Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna moja wycieczka do Gliwic. 18.10 o godzinię 20 spotkacie mnie w Klubie Studenckim Spirala https://g.co/kgs/urgTGmK Przywiozę Przedwzmacniacz;
Anthem STR Pre, linka Anthem PRE https://www.polpak.com.pl/produkt/1161/STR-przedwzmacniacz

Oraz główną atrakcję Głośniki Paradigm Founder 120F zdobywcę EISA. Linka Paradigm Founder F120 https://www.polpak.com.pl/produkt/1309/Founder-120H

witam, ostatnio zauwazylem ze seria prestige jest mocno przeceniana, ktos wie co za tym idzie czy po prostu sklepy sie chca ich pozbyc? ktos moze sie wypowiedziec na temat 95tek? czy wzmacniacz klasy D do nich pasuje, typu np cambridge evo?

• 3 tygodnie później...
W dniu 3.10.2024 o 22:31, ryback napisał:

witam, ostatnio zauwazylem ze seria prestige jest mocno przeceniana, ktos wie co za tym idzie czy po prostu sklepy sie chca ich pozbyc? ktos moze sie wypowiedziec na temat 95tek? czy wzmacniacz klasy D do nich pasuje, typu np cambridge evo?

Prozaiczna sprawa. Seria jest nieprodukowana od kilku lat. Prestige 95F lubią dobry prąd. Cambridge raczej ich nie wysteruje ale może się mylę. 

4 godziny temu, blackromek napisał:

Panowie szukam porady wszędzie czy ma sens wymiana Studio 100v5 na Quadral vulkan VIII ( nie mam jak posłuchać )

Na Quadral 😉  Nie dawajcie psom świętego, ani miećcie pereł waszych przed wieprze...

Edytowane przez kerikawon
5 godzin temu, blackromek napisał:

Panowie szukam porady wszędzie czy ma sens wymiana Studio 100v5 na Quadral vulkan VIII ( nie mam jak posłuchać )

Dziwne pytanie. Jakbyś podał jeszcze jakich zmian oczekujesz to może jeszcze by można jakoś sensownie odpowiedzieć (o ile ktoś zna obie konstrukcje). To kolumny z tego samego przedziału cenowego, Studio 100 kosztowały ok 10-11 tys. X lat temu nowe, Quadrale obecnie 15 tys. Więc można wysnuć wniosek że ogólnie, w teorii jakościowo to podobna półka (choć różnie z tym bywa). Każde kolumny różnią się charakterem dźwięku i kwestia które bardziej wpasują się w nasz gust - tylko to ma znaczenie od pewnego pułapu jakościowego/cenowego, który obie kolumny dawno przeskoczyły. Pytania typu - które grają lepiej, które oferują lepszą jakość - przestają mieć sens.

Edytowane przez don111

Zacznę od tego że bardzo lubię moje studio 100v5 po prostu myślałem o wskoczeniu półkę wyżej jeśli chodzi o jakość dźwięku a pytam konkretnie o ten model kolumn ponieważ znajomy gorąco mi je polecał do metal rock jeśli jakieś propozycje to z chęcią wezmę pod uwagę

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich klubowiczów. 

Potrzebuję pomocy. Otóż pies mojej żonki odgryzł zawieszenie membrany w DSP-3200 v2 😞

Szukałem i googlowałem i nie znalazłem zamiennika, uszkodzone zawieszenie z dziurą na szerokość ok 6cm przepuszcza powietrze i niestety charczy. Jak/czym mogę naprawić a najlepiej kupić zawieszenie do tego głośnika?

Pisz do Polpaku, ale wątpliwe aby mieli naprawcze części, bardziej gotowy głośnik, alw tanio nie będzie (raczej nieopłacalne). Być może da radę dobrać inne gumowe zawieszenie o podobnej grubości - możesz zapytać w jakimś serwisie np Audiofil (Dzierżoniów)wysyłając fotki, a jak jie to zapytać czy załata dziurę. W sumie to sam  mógłbyś sobie to zrobić, wyciąć kawałek gumy lub jakiś zestaw naprawczy do dętek, przyklejasz najlepiej od wewnętrznej strony, żeby nie było tak widać. Klej podobno dobry do tego to B7000 / T7000, zamiast butaprenu, żeby nie zesztywniło tak gumy. 

3 godziny temu, sebaseba napisał:

Otóż pies mojej żonki odgryzł zawieszenie membrany w DSP-3200 v2 😞

A co do psa - to jedyna słuszna metoda kokędników 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.