Skocz do zawartości
IGNORED

Cabasse ma nowego właściciela

bach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie to, żebym chciał coś zareklamować. Wrzucam to raczej dla ogólnej orientacji i jako ciekawostkę z czasów globalizmu...

To, co poniżej, to już nie ode mnie 8-) To treść dzisiejszej informacji prasowej Canon Polska.

----

Canon postanowił przejąć francuską firmę Cabasse zajmującą się technologiami akustycznymi

Londyn, 26 września 2006: Canon Europe, światowy lider w dziedzinie rozwiązań i technologii obrazowych, rozszerzył swoje portfolio o doświadczenie w dziedzinie audio decydując się na przejęcie francuskiej firmy Cabasse zajmującej się technologiami akustycznymi.

Założona w roku 1950 firma Cabasse z siedzibą w Plouzané zatrudnia 31 wysoko wykwalifikowanych profesjonalistów rozwijających produkcję najnowocześniejszych systemów głośnikowych charakteryzujących się innowacyjnością w zakresie głośników współosiowych oraz wzornictwa kolumn przeznaczonych dla odbiorców sprzętu kategorii high-end.

Dzięki temu przejęciu Canon nie tylko zwiększa swą ofertę dla klientów ale również zyskuje bogate doświadczenie i umiejętności w dziedzinie technologii akustycznych. Doświadczenie to zostanie wykorzystane podczas rozwoju aktualnych i przyszłych produktów, które mogą być w znaczący sposób ulepszone przez wykorzystanie technologii dających dźwięk wysokiej jakości.

Pan Hajime Tsuruoka, Prezydent Canon Europe, powiedział: „Cieszymy się witając Cabasse w światowej grupie Canon. Cabasse to innowacyjny lider niszowego rynku skupiający swą uwagę na badaniach i rozwoju. Przejęcie to pozwoli nam stworzyć nowe produkty i da nowe możliwości marketingowe w perspektywie średnio- i długoterminowej jako, że Cabasse otrzyma teraz zadanie opracowania rozwiązań akustycznych, które stworzą nową wartość w naszej ofercie.”

Oprócz integracji w ramach produktów Canon – Cabasse będzie nadal rozwijać i sprzedawać w całej Europie pod własną marką szeroką linię kolumn głośnikowych. Kazuhiro Otsubo, w chwili obecnej dyrektor Canon Bretagne, przejmuje natychmiast obowiązki szefa firmy Cabasse.

Pewnie za trzy lata przeczytamy info "Canon sprzedaje Cabasse"... Transakcja ta wyglada mi to na kaprys firmy duszacej sie od nadmiaru gotowki w czasach superkoniunktury.

Przeczytalem komunikat z Cabasse'a, ponoc firma ma dzialac nadal w branzy glosnikowej audio i brand ma byc utrzymany. Canon uzasadnia transakcje checia wejscia w segment home cinema. Malo logiczne ale niech tam.

Zanczy sie Canon chce DVIdiki i amplitunery KD zacząc produkowac i do tego fajnie by było miec małe plastikowe głosniczki z białymi membranami....teraz to nie zarty ludzie jak ktos sie decyduje na cabasse to lepiej niech bierze to co na magazynach zostało bo teraz jak zawsze w wielkich molochach przyjdzie regres , ciecie kosztów...

Piotrek

.... właśnie o tym myślałem ! Nie tak dawno temu była wyprzedaż u importera.

Jaki mają porządny model w okolicach 5000 - 7000 ? Podstawka i podłoga.Byle nie Farella.

Zanim odkryłem Focala (JMLab, Zoller) testowałem w domu dziesiątki konstrukcji ( i m.in. dostałem przepukliny od targania szafek). Farelki grały u mnie bardzo męczącym środkiem !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.