Skocz do zawartości
IGNORED

zwrotnice

miszak

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł mi w ręce nr 7-8 AUDIO-VIDEO. Przypomniało mi się jak tu na forum krytykowane były zwrotnice JAMO D570. W tym numerze jest opis KEF-a XQ5. Cena ok. 10000zł. Jest zdjęcie zwrotnicy. Nieźle. Elektrolity to jeszcze nic. Jakie okablowanie. Porównywalne z okablowaniem kolumn pokazywanych na ALLEGRO pod hasłem - 200w za 200 zł. 3 strony dalej jest zwrotnica z THIEL 1.6. Ta sama cena. Jednak to już zupełnie inna bajka.

https://www.audiostereo.pl/topic/28690-zwrotnice/

Za 10kzł to możesz własnie dostać taki zestaw politechniczny kolumn do ćwiczeń. Żeby sobie powymieniac kabelki, zrobić nową zwrotnicę albo jakiś jej upgrade. Poznasz wtedy cewki rdzeniowe, kondensatory elektrolityczne i inne high endowe atrakcje o dużej wartości edukacyjnej, bo przecież nie materialnej - doświadczenie zdobywa się równie dobrze na tanich podzespołach.

Taką zwrotnicę można wyrzucić. Podpiąć głośniki prosto pod wzmacniacze w systemie aktywnym. Porblem z głowy. Głośniki podpięte prosto pod wzmacniacz ładnie grają a nie muszą być wtedy takie drogie.

https://www.audiostereo.pl/topic/28690-zwrotnice/#findComment-621539

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.