Skocz do zawartości
IGNORED

Warto obejrzeć...

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Twierdzenie że to wszystko jest winą P.O. jest złudne co i dziwne.

Najgorsze w tym wszystkim że zamiast obniżenia podatków i wprowadzenia liniowego nadal idziemy na dno.

Coraz więcej młodych ludzi wprost ucieka z tego kraju. Za teksty w rodzaju "Ucieka z kraju bo nie Polak" albo "Idzie na łatwiznę" taki krótkowzroczny dupek powinien dostać pała w łeb !

Polityka zagraniczna tego rządu to juz całkiem beznadzieja.

Zamiast lepiej sie dogadywać z Niemcami bruździmy ile sie da.

ZUS.. juz nawet nie ma co gadać, teraz jeden pracujący utrzymuje czterech emerytów i rencistów.... to musi zdechnąć w męczarniach.

Kaczyński twierdzi że PL powinna mieć możliwość do samoobrony terytorialnej /militarnej, za co !?

Tym tekstem się ośmieszył....

Teraz potęgę buduje sie jako gospodarczą , o militarnej zawsze myśli sie później. Później ..co nie oznacza że wcale, wszak to militaryzm jest mechanizmem napędzającym nowe technologie..ale bez silnej gospodarki nie da sie tego uczynić.

Samoobrona dotarła na szczyty najpierw dzięki SLD a teraz zdobyła dwa razy więcej fanów dzięki PiS.

Jeszcze jeden cytat z dzisiaj:

"...przeczytałem tą rozmowę Beger z Lipińskim chyba ze 100 razy i doszedłem do wniosku, że jeżeli już ktoś komuś na niej złożył propozycję korupcyjną to Beger Lipińskiemu a nie odwrotnie.

Najważniejsze o czym w ogóle się nie wspomina to, to że Lipiński jej nie proponuje stanowiska w ministerstwie tylko ona tego stanowiska żąda!!! On się tylko wypowiada w swoim imieniu, co on o takim żądaniu sądzi, przebąkuje tam coś że wg niego to premier by na to poszedł, ale w drugiej rozmowie, 25 września, pada oficjalnie hasło, że premier na coś takiego się nie zgadza(!!!). Także ja naprawdę nie wiem, w którym miejscu PiS, przedstawiciele PiS składają jakąś propozycję korupcyjną. Bo to że obiecuje zapewnić pierwsze miejsce na listach PiS w okręgu pilskim, to przecież nie jest żadna korupcja, bo partia może swoje listy wyborcze obstawiać kim chce, nie jest to stanowisko publiczne, nie jest to w żaden sposób zabronione.

Dlatego naprawdę apeluję o spokój i o wniokliwe przeczytanie tej rozmowy i przeanalizowanie zdania po zdaniu, bo w rzeczywistości media już nie mówiąc o opozycji, zrobiły z tego wielką szopkę, a tak naprawdę nie ma o czym mówić."

Jedyny problem jaki widzę, to, ze dali się złapac.

Takich "negocjacji" sa pewnie tony co wazniejsze głosowanie.

No tak, kto by pomyślał, ze głupia Beger obwiesi się kamerami i pluskwami:)))

Słabi ci aktorzy w PO i SLD/SDPL.

Rzad Kaczora ani mi za tym ani po tym. Rzadzi tak jak pozostali, czy lepiej czy gorzej zobaczymy za rok-dwa.

Za to jedno jest pewne-wzięli sie za dupska lewicy i jak widać stawili się wszyscy "pokrzywdzeni", wraz z przyjaciółmi.

Tylko szkoła aktorska się kłania, bo gesty teatralne na maxa.

Komorowski pewnie beczał, bo mu sms-y nie dochodziły:)

Teraz jak się nie psioczy na PiS, to oznacza, ze się jest ich poplecznikiem:), ale co tam niech będzie.

Jak tak na to patrzę, to sie zastanawiam, czy ktoś komuś nie ufundował nagrody za zerwanie koalicji i dostarczenie papierów.

Bo chyba nikt mi nie powie, ze po kilku miesiącach brania ministerialnej kasy Andrzejowi cokolwiek mogło obrzydnać?

Nie ma jednak tego złego...wczoraj jak już się zdecydowałem TV właczyc to sie obśmiałem.

Pozdrawiam

tzw. partia polityczna "Platforma Obywatelska RP" (oficjalna nazwa) to w istocie zwykły gang, który jest najprawdopodobniej (wiele na to wskazuje) sterowany przez agenturę z rodowodem jeszczez PRL

WIEM CO MÓWIĘ

byłem we władzach krajowych tej "partii" (jako jeden z ludzi spoza polityki, którzy nabrali się na bzdury o "normalnych ludziach, normalnym państwie") i dokładnie znam kulisy jej "funkcjonowania"

na początku były nadzieje, ze tym razem powstaje coś naprawdę normalnego

niestety - jedynym naprawdę zorganizowanym środowiskiem w PO byli od początku byli KLD-owcy

i oni jak zorganizowana mniejszość wycinali po kolei wszystkich liderów wokół których mogła powstać jakaś dla nich konkurencja

po kolei - wyszczuty Płażyński, zakrzyczany Olechowski, opluta przez własnych "braci" Gilowska, wyrzucony Piskorski, sprowadzeni do roli nadwornych błaznów Rokita i Komorowski

metody i działania jak w WKP(b) (przypominam młodzieży - skrót oficjalnej nazwy "bolszewików")

został Donio i Grzesio, którzy tak napisali na własnym kolanie listy wyborcze do Sejmu, że w klubie PO są sami ich kolesie, ewentualnie bierne miernoty i oportuniści, którzy wskoczyli na platformę gdy (jak się zdawało) szła po "wadze" (jak mówił "pan kierownik")

i trzech posłów, których udało się przemycić na listy Rokicie

to jest teraz postKLD-owski gang polityczny Donia i Grzesia z damską maskotką (prezent o Balcerowicza i Bieleckiego) w postaci "wybitnej profesor i prezes" HGW

Kaczyńscy to nie "moja bajka", dlatego wybrałem i działałem w PO

ale PiS to jest "jakaś" partia, na jaką stać w danej chwili Naród Polski

a PO to ZWYKŁA "BANDYTERKA", oddanie im władzy to by była regularna tragedia

kto jest ciekaw jak to ja sobie pozwalam tak pisać stanowczo to proszę na PW

byłem w "centrum" PO przez 4 lata

pozdrawiam!

graaf

ancaster, 28 Wrz 2006, 10:06

>Jedyny problem jaki widzę, to, ze dali się złapac.

Życzę sukcesółw na polu wychowawczym własnego dziecka.

Jakaś histeria opanowała zwolenników IV RP ;-) A sami przecież udowadniają, że to przecież o takie Polskie chodzi...

Wszyscy już od dawna wiedzą że wasze kupki nie śmierdzą...

Spieprzaj Dziadu !!

>Graf

Chyba źle sie czujesz ...? Fajna ta popisowska propaganda o spisku .

Olechowski to była największa porażka PO.

Sam na niego swój głos oddałem ..a on co !

Jak pipa urżną głupa.

Pani profesor Gilowska ma ślepy pęd do władzy za wszelka cenę.

Sam budżet jest totalnie do bani.

Naobiecywali i tylko trochę z tego sypną..a kto za to wszystko zapłaci..no kto.. małe i średnie firmy najbardziej dostaną w dupę.

Płazyńskie to megaloman ,laluś ....

O tym młodym prezydencie warszawki to juz mi lepiej nie wspominaj... znam ludzi którzy chcieli z nim robić biznes [ z miastem stołecznym ] , ale sie nie dało.

PiS wpadł jak małe bubu... we własne sidła.

Nawet miałem nadzieje że może kaczory skoro ich jest dwóch cos zrobią.. a tu tylko wojenka, wojenka..

Towarzysz Kurski jakoś też dużo paplał z Ziobrem o tym i o tamtym , i ani afer ani dowodów.

Uczyć sie Barany robienia polytyky od nędznej SLD !

Jerzyk 23> myślę że dobrze ci zrobi jeszcze przepuszczenie nagrania przez analizator spalin- przepraszam analizator harmonicznych. Te sławetne zawieszenia głosu, interpunkcja,modulacja głosu a nawet ułożenie nóg wiele mówi o mówiącym.Myślę że powinneś jeszcze przeczytać 100 razy za karę. Tak na marginesie -zdaje sie jakiś ordynator poszedł siedzieć za łapówkę kontrolowaną podsuniętą przez policjantów-tam nie próbowałeś tej metody.Można by wsadzić tych policjantów, bo jakby nie prowokowali toby nie było.Metoda jest dobra ale trzeba czytać sto razy-dla mnie jest do dupy .Do twojej dupy. Generalnie-Spieprzaj DZiadu.Szara siec nadchodzi -kurduple do nor.

Ach, te naiwne spoleczenstwa. Nie chodzi tutaj wcale o warcholstwo Leppera i jego koalicyjna opozycje oraz skutki tego sztucznego mariazu, wraz z calym cyrkiem przegranych w innych partiach czychajacych na chociaz jakas szanse wyborow, tylko po to, zeby jak wszyscy byc blizej koryta i tak jak wszyscy z niego zlopac, czyli po prostu warcholic. Poniewaz jest np warcholstwem, ze dopiero teraz robimy krakowskie, ale dominujacym warcholstwem polskiej polityki od 89 jest to, ze wyjechalo wiecej mlodych polakow po 89n niz wszystkich polakow za komuny.

Chodzi tutaj o cos zupelnie innego. Zrwoccie uwage na fakt jak nikt nie chce podskoczyc TVN. Nikt z tych 10+tys PLN /miesiac nie chce miec "do tylu" z nikim na Sadybie. Kazdy wychodzi z zalozenia, ze nawet jak jest poza glowna scena polityczna, moze jeszcze wroci, moze bedzie - i w zwiazku z czym nie ma nic lepszego niz poszczekanie sobie pod parasolem Miszczaka i Waltera. Walter bawi sie w tobloidowa zabawe. Mniejsi politycy potrzebuja TVN, tak jak TVN potrzebuje szczekaczy. Polacy lubia sami szczekac, ale bardziej lubia tez posluchac szczekanie w kineskopie.

Nie jestem zwolennikiem zadnej partii, nie jestem ani za Kaczynskim, ani za Rokita oraz innymi...jestem za ludzmi, ktorzy juz cos zbudowali i maja wystarczajace majatki, zeby teraz uzupelnic swoje ambicje polityczne - jezeli takie maja. Jestem za tym, zeby zanizyc wszystkie wynagrodzenia poslow do maksimum sredniej krajowej, dac komorki w sektorze panstwowym tylko nielicznym, naprawde ich potrzebujacym w celu unikniecia ciaglej absencji pracownikow w biurach in lieu ich czestego bywalstwa w kawiarenkach i domach publicznych oraz na grzybach w lesie w godzinach pracy.

Dopoki nie bedzie reformy wynagrodzen w rzadzie, bedzie taki sam cyrk niezliczonej ilosci partii i ich chciwych, bezpardonowych w krucjacie wlasnego interesu czlonkow - nieudacznikow i bezwartosciowej kadry, ktora nigdy sie nie sprawdzila w prawdziwym tescie. Tescie sukcesu w sektorze prywatnym.

>lancaster

Hah ;) Mam identyczne przemyślenia i od kilku dni nie przestaję się śmiać. Nie bronię PiS'u, ani premiera. Nie to mnie najbardziej śmieszy w tym całym zamieszaniu. Najbardziej bawi mnie święte oburzenie NIEWINNYCH DZIEWIC (sic !) rodem z PO, SLD, Samoobrony, PSL etc. ;))) Bicie piany przez w/w polityczne dziewice jest śmieszne dlatego że Ci ludzie NIC INNEGO przez ostatnie lata nie robili. Powiem więcej przy ich wtopach ten incydent to przysłowiowa kropla w morzu. Przez 17 lat w imię dobra narodu (hihi) uprawiano w majestacie prawa polityczną prostytucję i przy okazji udupiano wszystkie sensowne inicjatywy mogące zmienić ten stan rzeczy. Jeśli ktoś uważnie obserwuje polską scenę polityczną nie może mieć w tym względzie złudzeń.

To co napisał lancaster jest prawdą. W świecie polityki takie dyskusje są porządku dziennym i nikt z tego nie robi problemu. Jedyna różnica polega na tym że większość z nich nie dociera do tzw. mas dlatego że politycy ze stażem mają w tym względzie praktykę i zwracają baczną uwagę na to co i do kogo mówią.

p. deep

jar1, 28 Wrz 2006, 10:46

>Jakaś histeria opanowała zwolenników IV RP ;-) A sami przecież udowadniają, że to przecież o takie

>Polskie chodzi...

Zwolenniku III RP, być może ziści się twoje marzenie - wielka koalicja PO, SLD i Samoobrony (z Politykiem Europejskiego Formatu - Lepperem - GW już go namaściła!).

W międzyczasie przeczytaj sobie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prosta kobieta Begerowa nie umiała sobie poradzić z aparaturą szpiegowską. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muls->

Miło będzie, jeżeli zaczniesz dyskutować na temat przedstawianych poglądów zamiast obrażać swoich adwersarzy:-)

W żadnym moim wpisie, nie znajdziesz choćby próby ataku innej osoby na tym forum.

Oczekiwałbym, że osoby zarejestrowane na tym forum nie muszą się nawzajem obrzucać błotem tylko dlatego, że mają inne poglądy.

Nie zamierzam nikogo swoimi wpisami przekonywać, natomiast wierzę, że czytanie róznych poglądów i dyskusja na ich temat poszerza własny horyzont.

Ad rem:

Dla mnie jest oczywistą sprawą, że cała rzecz została przygotowana po to, aby uniemożliwić PIS-owi dalsze rządzenie. Od dłuższego czasu PO/SLD i spółka tracą w państwie polskim wpływ na gospodarkę i stanowiska państwowe (czyli sposób wydawania państwowych pieniędzy). Utrata wpływów nie jest na rękę ani im, ani ich mecenatowi z państw ościennych, który ich finansuje.

O bliźniakach można powiedzieć bardzo wiele złych rzeczy, ale teza, że "dorwali się do koryta" dla władzy i pieniędzy zwyczajnie do mnie nie trafia. Może są nieudolni, ale to co robią, robią (choć może nieudolnie) w interesie narodowym, państwowym i społecznym. Życzyłbym sobie zobaczyć choć kilka osób w szeregach PO/SLD, którzy kiedykolwiek zrobili coś w interesie innym niż własnym lub tych u których siedzą w kieszeni.

dudivan, 28 Wrz 2006, 11:38

ha,ha,ha .... tereferekuku strzela baba z uku :-))

Poczytaj sobie moje wpisy sprzed prawie roku.... Wszystko już było.... Teraz tałatajstwo trza pogonic - bo nic nie potrafią zrobić. Nawet korumpować :-)) Niestety, nie mają pomocy w bratniej armii radzieckiej więc i rozwiązania siłowe sie też nie udadzą.

Spieprzaj Dziadu :-)

jar, Przecież w polityce to jest normalne, sam mnie tego uczyłeś.

Zmieniłeś zdanie co do polityków?

Z Tym fanem IV RP to mam nadzieję nie do mnie?

Bylem fanem Marcinkiewicza, jako człowieka, bo uwazam, ze jak polityk nie może być do końca w porządku,

to niech się przynajmniej nie wozi.

Rozumiem, ze Ty głosujesz na politykow o nieposzlakowanej moralności, bo wiadomo, ze Twoja kupka nie śmierdzi?

To rozumiem, ze w wyborach prezydenckich nie brałeś udziału nigdy?

Życzę sukcesów na polu wychowywania własnego dziecka.

Co za histeria Cię dziś ogarneła? Pogoda się popsuła?:)

Dokładnie tak jak napisałem: jedyny problem w tym, ze ktoś to sfilmował i upublicznił. Żaden rozsadny polityk by na coś takiego nie poszedł.

Wzieli Begerowa i nie zawiodła. A prywatnie mi sie to nie podoba, jak i cała polityka. Tyle, ze znaleźc normalnego polityka...

Dlatego nie głosuję. Pewnie jak kazdy fan IV RP:)

W zasadzie chodzi tylko o jedno tak jak Jazz napisał - o dopchanie sie do koryta.

Do tego tak sie składa, ze żyjemy w biednym kraju, więc jak już sa wielcy znawcy i specjalisci od ogłaszania wyborów co rok, to niech je fundują z własnej kieszeni, a nie z kieszeni wszystkich, tylko dlatego, ze głośniej drą morde(z 3 wykrzyknikami na końcu).

Co takiego by sie stało, gdyby Begerowa przeszła do PiS, albo inni posłowie Samoobrony?

Że dostaliby fuchy w ministerstwie(rolnictwa w tym wypadku), przecież to jest normalne.

Co ty liczysz na to, ze jak zagłosujesz na swoją ulubioną partię, to oni zatrudnią w miejsce swoich kolesi jakichś fachowców?:)))

Wiadomo, ze jak Anrzejek trzyma weksle, to decyzja się komplikuje.

PiS ma jakis tam swój program, niech spełni swoje obietnice wyborcze(na ile da rade-wtedy będzie można ich ocenić).

Że z naszych kieszeni kilkaset tysiecy na wykup weksli?

To jest ch.j, policzcie sobie ile kosztuje utrzymanie np. agencji rządowych w których dupy grzeją kolesie i towarzysze?

Przypomni ktoś, ile kosztuje ich utrzymanie?

Nota bene, SLD szło do wygranych przez siebie ostatnio wyborów m.in. z hasłem ich likwidacji:)))

Ile by kosztowały nowe wybory?

Pozdrawiam

Jerzyk23, 28 Wrz 2006, 11:44

Życzyłbym sobie zobaczyć choć kilka

>osób w szeregach PO/SLD, którzy kiedykolwiek zrobili coś w interesie innym niż własnym lub tych u

>których siedzą w kieszeni.

Jedna już jest - Graaf z naszego forum!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A mnie interesuje takie pytanie: ile kosztowała Donalda Tuska i Leszka Balcerowicza zmiana przez Andrzeja Leppera hasła "Balcerowicz musi odejść" na "Kaczyńskiego należy za wszelką cenę wysiudać"?

>jar, Przecież w polityce to jest normalne, sam mnie tego uczyłeś.

>Zmieniłeś zdanie co do polityków?

Nie

>Z Tym fanem IV RP to mam nadzieję nie do mnie?

Nie

>Rozumiem, ze Ty głosujesz na politykow o nieposzlakowanej moralności, bo wiadomo, ze Twoja kupka nie

>śmierdzi?

Nie. W ogóle, co za 'demagogiczno-polityczny schemat myślowy? Jak nie z nami, skurwysynami to z innymi skurwysynami. Czy dla Ciebie też świat składa się z samych sk***ysynów? To gdzie się sam pozycjonujesz?

>Dokładnie tak jak napisałem: jedyny problem w tym, ze ktoś to sfilmował i upublicznił.

I tu nadal mam inne zdanie. Nie ma dla mnie żadnego znaczenia, który polityk i z jakiego ugrupowania robi świństwa. Dla mnie problemem jest sk***ysyństwo a nie kto te robi. Czy gdziekolwiek napisałem, że inni są lepsi? To, że inni politycy też tak robią nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem. Moja ocena zależy od mojego poczucia moralności i taką samą miarę, jaka stosuje do sibie - stosuję do innych (staram się oczywiście).

Natomiast Ty wyraźnie napisałeś, że dla CIEBIE jedynym problemem jest to, że dali sie złapać.

Jeśli tak, to są dwa wyjścia:

1. Wybierać polityków, którzy nie dają sie złapać.

2. Zakazać publikowania takich faktów - czyli totalna cenzura

O to Ci chodzi?

jar

"Czy dla Ciebie też świat składa się z samych sk***ysynów?"

Nie

"1. Wybierać polityków, którzy nie dają sie złapać.

2. Zakazać publikowania takich faktów - czyli totalna cenzura

O to Ci chodzi?"

Publikować i wyciągać konsekwencje. Konsekwencje adekwatne do zajścia.

Tutaj uważam odsunięcie tych Panow od pełnionych funkcji byłoby OK.

Jeżeli to nie nastąpi, to będzie to nic innego jak kontynuacja poltyki personalnej SLD z poprzedniej kadencji.

Nowe wybory to by było Pyrrusowe zwycięztwo dla całego kraju.

A teraz napisz o co Tobie chodzi?

Pozdrawiam

Jerzyk23> w części pierwszej zgadzam się w całej rozciągłości-przepraszam- .A szczerze- to poczytaj sobie co napisałem wcześniej ,można słuchać głupot ale powtarzanie ich to grzech.A ty jak pewne radyjko .Jak słyszę żę WSZYSCY w PO, w SLD, PIS ,Samoobronie to tacy owacy, że kraje ościenne itd. to mnie ..........A kiedyś krajów ościennych nie było?. nie będzie ich niebawem. ? Których, jeśli coś wiesz to powiedz.To wypniemy się na nich.To co trzeba robić- gospodarkę trzeba robić żeby między nimi coś znaczyć .Ale ty masz pewnie 67 lat to już inaczej nie możęsz.Widziałeś kiedy partie w której są sami idioci i agenci –jak oni się dobrali –tyle ludzi –zaskakujesz mnie twoimi przemyśleniami i czy reguła ta dotyczy wszystkich partii czy tylko wybranych? Siedż i analizuj.Ale nie nazywaj. Bo nazwać to strach a to się nazywa tak i tak i nie ma znaczenia czy idzie z policji w ordynatora czy z ordynatora w policję Jakoś ten wątek ci umknął-nie pasuje –co?. I nie będę rozstrząsął czy możę tak, ale tylko trochę ,czy więcej. Dla mnie to nie jest niespodzianka, ale przecież miało być tak pięknie-trzeba było skończyć z tą szarą sięcią. Jak Dierżyński- żeby tysiąć mogło żyć trzeba tysiąć wystrzelać, albo i więcej .A tu jeszcze wychodzi na to że TVN jest be-no to odebrać im radyjko i dać Kurskiemu ( w Afryce tak robią). Redaktorzy są be –no to zamknąć gadaczy. Wystarczy nam już jeden program. Szara sieć jest be, ale żeby ich załatwić musimy mieć wszystko albo nawet więćęj. To poczytaj sobie albo spytaj dziadka jak to onegdaj było. I co się stało jak już się tą sieć szarą załatwiło .A tu kłopoty nadal nie pozwalały spać. No to się wymyślało szpiegów, agentów,spekulantów , stonke ziemniaczaną. Nie wiesz kiedy to było? –za komuny było. To nie jest problem uczciwości, to jest problem psychiatryczny dotyczący zarówno tych co mają, jak nie mają pieniędzy - problem władzy. Ale szkoda pisania –ty tego nie zrozumiesz a ja będę głosował na PIS żębyś dostał to, na co zasługujesz, jak i paru innych.A propo.-Berluskonii też przegłosował przed wyborami (bo miał wszystko) poprawkę żę wygrywający biorą wszystko jako rząd. Wygrali komuniśći ,to Berluskonii chciał unieważnić wybory-to co sam wymyślił . A ma tyle kasy i nie ma krajów ościennych i prywaciarz- po prostu taki człowieczek .A jak chcesz dyskutowąć. to pisz o poważniejszych sprawach-napisz co powiesz jak za dwa lata WSZYSTKO to co Pis ma ,przejmie SLD-WSZYsTKO- możesz sobie to wyobrazić,masz taką wyobrażnie ,taki prezent- a nie o tym żę czytałeś tekst 100razy.Zeby to wszystko łapać powinien ci wystarczyć jeden raz, w przeciwnym razie sluchaj radyjka.

>Jerzyk23

>Dla mnie jest oczywistą sprawą, że cała rzecz została przygotowana po to, aby uniemożliwić PIS-owi

>dalsze rządzenie.

[...]

"Dziewica" z Samoobrony tego sama nie wymśliła, co do tego nie mam wątpliwości. ;) Jedyną winą PIS'u jest brak doświadczenia, którego SLD i PO uczyło się od wielu lat. Dlatego właśnie są nieporadni i czasmi zdarzają im się takie czy inne wpadki, o których trąbi się natychmiast na cały świat. Dotąd nie zrobili może jakiejś specjalnej rewolucji, ale trzeba pamiętać o realiach w jakich żyjemy. ;)

I tu przechodzimy do SEDNA SPRAWY, wszystko inne jest jedynie zasłoną dymną. ;) W dalszym ciągu NIE ROZLICZONO się w naszym kraju z przeszłością. Ilekroć ktoś chce to zrobić zawsze zaczyna się ta sama nagonka, w której prym wiodą tzw. "wolne" media pokroju TVN czy Wyborczej i stado uwikłanych w odwieczne układy ludzi z różnych kręgów. Tak było za czasów Olszewskiego i to samo mamy teraz. Jeśli by PIS wszedł w koalicję z PO i nie dążył do lustracji to byłby cud miód. Nie było by takiego szumu. Ponieważ na wierzch ponownie wypłynął niepoprawny Maciarewicz szeregi "weteranów" zwarły się. Nie miało w tym wypadku znaczenia czy to PO, czy SLD czy coś innego. Ci ludzie doskonale wiedzą że lustracja oznacza ich polityczny KONIEC. Zaczęłoby się ogólnopolskie "sypanie" i rządy kolesi musiały by się skończyć. Ci ludzie NIE MAJĄ ŻADNEJ ALTERNATYWY. Bez układów odpłynęliby w niebyt. Dlatego kiedy tylko poruszany jest ten temat robi się wszystko żeby sprawę utopić. Nie ważna wtedy jest przynależność partyjna, liczy się wyłącznie obrona interesów grupy. Temat lustracji był wałkowany w Polsce z 1000 lub więcej razy. Wszystkie partie (nawet SLD) BECZĄ TAK, TAK, TAK, ale............... i tu dopiero zaczyna się odmóżdzanie: a bo to niewinni będą szkalowani ! a bo to trzeba ostrożnie ! z umiarem ! itd. itd. Efekt jest taki że w Czechach, Niemczech itd. DAWNO to już zrobiono i napiszę to wprost WYPIERDOLONO NA ZBITY ŁEB towarzyszy, a u nas w Polsce wszystko pozostaje po staremu. Z tego właśnie względu, a nie z innego NIC się nie zmienia. Wybranie sterylnie uczciwego ministra nic nie daje, bo 50 % jego podwładnych siedzi po uszy w gównie starych układów. Ci ludzie mają do dyspozycji wolne (sic !) media i dopóki kupa gówna na której siedzą nie została ruszona śmieją się w kułak. Natomiast jak ktokolwiek chce to gówno ruszyć zaczyna się lament, a jak to nie pomaga wykręca się jakiś mały numer i Polska ponownie żyje news'ami. Przerabialiśmy to kilkanaście razy i trzeba być maksymalnynie ślepym żeby tego nie widzieć.

Żeby w Polsce coś się zmieniło, nie aż tak istotna jest sama partia czy koalicja partii. TRZEBA NAJPERW wy***rdolić NA ZBITY ŁEB SITWĘ TOWARZYSZY (tak jak to zrobiono np. w NRD) i DOPIERO WTEDY próbować coś budować. W przeciwnym wypadku ten film będzie powtarzał się do usranej śmierci, a masy w nieskończoność będą przerzucały się bezsensownymi agrumentami.

p. deep

>Publikować i wyciągać konsekwencje. Konsekwencje adekwatne do zajścia.

>Tutaj uważam odsunięcie tych Panow od pełnionych funkcji byłoby OK.

>Jeżeli to nie nastąpi, to będzie to nic innego jak kontynuacja poltyki personalnej SLD z poprzedniej

>kadencji.

>A teraz napisz o co Tobie chodzi?

O to samo ;-)

muls, 28 Wrz 2006, 13:23

poczytaj

>sobie co napisałem wcześniej ,można słuchać głupot ale powtarzanie ich to grzech.A ty jak pewne

>radyjko .Jak słyszę żę WSZYSCY w PO, w SLD, PIS ,Samoobronie to tacy owacy, że kraje ościenne itd.

>to mnie ...

Mowa o TOK FM, tak? A z tym powtarzeniem głupot... hmm... w ostatnich dniach strasznie trendi zrobiła się HIPOKRYZJA.

>Widziałeś kiedy partie w której są sami idioci i agenci -jak oni się dobrali -tyle ludzi

Tak - PZPR.

Tam byli wyłącznie albo idioci albo agenci.

>To nie jest problem uczciwości, to jest problem psychiatryczny

Dzierżyński - źle, ale psychuszki - dobrze?

Acha, Kali nie lubić wczesny etapa, Kali lubić późny etapa.

Muls, pooglądaj sobie swoją telewizyjkę. Teraz chyba właśnie lecą Teletubisie. Patrz uważnie, później cie zapytam co robił dziś Tinky-Winky.

exelencjo nie jestem selektywny -telewizje reżimową odrózniam od reszty-niestety w przeciwieństwie do exelencyji nie trawie radyjka.Ale będe sie musiał przyzwyczajić -bedzie niebawem obowiązkowe. Natoomiast ekscelencja będzie musiała przyzwyczajić sie do przymarznietej dupy do kaloryfera,kiedy PIS ogłosi że już jesteśmy potęgą gospodarczą i żądni tam sąsiedzi,nie są nam już potrzebni a do tego tacy> A co ekcelencja powie o tych młodych po 20 -25 lat w SLD ,myślę że ekscelencja wie kto oni i chetnie ich wyslę za granice.Exelencja to wyrafinowany prymitywizm. i chetnie takimi samymi by się otoczyła -ale przecież nie jest to trudne.Pozostaną tylko prawdziwi Polacy no i ta szara sieć.Przypomne exelencyji ,co kiedyś do waszmośći napisałem.Niech ekscelencja uważa żeby nie przyklejiła sie do gówna na wielkim bucie historii i spadająć nie mówiła ,że nie wiedziała.To tak tytułem........

muls, 28 Wrz 2006, 15:30

>exelencjo nie jestem selektywny -telewizje reżimową odrózniam od reszty-niestety w przeciwieństwie

>do exelencyji nie trawie radyjka.

Cunniliguencjo, owo nietrawienie jest właśnie miarą braku selektywności. Niech Cunnilinguencja uważa bo nadchodzi Czarny Kominiarz! On zabiera DAC-e a w zamian daje w GLAC-ę!

Niech Cunnilinguencja kupi cegiełki na Niemiecko-Rosyjski Rurociąg Przyjaźni im. Ribbentropa i Mołotowa!

Można korzystnie wymienić na zaświadczenie o Dysleksji! Podobno chodzą po kursie 2:1!

Od 1 października - kopu w żopu i baj-baju! Współczuję, nic nie pomoże - tak musi być, opuśćcie spodnie, wypnijcie żyć!

Drodzy forumowicze! Przypominam, że jest to forum poświęcone audio, więc należałoby napisać coś o obrazie w zakładce KINO DOMOWE i o jakości nagrania w zakładce STEREO. Nikt z Was nie drąźy sprawy, więc może teraz ja zadam kilka pytań.

1/ Czy nagrywano na analogu (marka magnetofonu, rodzaj taśmy, prędkość przesuwu, mono czy stereo, prąd podkładu, wysterowanie, rodzaj zastosowanego kompandora, mikrofon (typ.....)?

2/ Czy nagrywano na sprzęcie cyfrowym (marka....)?

3/ Rodzaj okablowania (marka....)

:

:

:

n-1/ Ocena jakości nagrania i pracy reżysera dźwięku

n/ Doznania (każdy odrobi sam, jako pracę domową)

Myślę, że przedostatni punkt mógłby w naszym imieniu zrealizować mistrz zapisu analogowego, czyli Korwin. :-)

Bystrzy obserwatorzy naszej sceny politycznej, vide artykuł w Gazecie Polskiej, spodziewali się kontruderzenia w końcu września br. Rolę pistoletu przyłożonego do głowy rządu miała spełnić demonstracja zwołana na 7 października, zabukowana już w czerwcu br.

Choćby z codziennie dostarczanych prasówek powinien o tym wiedzieć premier. I co robi? Nakazuje odpowiednie działania. Z wizji i fonii giną Ziobro, Macierewicz, Dorn i Wasserman (jakim spokojem emanował w TVN gdy JMR zarzucał mu sądzenie robotników w Radomiu, tak jakby chciał powiedzieć - już niedługo robaczku).

Służby wiedzą o spotkaniu w poznańskim hotelu, jak i o pobycie tamże posłanki.

Odpowiednio poinstruowani posłowie z którymi posłanka szukała kontaktu zjawiają się na wyznaczone spotkania. Obaj świetnie wiedzą, że są na wizji, więc onieśmieleni kamerą :-) jak i świadomością wielomilionowej widowni plotą jak Piekarski na mękach, rzucając zajawki w rodzaju umorzeń wyroków, refinansowania weksli, czy dosadną charakterystykę sposobów działania wewnątrz swojej partii. Największym chytruskiem jest tu Lipiński; udaje stremowanego, ale jest na tyle przytomny, że na drugie spotkanie nie stawia się na umówioną 19 tylko przesuwa termin spotkania na 22. Po co mu były potrzebne te 3 godziny? Z kim się kontaktował?

W kontekście powyższego uważam, że dopuszczono do tego wszystkiego celowo, była to prowokacja obozu rządowego, bo zebrano już wszystkie materiały na uczestników nowozawiązującej się koalicji i potrzebny był tylko mocno medialny fakt demaskujący niecne działania przeciwnika.

Podejrzewam, że w najbliższym czasie nastąpią tajne rozmowy z wybranymi posłami i wyłuskani z łona swych partii wejdą do większościowej koalicji, a wtedy wyżej wymienieni ministrowie będą 24 godziny obecni na fonii i wizji a towarzyszyć im będzie (w tle) płacz i zgrzytanie zębów.

Powie ktoś, że to swoistego rodzaju political fiction, która według mnie powinna być zrealizowana. Dlaczego? Takiego rodzaju przebiegłości spodziewałem się po bliźniakach dając im swój mandat. Tempus fugit i mam nadzieję, że wiadomo komu.

Piotr Ryka, 28 Wrz 2006, 13:37

>>Nic. Dostali go gratisowo od Kaczyńskiego.

>

>Jakoś sobie nie przypominam, by w spotkaniu Leppera z Tuskiem brał udział Kaczyński w roli

>ofiarodawcy.

To chyba też "fakt maedialny". Udowodnij, że takie spotkanie było.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.