Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno fatalnie grało na Audioszole u Paradigma i Xindako-Mistrala;) Prawda to ? ;)

Fakt dzwięk rozczarował, po mistralu nie spodziewałem się wiele ale po S6 tak, zwłaszcza jak wspaniale pisaliście o tych głośnikach, elektronika też do tanich nie należała, a tu....wpadka

Chciałbym coś dobrego napisać, jak choćby rok temu, ale nie mogę. Przemilczałem w wątku głównym o AS 2010, ale tu, wśród klubowiczów, mogę się wyżalić.

Prezentacja kina domowego była niestety porażką. Myślę, że właśnie takie "pokazy" skutecznie zniechęcają co poniektórych do tej rozrywki.

Modelowy przykład przewalonego, buczącego basu, zupełnie oderwanego od reszty. Nie było tu wcale jakiejś potęgi, ten sub na 6 dwudziestkach jest mocno średni.

Jak z resztą systemu? Brak selektywności, jedna wielka zabałaganiona masa. Wrażenie kompresji. Oj, źle to wyszło, źle.

Co do S6 - poprawnie i tylko poprawnie. Jakoś tak bez wyrazu. Już te Mistrale grały lepiej, ale też bez rewelacji.

Na AS nie bylem, nie slyszalem, ale jesli nie bedziecie bic, to wtrace swoje 3 grosze...

Jesli dobrze mi wiadomo to:

- graly S6v3 - co juz niejako moze byc (aczkolwiek nie musi) pewna wskazowka. Sluchalismy w kilka osluchanych z Paradigm osob po kolei S2, S6 i S8 v2 versus v3 i niestety nie zgadzamy sie z obiegowa opinia o wyzszosci nowej serii nad starsza. Wg nas v3 charakteryzuje sie duzym basem, wiekszym niz poprzednio, glosniejszym graniem, moze wiekszym "oddechem", ale nikt nie jest przekonany czy to dobrze...

- glosniki ktore graly byly wygrzewane ~2 tygodni - malo, duzo - rzecz dyskusyjna. W mojej opinii niezbyt wiele, a nawet pozwole sobie dosc radykalnie stwierdzic ze za malo biorac pod uwage, ze Signature naprawde potrzebuja duza grania, zeby przestac "sie ukladac".

Nikogo nie zamierzam bronic, nie chce tez wydawac zadnego osadu. Jednoczesnie nie podejrzewam, zeby chlopaki popelnili jakis blad w doborze amplifikacji czy okablowania. Tak wiec mozna zalozyc, ze ogolny odbior przekazu zostal zaklamany przez jakies uchybienia w kwestii ustawienia, akustyki i wygrzania glosnikow + domniemana osobiscie watpliwa przewaga v2 na nad v3.

Koniec koncow - szkoda cholera, bo znow nie beda ludzie patrzec powaznie na Paradigm przez pryzmat stereo...

Primodium. Medium. Finis.

Jestem pewien, że S6v3 zagrałyby całkowicie odmiennie w nieco mniejszym pomieszczeniu z choćby elementarnym wytłumieniem.

Na AS grały w wielkiej sali, ustawione w jednej z jej "ćwiartek", ot takie wystawowe warunki.

Jestem pewien, że S6v3 zagrałyby całkowicie odmiennie w nieco mniejszym pomieszczeniu z choćby elementarnym wytłumieniem.

Na AS grały w wielkiej sali, ustawione w jednej z jej "ćwiartek", ot takie wystawowe warunki.

Szkoda, nie mamy na to wplywu, ale jednak zal, ze do szerszego grona "nie przemowi" ten dzwiek, potem tylko naigrywania im zostaja ;)

kerikawon, "zrobcie dobrze" s-kom na nastepnym Audio Show :) Moze wiecej ludzi sie do nich przekona, bo faktycznie to zostaja domowe odsluchy i rogal na twarzy tych szydercow, z wpisanym w zaskoczony wzrok "k... m.. jak to gra!!!".

Rok temu grały Studio 60v5 i dlatego było lepiej

co do Mistrala to wszyscy zachwycali się tym wyglądem za taką kasę

po powrocie do domku , już dwa dni słucham swojego budżetowca i jest lepiej

po prostu pewnie kwestia pomieszczenia , albo przyzwyczajenia

ale i tak s60v5 są najlepsze

a z nowym makowcem 225 :) zaszaleją :)

jeszcze jedno w sobotę nie dało rady posłuchać S6v.3

pewnie w niedziele o 17 zagrały

ja tylko poświęcam sobotę na tą zabawę

a od wieczorka sobotniego się %%%%

PARAnienormalny - bedziesz karmil Studio "MC - Intoszem" ;) ? Sluchales juz, czy tylko podejrzewasz, ze "zaszaleja" :) ? Ciekaw jestem takiego (odwaznego w sumie) polaczenia, mam nadzieje, ze rozwiniesz ten watek.

coś chyba zle napisałem

wzmacniacz będzie prawdopodobnie na 90 procent

ANTHEM 225

To inna para klapek jest w takim razie ;) To zestawienie znam, ale nie zmienia to faktu, ze czekam z niecierpliwoscia na (oby entuzjastyczna) relacje :).

PARAnienormalny;

>jeszcze jedno w sobotę nie dało rady posłuchać S6v.3

pewnie w niedziele o 17 zagrały<

PARAnienormalny ja słuchałem w sobotę S6, późnym popoludniem chłopaki z polpaku podłączyli...

Edytowane przez Andrew149s

PARAnienormalny;

>jeszcze jedno w sobotę nie dało rady posłuchać S6v.3

pewnie w niedziele o 17 zagrały<

PARAnienormalny ja słuchałem w sobotę S6, późnym popoludniem chłopaki z polpaku podłączyli...

i jak się podobały?

Zakladam ze z xindakiem, ale przyznam, ze nie wiem. Jesli zas faktycznie byly ustawione tak jak Panowie pisali (w rogu duzej sali) + to co napisalem kilka postow wyzej, to moglo sie to zlozyc na taki, a nie inny odbior :)

To sa klocki na jubileusz firmy...

No to coz, ustawione jak to bylo widzimy - Irek, masz oklep, nie przylozyliscie sie tam do tego, zeby Paradigm zagral :>

Tego Xindaka to trzeba bylo z kolumnami do kompletu zestawic, a S6 pogonic chocby 6950...

Kurcze, bardzo słabo przygotowana prezentacja :( Te S6 gdzieś wciśnięte między Mistrale....w Monachium tak przygotowano kino domowe z Paradigm Signature, że był to dźwięk wystawy, a u nas kicha :(

Tak słaba prezentacja spowodowała obniżkę cen serii Signature na Allegro :))) :

http://allegro.pl/paradigm-signature-s2-b-w-i1311819704.html

Może jednak, w sprawie AS dorzucę coś od siebie.

Po pierwsze, zacznę od kina. Krótko. Może dźwięk nie był najlepszy, ponieważ kilka razy w ciągu wystawy był przekalibrowywany, na potrzeby klientów którzy przyszli kupić np SUB-1, I to się udało. W sobotę tuz przed zamknięciem wystawy, gościło u nas kilkoro pracowników innych firm, którzy specjalnie przyszli do nas posłuchać co tam w trawie piszczy. Z tego co do mnie dotarło, twierdzili że to jak zwykle, najlepsze kino na wystawie. Może chcieli się podlizać ??

Prezentacja niby stereo na dole. To była prezentacja a nie przygotowany odsłuch. I pod względem marketingowym w tym temacie jak najbardziej udana. Masa ludzi była u nas, i wiele Pań i Panów z zadowoleniem znalazło dla siebie fajne produkty, a nawet ich słuchało. Dlaczego nie było odsłuchu ???

1 Pomieszczenie i wszystkie związane z tym konotacje

2 Nie dotarły ustroje

3 Paradigm nie chciał się ułożyć, choć go prosiłem. Zaparł się i już. A pożyczać wygrzanych nie chciałem ;)

Dlatego grał głównie Mistral

Ile było ludzi w krytycznych momentach, niech zaświadczy PARAnienormany.

Było nawet tyle ludzi, że nie mogłem się czasami, przepchnąć przez tłum....

Czego w tym szumie i gwarze chcieliście posłuchać ???

ta nowa lepsza cena za ANTHEM 225

to do góry czy do dołu :)

skoczy lub spadnie :)

Nowa cena na Anthem I-225 to 4999 zł

Edytowane przez kerikawon

Może jednak, w sprawie AS dorzucę coś od siebie.

Po pierwsze, zacznę od kina. Krótko. Może dźwięk nie był najlepszy, ponieważ kilka razy w ciągu wystawy był przekalibrowywany, na potrzeby klientów którzy przyszli kupić np SUB-1, I to się udało. W sobotę tuz przed zamknięciem wystawy, gościło u nas kilkoro pracowników innych firm, którzy specjalnie przyszli do nas posłuchać co tam w trawie piszczy. Z tego co do mnie dotarło, twierdzili że to jak zwykle, najlepsze kino na wystawie. Może chcieli się podlizać ??

Prezentacja niby stereo na dole. To była prezentacja a nie przygotowany odsłuch. I pod względem marketingowym w tym temacie jak najbardziej udana. Masa ludzi była u nas, i wiele Pań i Panów z zadowoleniem znalazło dla siebie fajne produkty, a nawet ich słuchało. Dlaczego nie było odsłuchu ???

1 Pomieszczenie i wszystkie związane z tym konotacje

2 Nie dotarły ustroje

3 Paradigm nie chciał się ułożyć, choć go prosiłem. Zaparł się i już. A pożyczać wygrzanych nie chciałem ;)

Dlatego grał głównie Mistral

Nowa cena na Anthem I-225 to 4999 zł

Prezentacja, ale przecież wiadomo ze ludzie przyjdą ze swoimi płytami i to co usłyszą zaważy na ostatecznej ocenie lub nawet na tym czy kupić lub zacząć rozglądać się za czymś innym.

Sorry kerikawon ale tak to wygląda.

Prezentacja, ale przecież wiadomo ze ludzie przyjdą ze swoimi płytami i to co usłyszą zaważy na ostatecznej ocenie lub nawet na tym czy kupić lub zacząć rozglądać się za czymś innym.

Sorry kerikawon ale tak to wygląda.

Ok, to twoja optyka, moja jest inna. Było paru ludzi którzy słyszą i wiedzą i oni byli na tak. Zawsze się znajdzie ktoś komu się nie spodoba. Ogólnie Pomysł był na granie Paradigm, nic z tego nie wyszło, co mnie Bardzo zmartwiło więc grał Chińczyk. Jak bym miał się czepiać to w 90% pomieszczeń kable zasilające wzmacniaczy były wpięte do kondycjonerów, kurna to jest porażka. Tego nie zauważyliście??

Wracając do KINA 208, o słabej demonstracji niech może, zaświadczy fakt że wszystkie SUB-1 w Polsce zostały sprzedane na drugi dzień. Na dokładkę przekonaliśmy kilku klientów do głośników dipolowych Signature. Wiadomo ludzie są różni, wszystkim nie dogodzisz, na szczęście w tej edycji AS jest więcej plusów niż minusów. I tego się trzymajmy. Niezadowolonych zapraszam na indywidualne odsłuchy w swoich okolicach jak tylko przybędą amplitunery Anthema .

Ok, to twoja optyka, moja jest inna. Było paru ludzi którzy słyszą i wiedzą i oni byli na tak. Zawsze się znajdzie ktoś komu się nie spodoba. Ogólnie Pomysł był na granie Paradigm, nic z tego nie wyszło, co mnie Bardzo zmartwiło więc grał Chińczyk. Jak bym miał się czepiać to w 90% pomieszczeń kable zasilające wzmacniaczy były wpięte do kondycjonerów, kurna to jest porażka. Tego nie zauważyliście??

Wracając do KINA 208, o słabej demonstracji niech może, zaświadczy fakt że wszystkie SUB-1 w Polsce zostały sprzedane na drugi dzień. Na dokładkę przekonaliśmy kilku klientów do głośników dipolowych Signature. Wiadomo ludzie są różni, wszystkim nie dogodzisz, na szczęście w tej edycji AS jest więcej plusów niż minusów. I tego się trzymajmy. Niezadowolonych zapraszam na indywidualne odsłuchy w swoich okolicach jak tylko przybędą amplitunery Anthema .

Irek - po tej akustycznej padaczce kazdy odsluch indywidialny bedzie lepszy :)

Co do SUB-1 - jakos mnie sprzedaz nie dziwi, wszystkie poszly na jedna rozbiorke, czy beda nimi pojedyncz wyburzac :D ? ;)

Jest jeszcze jedna rzecz o której zapominacie. W tym pomieszczeniu byłem pierwszy raz. Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale dobrze grające zestawy były prezentowane w salach, gdzie dystrybutorzy już kilka razy byli i znają akustykę oraz znaleźli sposób na ich akustykę. Ja nawet z ustrojami akustycznymi i wygrzanymi głośnikami po prostu nie miałem szans, pomimo tego ze wszytko miałem przygotowane pod względem systemowym. W tym pomieszczeniu w sobotę grało źle, w niedziele jeszcze gorzej, a klima dokładała swoje.

Irek - po tej akustycznej padaczce kazdy odsluch indywidialny bedzie lepszy :)

Co do SUB-1 - jakos mnie sprzedaz nie dziwi, wszystkie poszly na jedna rozbiorke, czy beda nimi pojedyncz wyburzac :D ? ;)

Z tego co wiem to będzie indywidualne wyburzanie różnych obiektów.

kerikawon napisał

Co ja mogę napisać, to prawda

pierwsza wizyta trwała gdzieś godzinę o 12 w południe ludzi masakrycznie dużo nawet trochę mnie to denerwowało

do słuchania się ta sala nie nadawała , ale do prezętacij dużego asortymentu polpaku na pewno

nawet dostałem parę łokci od słuchających i oglądających

ruszyłem dalej.......................

o 17 zawitałem znowu do sali polpaku

ale znów ludzi jak mrówek dalej grały mistrale więc piąteczka z Irkiem pare słów na temat anathem 225 i wypad

przyznam już byłem zmęczony tą dawką tylu polaków na raz

raczej jestem domator i duże skupiska ludzi mnie stresują

A cena za ANATHEMA 225 coraz bardziej mi pasuje

i w ten sposób zapoczątkowałem 43 strone tego zacnego klubu

Ten Anthem 225 jest bardzo wysoko w klasyfikacji niemieckiego "Audio" - 110 czy więcej punktów dostał, a wcale drogi nie jest....

Mam go od paru miesiecy. Wzmacniacz jest fenomenalny. Troche mnie dziwi wasza cena, ja dalem bodajze (?) 1500 Can$, za ta cene tutaj nie kupi sie nic o podobnej klasie. Jesli masz go zamiar podlaczyc do 60-tek to radzilbym go odsluchac. Ja mam go podpietego do nowych Studio 100 azeby nie okazalo sie ze 60-tki 'nie daja rady' (taka moja sugestia). Ten 225 + studio 100 wydaje mi sie ze Anthem trafil w dziesiatke tutaj. BTW ma tez wysokiej klasy wyjscie 'phono'. Robilem male eksperymenty porownujac z Cambridge 640P i wlasciwie nie slyszelismy roznicy (zostawilem jednak 640P). Poza tym CD swietne, SACD .... mozesz sobie wyobrazic (poprzez XLR).

Pzdr

Troche mnie dziwi wasza cena, ja dalem bodajze (?) 1500 Can$, za ta cene tutaj nie kupi sie nic o podobnej klasie.

Zapłaciłeś tyle za wersje z europejskim zasilaczem?? Bo jak hamerykańskim to wiedz ze Paradigm każe sobie na samym rozbiegu płacić 20% drożej za wersje europejską. Co się potem na cenę końcową składa chyba wiecie...

Jeśli to europejczyk to, załatw innym kolegom ;). Dajcie linka do testu Niemieckiego z chęcią bym poczytał, czym się różniły testy audiostereo od Audio polskiego i niemieckiego .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.