Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

>Rolandsinger

jestem za wolnoscia slowa i tym zeby kazdy mowil co ma na mysli bez zadnych ograniczen, jednak powinnismy je w jakis sposob polaczyc z tematem i tyle. Jak jest temat o odtwarzaczach to nie o sraczach, nie mam nic przeciwko, ale na bocznicy...

Rolandsinger

A czym tu się podniecać,zarówno jak się jest Paris Hilton ,Księciem Karolem i anonimowym Kowalskim -życie jest po prostu do dupy ,jednego strzyka brak pieniędzy a drugiego że mu się nie chce iść na kolejny ochlaj.a trzeciego że ma za małą kolekcję obrazów-nie zauwazyliście tego ? Jedni potrafią się tylko więcej nakręcać a drudzy mniej ot cały sekret filozoficzny.Ten Twój nieznajomy może po prostu miał to szczęście że się już nie męczy .

A teraz nakręć nas troszeczkę i napisz coś o high-endowym odtwarzaczu CD bo się tą filozofia życia i bez tego forum żygać chce

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

lancaster, 16 Kwi 2007, 10:43

>Roland, soso, co Wy? dzieci jesteście ?.............

Mam nadzieje, ze to wypowiedz ironiczna. I tylko w takim kontkscie mozasz mnie w to mieszac ;-)

pzdrw

soso

>

>Mój znajomy (nie przyjaciel) też był wyznawcą tej teorii, ale w zeszłym tygodniu miał wypadek

>samochowy. Jechał radosny nowym samochodem na spotkanie z dziewczyną, którą poznał przez Internet.

>Lubił szybką jazdę, życie "on the edge", pieniądze i oczywiście kobiety, w których mu zawasze czegoś

>brakowało (ta ma za mało tego, a tamta za dużo czego innego, a ta coś robi nie tak, jak powinno

>być). Kiedyś z nim pracowałem, ale zmieniał firmy jak rękawiczki, przenosząc swój portfel klientów z

>jednej do drugiej. Niestety miał zaledwie 29 lat, a 30-tych urodzin nie będzie.

ROLAND wiesz moj jednak dobry znajomy tez stal sie wyznawca tej teorii i cholernie mi smutno z tego powodu, podobnie ma z dziewczynami ,chociaz jest w miare ustatkowany itp, bardzo dobrze zarabia a ma niecale 24-grafik,

i co mnie zdziwilo kiedys taki nie byl, szkoda patrzec mi na to ze z normalnego czlowieka robi sie czlowiek ktoremu imponuje to ze ktos sie spelnil i cos osiagnal a nie tak jak kiedys prawdziwe wartosci czasami nie wyznaczalne w w sposob namacalny, niestety musze przyznac ze to wszystko za sprawa pieniedzy, mam tylko cicha nadzieje ze mi nie odbije jak teraz jemu, az jest mi zle i jestem zly na to ze pieniadze zmieniaja ludzi, poprostu sodowa,brak ograniczen, stac nas na wszystko, wszystko mozemy, wydaje sie ze jestesmy bogami, miales wiare tracisz ja bo w sumie wydaje ci sie ze wszystko osiagnales dzieki sobie i wierze w siebie, smutne to wszystko jak cholera

kazdy kupuje co uwaza za dobre

Skoro tak bardzo generalizuje, to pójde na całość - nigdy nie kupie sprzetu japońskiego. ani amerykańskiego. zupełnie nie moja bajka. Wadie sprzedałem bo była słaba.:)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

...zresztą McIntosh 6900 również - pieknie wyglądał zewnetrznie - w srodku lipa.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Accuphase - wzmaki słabe, odtwarzacze bardzo dobre ale nie dam 20 tys. za urządzenie które wyglada jak denon czy Yamaha:) Łapiecie o co chodzi?

Ja myślałem , że najważniejsze jak sprzęt gra , a nie to że kojarzy sie z tanim Denonem.

Chyba że ktoś sie boi sytuacji kiedy to wpadają nie obeznani znajomi i mylą nasz złoty kompakt z tanią marketówą.

Tylko jedno mnie zastanawia, to audiofilia , czy pozerka?

Panowie, słyszał ktoś tego Luxmana? (Luxman L-103U)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

sadząc po sposobie opisu i literówek to któryś z naszych forumowiczów może się domyślacie bo coś brzmi znajomo ?

darex1973, 16 Kwi 2007, 21:32

>Panowie, słyszał ktoś tego Luxmana? (Luxman L-103U)

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jest to przereklamowana kupa żelastwa, słuchałem dość dokładnie u dobrego znajomego model 107u i gra to krzykliwie, ostro i najnormalniej w świecie brzydko. bezpośrednie porównanie z grundigiem 9009 nie pozostawiało złudzeń.

Tym bardziej ten 103. Odradzam ten złom, ale jest to oczywiście kwestia gustu. Lampy w nim są dla bajeru. Lepiej nabyć porządnie tuningowaną maszynę, chociażby sony 227 z podwójnym TDA 1541, za kasę wydaną na takiego luxmana można poszaleć.

arturo

Ukryta Zawartość

jedyne co japończycy robią świetne ( lub robili) to transporty Cd - pod wzgledem precyzji działania i niezawodności nie do pobicia

Wracając do tematu

Dobre cd:

MBL-wszystkie modele

Audio Areo- wszystkie modele

Meridian G08

Linn Ikemi, Majik

Primare D30.2

Bow Wizard i ZZ Eight

Electrocompaniet EMC 1UP2

Audionet ART G2

Słuchałem wszystkich i są swietne w swoich kategoriach cenowych.

Audio Aero Capitole to tylko w wersji mk II lub mk III (Reference). Oryginalne Capitole z 1999 roku (ten z 2 gałkami na frontpanelu) to sraszna padaka.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo dobrym CDP jest Audio Analogue Paganini ale koniecznie wersja 24/192. Poprzednie sa zdecydowanie gorsze. Porownywalem wraz z innymi bardzo dobrze wprowadzonymi w fi-fi ludzmi i na tle dostepnej w tym porownaniu konkurencji wypadl znakomicie.

Konkurencja to byly konstrukcje z podobnego przedzialu cenowego lub nawet drozsze Regi, Roksana, Primare i DAC Thety za okolo 10 tys. zl.

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wygląda toto rewelacyjnie jeśli chodzi o relację cena możliwości ,zobatrzcie spesyfikację i manuala w pdf móz g się lasuje !

Czy była by do tego jakaś wybitna jednostka odtwarzająca żeby przy odsłuchu słuchawkowym kapcie spadały ! i żeby dziura w budżecie nie została potężna.

pomóżcie

Pozdrawiam

Rafaell

post-13206-100003960 1176803015_thumb.jpg

post-13206-100003961 1176803015_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

$1,275.00 to jednak spora cena... ciekaw jestem jak wypadłoby porównanie do tańszych studyjnych interfejsów na USB 2.0 o podobnych parametrach (192-kHz 24b) typu E-MU bez magicznych audiofilskich nazw w stylu "Advanced USB Audio technology, UltraLock™ clock system, and HPA2™ headphone amplifier."?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

czy ktoś spotkał się z marką MUSE model THALIA NINE, jak wypada na tle Hi-End'u

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Misfit, 17 Kwi 2007, 12:16

Jak zwykle nie ma odpowiedzi na pytanie co do tego wzmacniacza słuchawkowego można kupić ,tylko dywagacje na temat innych wzmaków słuchawkowych ten kosztuje ok 3600zł a taki Grace to n.p. 6000 zł i właśnie ten ! mi się najbardziej podoba i sądzę że on napedzi każde słuchawki !

Pozwolę sobie zacytować fragmęt z prywatnej korespondencji kolegi z forum na PW chyba się nie obrazi

"parametry wynukaja z tego ze uzyli super dac 24/192 i dlatego podaja tak dobre parametry. Jesli nie spieprzyli wyjscia na sluchawki to powinno byc bardzo dobrze. DAC ma wszystkie wejscia i wyjscia a szczegolnie spdif a to pozwala podlaczac cd po cyfrze i duza radosc. Czy bedzie to gralo pieknie? ma duzy potencjal. Obudowa swietna i zlacza tez. Produkcja usa wiec bedzie dobrze technicznie wykonany. Moge powiedziec tak - jak nie spieprzyli wysjcia z dac i wzm stosujac jakies kiepskie OP to bedzie to gralo dobrze."

To może zadam ponownie pytanie jaki napęd CD podłaczony po spdif zagra na słuchawkach tak że kapcie zlecą a nie zrobi potężnej dziury w budżecie.

Przypominam ja nie chcę upiększaczy-po prostu CD ma być przeżroczysty i tyle a może aż tyle !

pozdrawiam

Rafaell

Mialem Benchmark DAC-1 (wersja bez USB) przez pewien czas. Nie byl zly, ale niczym specjalnym sie tez nie wyroznial. Po kilku tygodniach go sprzedalem.

Wyjscie sluchawkowe bylo chyba najslabsza strona tego urzadzenia.

Peter Daniel, 17 Kwi 2007, 16:45

no właśnie co do niego on nie ma się wogóle niczym wyróżniać on ma być przeżroczysty w torze jak bym chciał bomboxa to bym o nim napisał

pozdrawiam

Rafaell

A czy ja napisalem ze nie byl przezroczysty? Problem byl taki ze ta przezroczystosc rozchodzila sie praktycznie na wszystkie aspekty dzwieku, dlatego napisalem ze niczym specjalnym sie tez nie wyroznial.

soso, 17 Kwi 2007, 11:38

>Bardzo dobrym CDP jest Audio Analogue Paganini ale koniecznie wersja 24/192. Poprzednie sa

>zdecydowanie gorsze. Porownywalem wraz z innymi bardzo dobrze wprowadzonymi w fi-fi ludzmi i na tle

>dostepnej w tym porownaniu konkurencji wypadl znakomicie.

>

>Konkurencja to byly konstrukcje z podobnego przedzialu cenowego lub nawet drozsze Regi, Roksana,

>Primare i DAC Thety za okolo 10 tys. zl.

>

>pzdrw

>

>soso

Ale to puste środku. Zastanawiam się czy nie dałoby sie sklonować w końcu to jedna płytka drukowana i do tego transport

pedro, 17 Kwi 2007, 12:28

>czy ktoś spotkał się z marką MUSE model THALIA NINE, jak wypada na tle Hi-End'u

Akurat tego modelu nie słuchałem. Jednak ogólnie jest to bardzo dobra firma, aczkolwiek bardzo niedoceniana.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.