Skocz do zawartości
IGNORED

HARMAN\KARDON HK 670,675:)

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

CHCIĄŁEM NAPISAĆ TEN TEMAT WCZEŚNIEJ, ALE JAKOŚ NIE BYŁO OKAZJI:) TEMAT POŚWIĘCAM 2 WYŚMIENITYM WZMACNIACZOM HK 670 I 675. ODRAZU ZAZNACZE ZE NIE MAM NA CELU POROWNYWANIE TYCH OBYDWU WZMACNIACZY BO SĄ IDENTYCZNE. RÓŻNIĄ SIE TYLKO KOLOREM PODŚWIETLENIA. MAM DOŚĆ WYPOWIEDZI NA FORUM, KTÓRE NISZCZĄ DOBRE IMIE TEGO WZMACNIACZA ALBO JESZCZE GORZEJ ZARZUCAJĄ MU ŻE JEST BEZNADZIEJNY.. POWIEM TAK. JA SŁUCHAŁEM 670 670 I NAJNOWSZEJ 970.. WSZYSTKIE WZMACNIACZE SĄ DO SIEBIE BARDZO PODOBNE. 670 I 675 SĄ IDENTYCZNE WIĘC NIE MA CO PORÓWNYWAĆ. NOTOMIAST 670 I 970 SĄ GODNE PORÓWNAŃ:) NO WIĘC JEŚLI CHODZI O MOJE ODCZUCIA.. NIEKTÓRZY NA FORUM POWIEDZĄ ŻE LEPSZY JEST 970 BO MA FAJNIEJSZĄ OBUDOWA.. NIEKTÓRZY ZE 670 PONIEWAŻ GRA LEPIEJ.. WEDŁUG MNIE SĄ POMIEDZY NIMI BARDZO MAŁE RÓŻNICE.. OPRÓCZ TEGO ZE 970 JEST NOWOCZEŚNIEJSZA I BARDZIEJ NOWOCZEŚNIE WYKONANA.. MÓWIE TUTAJ O DIODACH NA PODŚWIETLENIU, STOPNIOWEJ REGOLACJI GŁOŚNOŚCI ITP.. JEŚLI CHODZI O BRZMIENIE.. HMMMM.... SZCZEŻE MÓWIĄC TO OBYDWA SĄ JAK LOKOMOTYWA... ROZKŁADAJĄ MOC NA KOLUMNĘ.. I UCIĄGNĄ WSZSYTKO!! WIEM BO SPRAWDZAŁEM NAWET NA ALTUSACH 300, PODŁĄCZYŁEM 2 PARY DO HARMANA 970 I CHCIAŁO ROZWALIĆ CHAŁUPĘ... WIĘC JESLI CHODZI O MOŻLIWOŚCI UCIĄGOWE TEGO WZMACNIACZA TO CHYBA WSZYSCY SIĘ ZGODZĄ ŻE SĄ RACZEJ NIEOGRANICZONE... JEŚLI CHODZI NATOMIAST O ZWYKŁE KOLUMNY, NP. PODŁĄCZAMY DO HARMANA KOLUMNY O MOCY 130 WAT. I ON SOBIE NA NICH GRA PODGŁASZAMY AŻ DO MOMENTU PRZESTEROWANIA ALE KOLUMNY ZACZYNAJĄ CHARCZEĆ JUŻ DUŻO WCZEŚNIEJ,,, DZIEJE SIĘ TAK DLATEGO ŻE TO WŁASNIE KOLUMNY NIE WYTRZYMUJĄ TEGO CO PODAJE IM TEN HARMAN A NIE HARMAN MOCY WYDAWANEJ NA KOLUMNY!! HARMAN W MOMENCIE PODŁACZENIA DO NIEGO KOLUMN O MOCY MNIEJ WIĘCEJ 130WATÓW UŻYWA PRZY GŁOŚNYM SŁUCHANIU MOŻE OK 10% SWOJEJ MOCY.. A DOKŁADNIEJ POWIEDZMY ŻE (WYDAJNOĆI) BO NIE DOKŁADNIE TUTAJ O MOC CHODZI. ZAPRASZAM WSZSYTKICH Z WŁASNYMI OPINIAMI NA TEMAT TYCH WZMACNIACZY!!

https://www.audiostereo.pl/topic/29052-harmankardon-hk-670675/

Tak, możliwości uciągowe wzmacniacza to sprawa podstawowa, na dalszy plan schodzą natomiast podświetlenie i że obudowa jest fajna.

Szcze(rz)e mówiąc ten Harman to rewelacja :-)

Pozdrawiam

PS Czy ktoś z Forumowiczów może ma do pożyczenia 12 par Altusów, bo chcę sprawdzić parametry mojego wzmacniacza i czy 2x600W/2Ohm dadzą radę ???

A ja wymieniłem kolumny z podstwkowych na podłogówki i uciąg był za mały, bo to duże paczki były, musiałem wymienić 670 na inny.....

To dobry wzmak w cenie do 1kzł, ale znam lepsze

heh, 12 par altusów:) dobre:) jeśli chodzi o jego możliwości to ja już próbowałem różnych metod.. nawet podłączałem na prawe kanały estradówki 2*400 watt i na lewo pare altusów 300 i i tak nie robi to na nim większego wrażenia.. więc eksperyment mówi sam za siebie:)

A co do wypowiedzi Szymona;) heh, chodzi tutaj głownie o to jak ten wzmacniacz się zachowuje przy ak mocnych obciążeniach... i jak daje sobie z tym rade..:) wiadomo jeśli chcesz mieć kopa z dużego głośnika to podłącz go do końcówki mocy:) mam taką Sony-ta 709N zrobi z niego miazgę i z chałupy przy okazji:) HARMANA GRA BARDZIEJ KULTUROWO:) i aż miło patrzeć jak niesamowicie ciągnie tyle kolumn i o takich mocach:0 heh:)

Maciek19882-> popieram w 100 %

Posiadam taki wzmacniaczyk i porównywałem go z innym ( droższymi piecami ) i ten wypadł najlepiej ( przynajmniej z moimi xti ). Cena też jest zachęcająca , więc czemu nie korzystać ??

Sam idz spać;) Nie jestestem wibelbicielem łomotu:) poprostu chciałem sprawdzić ile ten wzmacniacz uciągnie;) dlatego takie testy::0 wiadomo że moc uciągowa przekłada się w wypadku harmana na jakość:) więc o to głównie chodzi w tym temacie:))))

O co chodzi z tą mocą uciągową? ;-)

Czy panowie rozmawiają o koniach?

Jeśli chodzi o wspomnianą moc uciągową jako wyznacznik jakości,

wielbiciele triody 300B właśnie umierają w męczarniach ze śmiechu :-D

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.