Skocz do zawartości
IGNORED

CD do Marantza PM-75 i Hyperionów III

andrew777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Marantza PM-75 i kolumny Hyperiony III. Szukam CD-ka w cenie do 2000, który dobrze by zagrał w tym zestawie. Przeszukałem już całe forum i nie znalazłem nic o takim zestawieniu. W tej chwili jako źródło gra DVD Sonego i stwierdziłem, że pora kupić CD. Zależy mi na lekkim wycofaniu góry ponieważ w tej chwili jest ona za bardzo wysunięta do przodu. Co sądzicie o HK HD-970? Czy może dobrze zagrać w moim zestawieniu? A może jednak coś z Marantza?

pm75 to raczej ciepły piec, Twoje kolumny są dynamiczne i raczej nie da się na nich grać do snu. Logika wskazuje na pewną synergię. W takim momencie player może zaważyć na finalnym brzmieniu całego systemu. Pytanie co cenisz sobie bardziej, dynamikę i analityczność czy ciepełko? Do 2kPLN nawet z używki mimo wszystko są kompromisy.

Z dynamicznych odtwarzaczy mogę polecić wysokie modele denona, nawiasem mówiąc świetnie nadające się do modyfikacji, rotel-e, jeśli zaś ciepełko to... np. niedawno poszedł CD jolidy za sensowne pieniądze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Dzięki za odpowiedź. Zdecydowanie wolę ciepełko. Chciałbym aby dźwięk był zrównoważony w całym zakresie, bez nadmiernie wyeksponowanej góry. Mam wrażenie że Hyperiony wysuwają wokale do przodu. Nie wiem czy dobrze to określam bo jestem początkującym audiofilem i dopiero poszukuję swojego brzmienia.

W tej chwili uzywam takich jak w o mnie, dobrze sie sprawuja wiec moze sprobuj,w miare rowno trzymaja swoje brzmienie, czyli pasma sa zblizone do siebie, zadne w szczegolny sposob nie odstaje...jesli chcesz jakies jasniejsze to graly u mnie XLO er-14, z wiekszym basem to kimbery

Mag

No i stało się. Kupiłem CD. Pojechałem, posłuchałem i kupiłem. Mój wybór padł na Harmana/Kardona HD970.

Teraz kiedy sprzęt jest skompletowany pora na kabelki. Niestety przeczytałem że Garmin zawiesił działalność. W związku z tym czekam na inne propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.