Skocz do zawartości
IGNORED

czego oczekujesz od PISu

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie, koncepcja "układu" i "szarej sieci" (i Bóg wie, czego jeszcze) jest sama w sobie genialna: jeśli ich nie ma, to znaczy, że są, tylko doskonale się maskują, a więc są tym bardziej niebezpieczne... Innymi słowy, im bardziej ich nie ma, tym bardziej są. Kapitalne. Zwłaszcza, że ludzie to kupują.

A od polityków oczekuję, że koalicja rządząca przestanie obwiniać wszystkich wokoło za to, że daje d...y, a następnie zacznie sprawnie i rozsądnie rządzić (bo od tego jest), albo przeniesie się na śmietnik historii.

Gość

(Konto usunięte)

Jar1

Nie spodziewałem się , że to takie proste !

Jak zawsze najprostrze rozwiązania są pod nosem i wiadomo...nikt ich nie widzi , po za paroma osobami :)

Rozszyfrowałeś tych dennych/przyziemnych PiS-owców niewykształciuchów , teraz t5o wystarczy tylko ogłosić wszem i wobec.

Merytoryczność ,merytoryczność jeszcze raz merytoryczność - to lubie w PO/UW/AWS.

RZądzili już i za każdym razem zostawiali po sobie Polske mlekiem i miodem.....

jacch, 7 Paź 2006, 13:28

>Jar1

>Nie spodziewałem się , że to takie proste !

Tak jacch, to jest niestety takie proste i banalne z punktu widzenia polityki. To jest ten aspekt 'ciemnego narodu' , który Kurski doskonale zna i wiek jak wykorzystywac do zdobycia władzy. Nie on pierwszy i nie ostatni. Wszystkie 'rewolucje' wychodziły z tego punktu.

Zawsze w każdym spoleczeństwie jest duża liczba ludzi, którym to z jakiegos powodu sie 'nie powieodło'. Rózne są tego przyczyny. Nieraz przypadek, nieraz zdrowie, nieraz inne uwarunkowania ale czesto nieudacznictwo i niechęc do zrobienia czegoś samemu. Tak było, jest i bedzie. To zawsze jest dość liczna grupa, na której można 'zbijac' majatej polityczny. Co więcej, są to pewni 'głosujący' i z ochota popierający swoich wybrańców. Ich główne zajęcie to oczekiwanie od władzy, aby to ona im zapewniła odpowiednie warunki. Nie mam nic przeciwko ani nie potepiam, bo róznie się ludziom w zyciu układa. Ale, trzeba sobie również zdawać sprawę, że to nie ci ludzie są ani nie będą nigdy motorem napędowym dla większego dobrobytu.

Faktem jest, że obóz przeciwny, wygrywając wybory, zapomina najczęściej o tych 'drugich', zachłystując sie tzw. liberalnym marszem do przodu. To wielki błąd tego liberalnego obozu. Kończy sie to prędzej czy później tym, co mamy teraz - doszli do głosu Ci, którzy postawili na tę 'pasywną' część społeczeństwa. Rewolucja socjalistyczna, komunizm, narodowy socjalizm - to wszystko skutki takiego zjawiska.

Aby funkcjonować w miarę normalnie potrzebna jest równowaga.

>>jacch

wyczuwam nutkę ironii w Twoim poście. popraw mnie jeżeli się mylę.

i przypominam, że PO jeszcze nie rządziła, choć zdaję sobie sprawę, że PiS mniej więcej od roku wmawia ludowi, że wszystkiemu winna jest Platforma.

wytłumacz mi proszę, skąd tyle zawiśći i jadu w poczynaniach PiSowców? tegoż wcześniej w ogóle nie doświadczyliśmy w historii...

Czego sobie życzę od PIsu.

Natychmiastowej likwidacji i wilczych biletów dla wszystkich obecnych polityków z Sejmu i Senatu.

Zlikwidować senat, zmniejszyc Sejm do 80 osób czyli 1 na 500 000 ludzi.

Zlikwidowac wszystkie ulgi i dodatki dla partii.

Wybory za pomocą telefonii komórkowej.

A wogóle to wyrzucić system partyjny do kosza. To przeżytek.

Zamknąć wszystkie agencje .

Zliwidować wszystkie ulgi jakie tylko są.

Rozwiązać ZUS i wszystkie organizacje towarzyszące.

To co z tego zostanie władować w szkolnictwo i stworzyć system zapobiegający patologiom społecznym na które obecnie wydajemy 40% naszych pieniędzy.

Utopia co nie.

Może na początek zlikwidować biurokrację. Czy typowy urząd skarbowy potrzebuje tylu ludzi? Tak.

A gdybyśmy płacili tylko 1 podatek, żadnych ulg ryczałtów. Idziesz do banku wpłacasz podatek. Kasiurka do budżetu od razu i można przejechać buldożerem po skarbówce.

Ale co z robimy z rzeszą 50 tysięcy ludzi z czego tylko 10 propcent będzie się do czegokolwiek nadawała.

Czytam te wasze posty to mi sie na wymioty zbiera. Co PiS wam zrobil takiego ze tak go opluwacie?.Dajcie ludziom rzadzic, niech zrobia dekomunizacje, zbadaja prywatyzacje bankow, załadów i cała reszte. Przez takich inteligentow jak wy jest syf i pewnie juz taki zostanie w tym kraju. Tusk to najwiekszy szkodnik w tym Kraju i nikt mi nie powie ze jest inaczej.NIe po to wszedl do sejmu zeby wszystkim wmawiac ze PiS jest bee bo wygral wybory i nie chce oddac mu wladzy.Ten pajac cała swoją energie angazuje w to zeby skompromitowac PiS zamiast angazowac ja w np w tworzenie dobrych ustaw. Ja bym zyczyl sobie zeby zamiast wiecznej i nieskonczonej krytyki zaczol albo wspolpracowac albo przynajmniej nie przeszkadzac. Przeciez ten człowiek jest chory z nienawisci, to nie jest normalna opozycja a partia ktora po trupach chce przejąc władzę.Ja nie wiem ale wy chyba nie pamietacie jak niedawno rzadzilo SLD wczesniej AWS i jakimi aferami to sie skonczylo. Ja rozumiem ze polityk powinien byc wygadany, przystojny itp, ale procz tego powinien miec jeszcze jedną cechę-zwyklą uczciwosc. Jezeli wedlug was pan np. Kwach i Miller ją miał to gratuluję wam PoWcą intelektu. Wolicie zyc w syfie i wmawiacie innym ze tak trzeba bo PiS jest bee bo jest zakompleksiony i antyeuropejski. Wolicie zeby rzadzili wami "obyci" w swiecie "złodzieje" niz uczciwi ludzie. Macie chory system wartosci i tak naprawde to wy jestescie zakompleksieni i mało obyci.PO nie zrobi nic zeby cokolwiek wyjasnic lub kogokolwiek wsadzic za przekrety. To partia intelektualnych impotentow niezdolnych do zadnego konkretnego dzialania. Ja wole naprawde zeby rzadzi tu uczciwi ludzie ,nawet jezeli nie znaja jezykow ,wazne zeby mnie nie okradali i reprezentowali moje interesy a nie interesy wielkich . Swoje syfy musimy posprzatac sami a nie zrobimy tego napewno za rzadow PO.

apollo32, 8 Paź 2006, 03:22

>Tusk to najwiekszy szkodnik w tym Kraju i nikt mi nie powie ze jest inaczej.To partia

>intelektualnych impotentow niezdolnych do zadnego konkretnego dzialania.

I w kimś takim PIS chciał mieć koalicjanta. Masochiści jacyś!

Ja wole naprawde zeby

>rzadzi tu uczciwi ludzie ,nawet jezeli nie znaja jezykow ,wazne zeby mnie nie okradali i

Optymista z Ciebie Apollo. Szczęśliwy bo nieświadomy, czy nie okradają Cię tylko dlatego, że jesteś za granicą?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

apollo32 - PIS sam sie skompromitowal jak nikt dotad... sa jak nowy PZPR - "raz zdobytej wladzy nigdy nie oddamy"... jedni czerpia swoja "wiedze" z akademii pierwszomajowych Ty zas jak widze sluchales ambony ze zrozumieniem... PIS jest dobry bo Wasz... no nie?

apollo> widzisz jak komuniśći dochodzili do władzy to tacy jak ty dawno temu pisałi takie same dyrdymały jak ty.Mogę ci pare takich sprezentowac z zeszytów PZPR.Tez nie lubili inteligencji bo to byłi prości ludzie.Mieli doskonałe takie same argumenty jak ty obecnie .Jak część inteligencji próbowała sie przeciwstawić to ich zwyczajnie zamordowano.PROSCI LUDZIE chcieli sprawiedliwośći i chleba i skończyć z inteligencją,której nie rozumieli.Koniec końców nie dostali ani sprawiedliwośći ani chleba.Teraz znowu podnoszą się głosy prostych ludzi którzy maja proste metody>Również ekonomiczne.Człowiek rodząc się ,nie ma zacisku śrubowego na mózgu.Dopiero potem sam go sobie zakręca.A ty jesteś prosty człowiek.I ja to rozumiem i dlatego jestem za wiekszośćią PIS-u w parlamencie.Zeby prosty człowiek sam wydobył z zakamarków swoją inteligencje-o ile ja ma.

>I ja to rozumiem i dlatego jestem za wiekszośćią PIS-u w parlamencie.Zeby prosty człowiek sam wydobył z zakamarków swoją inteligencje-o ile ja ma.

O nie, muls.. Ja na to nie idę. Ta historia przecież nie ma końca. Prosty człowiek zdejmuje imadło ze swojego mózgu stając sie inteligentem, ale szybko rodzą sie nastepni 'prości' ludzie ... I tak w kółko - proces nigdy sie nie kończy.

A ja juz to przerabiałem i wcale nie mam ochoty powtarzać.

muls, 8 Paź 2006, 12:06

>apollo> widzisz jak komuniśći dochodzili do władzy to tacy jak ty dawno temu pisałi takie same

>dyrdymały jak ty.Mogę ci pare takich sprezentowac z zeszytów PZPR.Tez nie lubili inteligencji bo to

>byłi prości ludzie.

Srutututu, napisz wprost że socjalizm i komunizm to chłopi pańszczyźniani i niepiśmienni wymyślili. A po latach płakali w swoich książkach wspomnieniowych(bo ich w międzyczasie "komuna" tj. sami siebie pisać i czytać nauczyli), że się dali "uwieść". LOL.

Mieli doskonałe takie same argumenty jak ty obecnie .Jak część inteligencji

>próbowała sie przeciwstawić to ich zwyczajnie zamordowano.PROSCI LUDZIE chcieli sprawiedliwośći i

>chleba i skończyć z inteligencją,której nie rozumieli

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.