Skocz do zawartości
IGNORED

Stary Katalog Denona - skan potrzebny

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje skanu ze starego katalogu Denona, w ktorym był odtwarzacz DCD-3560 i procesor DAP 2500A. Chodzi mi o roznice pomiedzy sekcjami C/A tych urzadzen.

Może ktos poratować jakims skanem lub przepisana informacja ? Jak wtedy cennikowo staly wobec siebie te dwa urzadzenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/28655-stary-katalog-denona-skan-potrzebny/

Witam!

Mam niemieckojęzyczny katalog DENONA z lat 1990-1991 w którym obydwa wymienione przez Ciebie klocki się znajdują.

Nie wiem tylko kiedy będę miał dostęp do skanera. Podejrzewam, że najwcześniej w weekend. Prześlij mi na priva Twój adres e-mailowy, jak zeskanuję to prześlę. Od ręki mogę Tobie przesłać zdjęcia foto fragmentów katalogu.

Pozdrawiam

Harry z Tybetu

barni>>

wysłałem Ci skany o które prosiłeś,

jeżeli chodzi o cenę to było to okolo 1 do 2, tzn DAP kosztowal ca. $800 a 3550 $1500 byl to poczatek lat 90-ych, kolega kupował DAP2500A w HI-FI CLUB (taka organizacja na skandynawię mieli wówczas najniższe ceny) i pamietam, że pozyczylem mu $800 na ten przedwzamacniacz, bo zamowil u mnie końcówke mocy, i potrzebował dobrego przedwzmacniacza, DAP okazał się kaszaną, trktowaliśmy go jako zapchaj dziurę i pozyczaliśmy komuś jak był w potrzebie, ja zrobilem wówczas mój pierwszy konwerter na PCM63PK i wlasciwie nie bylo co porównywać

barni,

wysłałem Ci te skany i zapytanie na twoją pocztę na tlenie, czy to doszło i otrzymałem zwrotnie wiadomość, że poczta dostała niedoręczona i jakiś adres przekierowania [email protected] gdzie też została odrzucona, natomiast skany szły bezposrednio outlook express, szkoda bo zadałem sobie troche pracy żeby to wysłać, ale z tlenem tak jest, w lecie przez 2 tygodnie niemiałem dostępu do mojej poczty na tlenie

Ceny w złotówkach otwarzaczy od polskiego importera. Osobiscie zdwoniłem w 1992 i zapisałem w katalogu .

Ceny detaliczne , nie pamietam pracowałem w branży wiec mogły byc i hurtowe

DCD590--4250zł

DCD690--4850zł

DCD890--6250zł

DCD980--7650zł

DCD1290--8280zł

DCD1560--13750zł

DCD2560--16250zł

DCD3560--29850zł

Przedwzmacniacz z przetwornikiem nie pytałem. Nie interesował mnie w tamtym czasie .

Tak w milionach . Przy zapisywaniu w katalogu skracałem pewnie te zera co wtedy było jasne . Przeliczenie realne tego na aktualne ceny jest trudne bo nawet 1500USD czy 3000DM miało wtedy inna wartosc w Polsce do realnych zarobków .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.