Skocz do zawartości
IGNORED

tanie dvd i jeszce tanszy cd

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

niestety moj cd padl i po tym jak kupie sluchawki to bede musial kupic tez DVD. :/

uzywki z allegoro odapadaja (jak znowu laser padnie to co z tym zrobie) wiec pozpstaje mi dvd w cenie ok 250 zł (max)

czy takie cos jak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i

Ukryta Zawartość

zagra mniej wiecej tak samo jak moj stray cd (SABA 16 bit, made in japan --> tylko tyle wiem)??

niestety tylko 250 zł mam gdyz za niedługo kupuje Kossy UR40.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/28441-tanie-dvd-i-jeszce-tanszy-cd/

znalazłem nowszego kissa

Ukryta Zawartość

czy takie cos wogole gra dosc dobrez?? (nie intresuje mnie dvd tylko samo CD)

Ukryta Zawartość

Zależy do jakiego modelu - ja w swoim Denonie 735wymieniłem laser, który kosztował mnie 25zł + koszt przesyłki. Tu masz przykładowy link -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Cervantes dobrze prawi.

Nawet jak Ci padnie laser za kilkanascie zlotych kupisz sobie nowy, a zadne tanie DVD nie zagra tak jak "rasowy" CD.

Kiedys poszedlem jeszcze inna droga. Kupilem swietnie brzmiacego Philipsa 830 z popularnym swego czasu napedem CDM 4/19. Obecnie laser jest trudny do kupienia a jego ceny sa zaporowe.

Kiedy padl mi laser kupilem uzywany cd jakiejs niskiej serii 6XX z tym samym napedem za 30 zł.

Wymiana napedu zajela mi pol godziny. Od tamtego czasu minal ponad rok, a odtwarzacz gra bez zarzutu.

A jak znowu padnie laser? To kupie nastepny uzywany CDM 4/19 i tak do znudzenia.

sam nie wymienie lasera ani napedu bo nei umiem:/ a w serwisie tak jak mowiłem gosc mi powiedział 80 zł laser :/ wiec sie nie opłaca naprawiac. Doradził kupno najtanszego dvd --> twierdził ze nawet te tanjie dvd sa juz robione na dosc dobrych podzespołach.

Jakbys sprawdzil jaki model lasera siedzi w twoim CD to moze udaloby Ci sie go kupic w jakiejs rozsadnej cenie. A jezeli nie masz smykalki do tego zeby sam to wymienic, bo zapewniam Cie, ze wiedzy tu nie potrzeba za wiele tylko zdolnosci manualne, to moze masz jakiegos znajomego, albo wujka co ci to zrobi.

W mojej opinii nie warto kupowac tego Kissa, choc przyznaje, ze nigdy go nie slyszalem i nie wiem jak gra.

Po prostu nie przekonuje mnie producent.

KSS-150A to popularny laser SONY.

Kupisz go w poltronicu za 30 zł

Tu jest link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 plus ok 15 przesyłka to 45

i bede musiał zapłacic "magikowi" zeby to zamontował. czyli pewnie ok60 -70 zł za cały ten interes wydam. kurcze gdybymmiał pewneosc ze nie usłysze roznicy to brałbym tego kissa, ale jednak boje sie ze wydam 250 zł i bedzier dwiek jak z kompa:/

Viniu

Co nie zmienia faktu, ze HD850 dwukrotnie przekracza zalozony budzet.

To tak jakbys chcail kupic kompaktowe auto za 60 tys. a ktos by ci doradzal zakup limuzyny za 120 tys. bo jest dobra i do tego w promocji.

Laser sam sobie zamontujesz, to nie jest trudne, wystarczy zdjąć stary z metalowej ośki, przepiąć taśmy, rozlutować zworkę na diodzie (pod spodem na ściezkach kolo potencjometru montarzowego), wstawić w ten sam sposób jak poprzeni i przesmarować prowadnice.

Za 250 złotych to spokojnie możesz sobie kupić 2-3 używane cedeki.

Będziesz miał zabawę, przesłuchasz sobię kolejne modele i zobaczysz który lepiej brzmi i w ogóle, a posłużą Ci raczej dłużej aniżeli to DVD, bo że lepiej to wiadomo.

Sam używałem NAD`a 512, przez ponad dwa lata, kupiłem go urzywanego i padł mi ostatnio napęd (tak naprawdę to padł mi z mojej winy, ale to już inna sprawa) i teraz zamierzam znowu kupić używane CD.

Zamierzam wydać 100 - 250 złotych i wiem, że warto, bo za takie pieniądze da już się upolować przyzwoity sprzęt.

Przemyśl sprawę i poczytaj forum.

Faktycznie... nie zwróciłem uwagi na kryterium ceny...

Ale swoją drogą taki klocek za taką cenę jest warty zaiteresowania (dla osoby dysponującej takim budżetem).

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

byłem przed chwila u tego pana i powiedział ze kss 150 a to laser do radiomagnetofonow i ze do wiez itp sa kss 2XX.

powiedzaiałem mu ze mam ten 150 a i moge miec go za 41 zł (łacznie z prtzesyłka). usłyszawszy to powiedział ze chinskie dziadostwo (podroba oryginału) i ze to padnie po krotkim czasie.

I teraz pytanie do Was---> czy rzezcywiescie opłaca sie kupic ten laser z Poltronica???

1. Czasy kiedy chinskie = badziewne minely bezpowrotnie.

2. Wiekszosc producentow "markowych" sprzetow przeniosla swoja produkcje juz dawno do Chin. Czy myslisz, ze oryginalny laser Sony jest robiony w Japonii?

3. A jak myslisz jaki laser montowany jest w chinskim odtwarzaczu Kiss?

4. Na moim oryginalnym napedzie Philipsa CDM 12 tez jest napisane made in China i jestem z niego bardzo zadowolony.

5. Cos mi sie wydaje, ze Pan nie moze przebolec, ze nie sprzeda Ci swojego (tez chinskiego) lasera tylko, ze ze swoim 100% narzutem.

Serwisanta nie sluchaj, oni za prosta wymiane lasera biora 40zl+laser a w autoryzowanym serwisie duzo wiecej.

Lasery oryginalne w jakimkolwiek sklepie internetowym jaka dopisane "oryginalny" np. kss231 nie oplaci kupic sie chinskiego, bo niewiele drozszy jest od sony. Jak jest w przypadku kss150 nie wiem.

mam jescze tyko jedno pytanie

do czego słuza te ukady scalone i jakiej sa jakosci:/

1) Hitashi 843

HD5805v 1P

C19 Japan

2) Toshiba

TD6720N

JApan 8842D

3) Philips Pc74HC4046AP

614440T

HS8836 BY

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.