Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumienki Voice-Kraft

Ethni

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie witam wszystkich, jestem tu nowy na forum. Mam pytanie odnośnie marki, jak w temacie. Ostatnio na allegro pojawiło się trochę takich marek jak Voice-Kraft, czy Cat. Czy mieliście kiedyś do czynienia z kolumnami tych firm? Dodam, że komplet VK6621 widziałem na jednej z aukcji już za 670zł! A to pełnowymiarowe kolumny podłogowe + central + tyliki. Nie jestem w temacie kina domowego fachowcem, bowiem dopiero zaczynam myśleć o skompletowaniu jaiegoś sprzętu. Dlatego moje pytanie na tej liście. Pozdrawiam wszystkich!

https://www.audiostereo.pl/topic/2840-kolumienki-voice-kraft/

witam. Słuchałem kiedyś tych kolumn niepamiętam modelu ale para podłogowców kosztowała ok 1200zł (jeden głośnik był umieszczony po boku), słuchałem ich w dość małym pomieszczeniu to też basu było zdecydowanie za duzo mi osobiscie te kolumny nieprzypadły do gustu moim zdaniem są mierne niczym nieujmują, pomyśl o kodzie albo o kolumnach z drugiej ręki to może być strzał w dziesiątke. Dobrze by było gdybyś napisał jaki masz pokój sprzęt i czego oczekujesz od kolumn.

podrawiam

jesko: Właściwie to na razie nie mam żadnego sprzętu odsłuchowego, jestem na początku drogi :-). Jest to w sumie plus, dlatego że mogę spokojnie dobrać to czego potrzebuję za rozsądne pieniądze. Ale nie chciałbym właśnie popełnić błędu...Czytałem grupę dość intensywnie, wszystkie rady dotyczące zakupu sprzętu. Wiem jak trudno jest doradzić w takim przypadku, dlatego że każda rada może być dość subiektywna. Apropos mojego pokoju, to jest to ok 30m2 w kwadracie, kanapa, małe meble...czyli pokój, jak na blokowiec "prawie" idealny. Myślałem o takim zestawieniu: kolumienki VK6621, amplituner Yamaha RX-V 440. Nie ukrywam że cena jest w moim przypadku jednym z podstawowych kryteriów. Dodam że nie mam aż tak wysublimowanego słuchu, żebym musiał mieć jakiś super sprzęt. Marzy mi się, żeby wieczorkiem po pracy posłuchac sobie spokojnie trochę muzyki, żeby leciutko sączyła się z głośników, z takim fajnym basikiem, a czasami żeby sobie oglądnąć jakiś dobry film i poczuć dźwięk....no wiecie o co mi chodzi ;-)

Ethni , jesteś z Gniezna, to nie lepiej gdybyś kupił zestawik z Wrześni ?

Firma CAT to taniutka firma, kolumienki sprzedawane są w sklepach spożywczych w niemczech w Plusie , tak więc sam pomyśl co to może być za jakość .

Tego nie wiedziałem że marka CAT jest w spożywczakach :-) . Popatrzę co Tonsil oferuje. Pewnie coś dla siebie znajdę. Jak już będę miał jakiś sprzęcik to opiszę swoje wrażenia na liście. Dzięki za pomoc :-)

• 2 tygodnie później...
Gość savant

(Konto usunięte)

A ja nabyłem Voice-Krafty model 938. Solidnie wykonane fronty, ładnie wyglądają, centralny i satelity też dość przyzwoite. W kinie domowym ładnie sie spisują. W sumie wydałem 600 zł, i jak na tę kwotę grają bardzo ładnie. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
Gość tylkii

(Konto usunięte)

cze wszystkim firma voice kraft to jest dupiata firma poniewarz firma ta niposiada ani stornki a jak sie kupuje jakies glosniki to niemozna dostac do nih parametrów a kazda sznaujac sie firma ma strone i wszytkie parametry dotyczace glosnika a za ta kase mozna sobie samem zrobic kolumny naprawde dobrej klasy np podzespoly tesla + vifa i naprawde dziek niejednego zaskoczy pozdroiwenia dla wszytkich

• 4 tygodnie później...
Gość HUNTER 18

(Konto usunięte)

Pare miesiecy kupilem kolumny "voice kraft -Vk20"z wyglondu prezentuja sie bardzo dobze a dzwiek jest swietny .Tylko mysle ze przeplacilem za dwie kolumny zaplacilem 1400 zl. Czy przeplacilem?Jesli tak to ile?

POZD:)

Gość HUNTER 18

(Konto usunięte)

jesko raczej mi nie zepsujesz humoru .Lecz wolal bym wiedziec poniewaz mam zamiar dokupic satelity i centralny co ma mnie wyniesc okolo 400zl.

Tak wiec jesli znasz lub posiadasz aktualny cennik Voice kraft a w szczegulnosci Vk-20 to byl bym wdzieczny za ich podanie

POZD:]

nie znam cennika bo mnie on zupełnie nie interesuje. Myśle że te kolumny mogą być warte 500-700zł, jeżeli wydałeś na nie 1400zł to przepłaciłeś i to bardzo!!! a pomysł kupowania satelit + centralny za 400zł- pozostawie bez komentarza..................:)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.