Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung le32m61/le40m61 a zrodlo sygnalu

piterek9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam podlaczony w/w TV do odtwarzacza DVD za pomoca HDMI. I niestety ta opcja ma dziwna wlasciwosc. Aby przejsc z sygnalu antenowego na HDMI, musze wybrac SOURCE. Niestety, aby dotrzec przyciskiem SOURCE do HDMI, pojawia mi sie najpierw SCART1, SCART2 a dopiero potem HDMI. A dodam, ze do zlacz SCART nic nie jest podlaczone. Myslalem, ze w menu da sie zmienic kolejnosc zrodel badz tez wylaczyc nieaktywne, ale nic takiego mi sie nie udalo.

Czy ktos z was wie jak sie przelaczac z TV na HDMI, bez potrzeby przechodzenia za kazdym razeme przez SCART1 i SCART2? Sama procedura zmiany zrodla trwa 2-3 sekundy, wiec klika sekund musze czekac, zanim telewizor laskawie przelaczy sie z TV na HDMI.

pozdrawiam,

piterek9

Mam ten sam problem... jedyna bezposrednia mozliwoscia zajrzenia w zrodlo hdmi jest przycisc PiP na pilocie. Ale poza tym ze widac okienko hdmi to nic to wiecej nie daje...

Do tego przeraza mnie to, ze elektronika mojego LE40M61B dziala nieslychanie slimaczo, na co niestety przy testach przed zakupem nie zwrocilem uwagi (przy dziecku, ktore a to chce ogladac dvd, a to tv jest to niezmiernie frustrujace)

Lekarstwa na to nie mam, ale moze faktycznie ktos zna jakies antidotum.

Podejrzewam, że to przypadłość samsungów, u mnie jest tak samo w PS42V4. Jeśli choć na chwilę któreś z wejść było zainstalowane już zostaje jako czynne i trzeba przeskakiwaćc przez wej antenowe, scart1, scart2, AV, w końcu DVI. Boję się podpiąć sprzęt pod component (w celach testowych), bo już zostanie. Próbowałem w menu jakoś odinstalować te wej. ale nic nie da się zrobić. Podejrzewam że przez gniazdo serwisowe mając odpowiednie oprogramowanie to byłoby wykonalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.