Skocz do zawartości
IGNORED

Nakamichi PA7 - sklonować

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

ja kupilem toshiby 2sc5200/2sa1943 na allegro. Czy takie ci odpowiadaja? Z demontazu a wiec jest pewnosc ze orginaly i wygladaja na takie. Bardzo maly druk na body.

senicz>>

ten mały nadruk laserowy na body, juz dzisiaj nic nie znaczy, kiedyś jak laserowa wypalarka kosztowała 50tys.$ to wiadomo, że stac było na to tylko fabrykę, dziś w wtórnym obiegu mażna taka wypalarke kupić za 2tys.$ i wszystkie podróby dziś mają laserowe napisy

Nie mam pojęcia co wy z tymi podróbami, można u nas w kraju kupić orginały , a jak ktoś sobie i firmie z której zamawia niewierzy to niech sobie pomierzy parametry - niszcząc i komplet tranzystorów czy te które sprzedaje firma odpowiadają parametrom katalogowym. Żeczywiście można kupić te tranzystory w rozsądnej cenie , lecz to nie znaczy ze to podruba , a że są stosowane w wielu wyrobach i aplikacjach i ze sprzedawca kupuje rozsądne ilości,a nie na sztuki i zarabiając nie zdziera.

>>bodo_z

Ze wstępnego rozeznania wygląda że na rynku jest sporo tranzystorów o oznaczeniach 2SC3262/2SA1294

bez znaczku producenta, chociaż oficjalnie tylko Sanken produkuje te tranzystory.

Aktualnie dostałem ofertę od dystybutora w UK, oczekuję jescze oferty od polskiego dystrybutora.

Wysyłałem również płytki do wyceny, liczę na odpowiedź na początku tygodnia.

Jarku< Ja uzywam Toschiba 2SC5200 i 2SA1943, do ABOX i o tych pisałem.Napewno użył bym tychdo PA7 a nie S. Lecz sankeny też napewno się dostanie w kraju za rossądnae pieniąszki. A z alegro z wylutu to napewno bym nie wzioł z zasady nie wstawiam urzywanych gratów . Pozdrawiam. PS. to drugie zdanie to względem P.Seniczai jego propozycji.

bodo_z, jarek>>

można spotkać podróby Sankena z logo, różnej klasy, od takich co exploduja po włączeniu do takie co znośnie chodzą i gdybym nie ogladał na charkterografie curve tracking oryginałów i tych lepszych podrób to bym sie niezorentował, te lepsze podróbynie nie spełniają maxymalnych osiągów (które oryginały z reguły przekraczają), ale kto zyłuje tranzystora na maxa?

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.