Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Sony Scenario TA-S7

neverland

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kiedys bardzo dawno zadał pytanie o ten wzmacniacz, ale chyba jest tak mało popularny, że nie było odpowiedzi. Może teraz jest ktoś kto wiec coś na jego temat. Kupiłem go niedawno ze względu na dobre podzespoły - z tego co wiem to wychodził równolegle z klasą ES. Został "ubrany" w ładna obudowę. Niestety w internecie też marne wiadomości. Moje pytanie dodatkowe dotyczy pilota. Na allegro jest niewiele pilotów, które obsługują wzmacniacze sony , ale jest kilka do małych wież czy też zestawów audio. czy jest szansa, żeby pilot ( oczwiście z symbolem R ) obsługiwał także ten wzmacniacz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13826-100004458 1170302988_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29060-wzmacniacz-sony-scenario-ta-s7/

Mało wiadomo o tym sprzęcie bo był sprzedawany tylko w zestawach po kilka klocków. W zamyśle SONY miała to być designerska odskocznia od serii ES o nieco niższej cenie i jakości. Nie żeby to był zły wzmak. Mój kumpel miał kiedyś ten zestaw i porównywaliśmy chyba z zestawem 770+222. Naszym zdaniem, wtedy, lepiej grało ES ale scenario jako cały zestaw to była całkiem miła kompilacja.

Co do moich doświadczeń z pilotami ( ale tylko od dużych klocków ) to zawsze były kodowane tak samo. Zaproś kogoś kto ma pilota SONY na browca to sprawdzisz ;)

A je4szcze mi sie przypomniało- tak akurat sprawdzaliśmy, bo ktoś gdzies napisał, ze scenario to własnie przeróbka wzmaka 770 czy tam 777 na lepszą, bardziej audiofilską wersję. Jednak w cenniku chyba SCENARIO był sporo tańszy także coś tam było nie halo z tymi przeróbkami.

Ja tam mógłbym miec taki zestawik - ile dałes za ta amplifikację?

Jako całość nie źle się to prezentowało

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

miszak - kupiłem bo zrobił na mnie niezłe wrażenie, w porównaniu z poprzednim moim kiepskim klockiem Technics SU-V500, ta eska może jest troszkę wysłużona ale gra bardzo przyzwoicie, zaplaciłem może nie aż tak mało bo 500 zł, do kompletu gościu miał jeszcze tuner z tej serii S - jak szaleć to szaleć też wziąłem za 200 zł. Przeglądając allegro to chyba za bardzo nie przepłaciłem, co o tym sądzicie? Acha no i dostałem na dokładkę jakiś interkonekt - nie znam marki - ze złoconymi końcówkami.

xniwax- też znalazłem tę stronkę ale jakoś biedny opis

Panowie,

Modernizując docelowy power amp na razie używam Sony 55ES z regulacją. To doprawdy świetnie gra. Gdyby Sony zechciał wrócić do tych konstrukcji acz trochę je udoskanalając , zmiótłby IMHO np. współczesne stereo Denona czy Marantza "obojętnym bykiem"..........

N oi jest jeszcze magnetofon do zestawu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.