Skocz do zawartości
IGNORED

Szeregowiec Ryan - gdzie dobra jakość?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kupioną w Polsce płytkę dvd z tym filmem i jakość jest co najmniej dziwna - pixeloza miejscami, wczoraj wręcz miałem wrażenie, że dźwięk jest przyspieszony w stosunku do obrazu.... czy ktoś wie gdzie można kupić dobrą jakościowo dvd z Szeregowcem?

Trafiła Ci się chyba podróbka :(

Płytę oryginalną można kupić w każdym przyzwoitym sklepie. Wiele osób zachwyca się tym tytułem i poleca, jako świetny próbnik dla zestawu kina domowego.

Pikseloza, to się nawet w gazetowych wydaniach nie zdarza. Chyba, że płyta jest porysowana. A już przesunięcie dźwięku? Pachnie mi to na kilometr "profesjonalizmem" rodem ze Stadionu X-lecia (niestety).

ArtS :)

orginalna płytka Rayana przy dobrze rozstawionych kolumnach daje niesamowite wrażenie...

Obraz - to specyfika zdjeć Janusza Kamińskiego - albo ktoś akceptuje sztuke filmowa albo lubi filmy z Bolywood ... - spewnością na projektorze lub dużej plazmie jest sie czego czepiac ale poczekaj na wydanie HD ...

Dla mnie wzorcowe DVD ...

adamgdansk, 9 Paź 2006, 08:38

>Mam kupioną w Polsce płytkę dvd z tym filmem i jakość jest co najmniej dziwna...

Dobre hehe. Gdybys napisał w jakim sklepie kupiłeś to bym się tak nie usmiał.

Hmm... taka pixeloza występuje tylko kilka razy - np. w superdynamicznych scenach z lądowania w Normandii, szare dymy i wybuchy czasem się pixelują na ułamek sekundy - poza tym nie ma problemów

co do przesunięcia dźwięku - nigdy tego nie dostrzegałem, dopiero przy ostatniej projekcji jakoś tak... się mógł odtwarzacz rozstroić? ;)))))

W dynamicznych scenach? A nie masz czasem ekranu lcd? Bo matryce cieklokrystaliczne czasem moga sie nie wyrabiac przy szybkiej akcji i moze to powodowac dostrzegalna pikselizacje.

>>adamgdansk

czy Ty przypadkiem nie obiecałeś podzielenie się własną opinią z użytkowania nowozakupionego projektora?

a Ty wciąż tylko chcesz brać, brać.... może byś dał coś od siebie?

temu służą grupy dyskusyjne...

Tę pikselozę to przedstawiłeś początkowo tak, jakby to był marny DivX. Jeśli to tylko chwilowe przy dynamicznych scenach, to może by po prostu wina kodowania lub wina przetworników. Opóźnienie dźwięku? Czy na innych filmach masz to samo?

ArtS :)

się podzielić wrażeniami z użytkowania SanyoZ4? a co tu dzielić - w stosunku do Infocusa 4800 jest dużo dużo dużo lepiej, może poza czerniami, które czasem są nieczarne ;))... poza tym:

1) osoby, które twierdzą, że czerń w Z4 jest czernią powinny czym prędzej zasuwać do okulisty (sorry - ale mój stary DLP 4800 bije o głowę Z4 w tej kategorii...)

2) screen-door efect - praktycznie nie występuje - mam obraz ok. 1,5x2m i siedzę jakieś 2-2,5 od ekranu i muszę się sporo wysilić aby zauważyć siateczkę pikselików

3) Z4 zawieszony pod sufitem zaczyna hałasować - ale jak stoi na półce to jest słabosłyszalny - i podobnie jak z czernią, osoby, które twierdzą, że nie słyszą Z4 powiny szybciutko do laryngologa ;)))

generalnie - nie żałuję wymiany bo nie kosztowała mnie dużo (powiedzmy dopłata 2-3k) i wiem jaki potencjał kalibracyjny tkwi w Z4....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.