Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo i skrośne (W-wa)

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie skierowanie głównie do słuchaczy z Warszawy.bo problem tu występuje -przynajmnie u mnie .

Niestety musze podać stację której dotyczy R..F Kl...syka. Adminie to nie reklama , ale dla precyzji .

Zorientowani odgadną .

Czy równiesz spotykacie sie z tym zjawiskiem .Mimo że sygnał na maxa to w tle słychać ćwierkania kładące jakość transmisji .Zarówno w sieci kablowej jak i z "druta" a nawet dipola z balkonu.Nie da się słuchać , mimoze dla niektórych repertuar o.K

https://www.audiostereo.pl/topic/28923-stereo-i-skro%C5%9Bne-w-wa/

Skoro tak, to nie jest źle. Następna hipoteza: Tak nadają. Nie mam teraz mozliwości słuchania porządnego tunera więc wcale nie słucham radia. Nie wiem czy wymieniona przez ciebie stacja nie pobiera sygnału od kogos poprzez łącze satelitarne, albo jakieś inne nie za dobre. Na drodze tej nieraz dochodzi do różnego rodzaju "niechlujstw" Ostatnio słuchając u kogoś muzyki klasycznej na jakims kanale cyfowym byłem zniesmaczony bardzo nieładnym charczącym dźwiękiem, czego nie było na kanale z muzyką lżejszą. Czy dlatego, że obsługa techniczna nie lubi klasyki? Może jednak przyczyny sa głębsze ;-))

>>profee

Niestety to zjawisko też mam w samochodzie. A faktem jest że macierzysta stacja nadawca jest w Krakowie i sygnał do W-wy idzie via "sky"

Co do odstępu przesiewczego to najbliższa jest na 89.10 i 98,80 (silniejsza 3-ka)

>Niestety to zjawisko też mam w samochodzie.

To by wskazywało na trop podany przeze mnie. O niechlujstwie w produkcji sygnału, który trafia do nadajnika wiele się dowiedziałem na własnej skórze. Dość powiedzieć, że wytropiłem błąd, ktory powstawał w tamtym przypadku juz w studio (PR2). Ale oczywiście twój przypadek to raczej przesył przed nadajnikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.