Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono Paradigmowców. Zauważyłem w ofercie Polpak Poland głośnik Paradigm Millenia Trio http://www.polpak.com.pl/pl/produkty/big/1331_20070627123655_a. Mam mało miejsca a to jest chyba głośnik który mógłby zastąpić lewy , prawy front i głośnik centralny. Akurat pod telewizor. Może ktoś słuchał tego głośnika i mógłby podzielić się ze mną swoimi wrażeniami odsłuchowymi?? Ja dopiero pod koniec następnego tygodnia jestem umówiony na odsłuch ( praca... :-( Aha i co myślicie ,co dać w tym wypadku jako satelitki i który sub?

Ja miałem okazję posłuchać Trio u znajomego i muszę powiedzieć, że byłem mile zaskoczony. Jak na swoje rozmiary gra naprawdę świetnie zadziwiając przestrzenią doskonale imitując trzy głośniki. Słuchałem zestawu Trio + ADP i wrażenia były zadziwiające. Świetny wybór do małego pomieszczenia i braku miejsca. Myśle nawet, że w wiekszych pomieszczeniach może dac radę bo to wkońcu Paradigm i swoją moc ma.

• 2 tygodnie później...

aleck156, 24 Wrz 2007, 16:18

>@McGyver:

>jasne że chcemy :) W niedługiej przyszłości mogę stać się posiadaczem właśnie Studio 20 v3, więc

>wszelkie plany modyfikacji mile widziane.

Ale zachowaj sobie oryginalna zwrotnice!!!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Witam panowie w koncu pozostałem przy Studio 20 v.4 poddałemje zas tuningowi a mianowicie wymieniłem przewody w srodku na AudioQuesta Bedrocka go sekcji niskotonowej zas do gory wykorzytałem AudioQuesta Typ 6+. Narazie nie moge sie wypowiedziec o brzmieniu poniewaz podaje je wygrzewaniu ale z tego co podsłuchuje czasami jest pieknie z kopułki mozna jeszcze cos wycisnac a po basie i srednicy mozna spodziewac sie wiekszemu zroznicowaniu barwy i oraz wiekszy wkład w szczegoły.Zobaczymy co bedzie dalej.Pozdro

No to się wtrącę :D

To dla mnie Mac robił te Paradigmy Studio :)

Sprzęt jest w drodze, ale z pewnością się podzielę wrażeniami, jak już dotrze

Zwrotnice są nowe, skrzynki tylko lekko grzebane.

Nie będę mógł powiedzieć jak "bezwzględnie" zmienił się dźwięk, bo Mac modyfikował też mój wzmak... ale coś na pewno napiszę...

pozdro

Skala zmian brzmienia wzmacniacza po tuningu jest dalece mniejsza niż skala zmian brzmienia kolumn. Dźwięk wzmacniacza uległ "tylko" wyczyszczeniu i odmuleniu. Tuningiem można w znacznie większy sposób wpływać na brzmienie kolumn niż na brzmienie elektroniki.

Obiecany schemat:

post-3550-100004030 1190803694_thumb.jpg

O, sorry, jeszcze wartości elementów:

L1- 1,42mH

C1- 12uF

R1- 3,9ohm

C2- 4,3uF

L2- 0,39mH

W- oryginalny woofer Studio 20V3

T- tweeter Vify, model D25AG35. Oczywiście nie pasuje mechanicznie, ale da się tak zrobić, żeby wyglądało pięknie.

Baltona ma inne zwrotnice, bo u niego pozostawiłem oryginalne tweetery Paradigma, które nie są dużo słabsze od Vify, jednak wymagają nieco innej aplikacji.

Nie miałem V4.

Generalnie z Paradigmów które miałem w domu wyłania mi się pewien ogólny obraz:

-seria Monitor ma niezłe wooferki i słabiutkie tweeterki, wszystko w przeciętnej jakości skrzynkach i nienajlepszych aplikacjach.

-seria Studio ma wyjątkowo porządne obudowy (wzornictwo wprawdzie nie moja bajka, ale to rzecz gustu), niezłe woofery, bardzo fajne tweetery, i znowu niezbyt dobre aplikacje.

Jest to moje prywatne zdanie z którym można się zgadzać bądź nie zgadzać.

• 2 tygodnie później...

rafał78, 9 Paź 2007, 17:43

>witam może kto mi poleci dobry zestaw stereo do kolumn paradigm7v5

ile kasy na wzmacniacz (używki wchodzą w grę ?) i jakiego brzmienia szukasz ?

polecam coś z Denona, miałem 2 wzmacniacze tej firmy i w porównaniu do wielu innych wzmaków obydwa grały bardzo dobrze z moimi 9v5, dawały też najwięcej "mięsistego" basu a tego pewnie dużo w hip hopie ;)

PMA 500/700 są podobno przeciętne, zostaje więc PMA1500, z tego co widze na Allegro jest duży rozrzut cenowy - jak się zdecydujesz na sprzęt z polska gwarancja to starczy może na PMA1500+DCD700 a jak na import niemiecki to w 4,5 tys. zmieścisz się z PMA1500 i DCD1500

http://allegro.pl/item252893112_denon_pma_1500_ae_eisa_2006_2007_od_reki_2_kolory.html

tutaj wydaje się, że to okazyjna aukcja bo sprzedawca pisze że daje 24 mies. polskiej gwarancji, ciekawe czy to prawda

rafał78, 9 Paź 2007, 17:43

>witam może kto mi poleci dobry zestaw stereo do kolumn paradigm7v5

ja tam bym posłuchał taniego Xinaka alo Creeka ,Naima .

Moim skromnym zdaniem creek nie nadaje się do takiej muzyki - to "audiofilski" i cholernie szczegółowy klocek z mocno uszczgółowioną górą ;) .. jazzik, skrzypki itd. choć na studio 20 v.4 było fajnie nawet w metalu ale to zupełnie inna klasa głośników - raz-jakościowo,dwa-monitory 7 to chyba podłogówki - więcej gorzej kontrolowanego w tym przypadku dołu...poza tym czy hip hop ma audiofilskie nagrania...nie wiem ... ja tego zestawu na wyczucie nie widzę..ale posłuchać warto - doświadczenie audio więcej...

myślę, że xindak sprawdzi się tutaj lepiej, ogólnie jakaś dobra hybryda np. jolida 1501 rc - niedawno chciałem sprzedać taką... (daruj sobie audioklan o ile jolida już z tej firmy nie zrezygnowała) z drugiej strony dla mnie zawsze seria monitor podłogowe troche dudniły - nie wiem w takim razie czy lampka w torze to taki dobry pomysł... ale - jak zawsze - posłuchaj u siebie i będziesz widział czy się podoba - wykonalność tego to inna sprawa i kłopot dal nas wszystkich tutaj..mi - powiem szczerze - już się nie chce jeździć po sklepach i dzwigać klocków - wolę poćwiczyć na siłce;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.