Skocz do zawartości
IGNORED

jak ustawic?-koda sw 1000

trunek

Rekomendowane odpowiedzi

witam zakupilem subwoofer kody sw 1000 ale nie bardzo wiem jak go najlepiej ustawic jego paramety i te inne??nie mam zielonego pojecia!!nie chce popelnic jakiegos glupstwa i chce rowniez zeby byl odpowiednio ustawiony. tak aby nie dlawil ani buczal(zeby go nie przesterowac), dodam ze lubie mocny i bardzo niski bas.z gpry dziekuje za informacje

https://www.audiostereo.pl/topic/29126-jak-ustawic-koda-sw-1000/

Hmmm z tego suba nie wydobędziesz niskich dobrych basów miałem takiego chyba przez miesiąc szkoda kasy.

Buczenie,dobry kabel może być Profigold zniweluje zakłucenia ale nie całkowicie.

Ustawienie,do 1/4 głosu bo potem zaczyna pierdzieć a miejsce dla tego suba musisz znaleść sam.

zgadzam sie z Szybą. To porażka lecz wiadomo taniocha to i wymagać nie ma co. Kabel tzw. Y czyli podwójne wtyki od strony suba coś powinny pomóc. Charakterystyka basu ( wielkie słowo jak na ten sub) czy raczej jego brak moze powodowac że będziesz miał problemy z ustawieniem odpowiedniej dla siebie .

mój SW 1000 chodzi rewelacja w Kinie domowym przy muzyce sie nie sprawdza - wole przełaczyc bas na fronty

jak ustawic ?? Kiedys to juz było na forum:

postawic suba w miejscu gdzie zazwyczaj siedzisz - włacz jakaś gitare basowa lub kontrabas i poruszaj sie po pokoju ( raczej na czworakach ;) ) - tam gdzie usłyszysz go "najlepiej" - zamień sie nim miejscami ...

Uwaga !! sub wymaga odstepu od scian - bo stajacy przy "rogu pokoju" - zaczyna buszec

ja swój mam ustawiony za fotelami na płycie granitowej i jest spoko ... ;)

jestem troche rozczarowany!!!spodziewalem sie pozytywnych opini. ten sub nw forum zazwyczaj mial dobre opinie i dlatego wybralem jego. a jak jeo parametry bo chyba nie ma na to odpowiedzi????co zmniejszyc a co zwiekszyc???sa tam dwa pokretla??pozdrawiam

Zalezy jak podlaczysz przez wejscie "sub" to jedno pokretlo ci odpadnie do zabawy (crossover)jezeli wybierzesz druga wersje podlaczenia line(stereo)crossoverek bedzie aktywny co do regulacji subwoofera znajdziesz to w zakladce artykuly(chyba).Co do ustawienia suba w pomieszczeniu zatrudnij druga osobe aby troche z nim "pobiegala" po pokoju metoda stawiania suba na miejscu sluchacza jest jak to mowi moj maly bratanek "dupa blada".Metoda prob i bledow z ustawianiem suba w pokoju daje o wiele lepsze rezultaty niz bieganie z glowa po podlodze.I jeszce jedno sub przez wejscie "sub" jest glosniejszy niz przez stereo przy okazji wywal kabel rca z zestwu i zainwestuj w jakis lepszy. A i co do suba za te cene nic nowego lepszego sie nie znajdzie ale niektorzy zapomnieli ze to cena 450zl(no chyba ze w tej cenie tylko DIY-ale na to potrzebna jest wiedza i czas co do uzywek przewanie sa katowane)a suby na 8' tylko pierdza(ale sa wyjatki)Pozatym dodam ze Paradigm PDR 10 jak na ta cene tez nie zachwyca(oprocz mocy)poprostu jednostajnie dudni i buczy

Male uzupelnienie niestety ten subwofer nie jest najnizej schodzacym(okolo 35Hz przy duzym spadku dB/okt jak na moje ucho to maks)i tym bardziej nie jest mocny basowo(trzesieni ziemi nie bedzie).Co do ustawinia unikaj naroznikow pokoju dzialaja jak wzmacniacz basu x 2 i strasznie go rozmywa.

Tak na prawdę nie uzyskasz szybkiego i precyzyjnego basu nawet jeśli ustawisz go w środku pokoju. Rówież kiepsko jest z mocą. Jeśli masz pokój >25m2 to lepiej ustaw go bliżej rogu i zmniejsz głośność tak, żeby nie było go słychać. Jeśli możesz to ustaw odcięcie tak nisko, jak się da. Ponadto zatkaj rurę bass-reflex choćby watą bo buczy i dudni.

Kiedyś miałem suba onkyo kupiłem go z drugiej za ok. 400z. Za jakiś czas zachciało mi się wymienić całą zbieraninę co miałem na komplet kody do kina i tak się stałem posiadaczem zestawu 5.1 a w tym właśnie suba sw 1000. Po podłączeniu wszystkiego zdałem sobie sprawę, że najsłabszym punktem tego zestawu jest sw1000. Na nic się zdało bieganie z nim po pokoju, dudnił a bas wydobywający się z niego był płytki. W kinie było jeszcze znośnie ale w stereo porażka, ten Jamo miał mniejszą moc ale grał o wiele przyjemniej basik nisko schodził a przy tym był miękki i nie drażnił uszu. Potem żałowałem, że sprzedałem Jamo a kupiłem kodę i skończyło się na tym, że go sprzedałem i byłe z tego powodu szczęśliwy. Ten sub jak dla mnie porażka ja zapłaciłem za niego chyba 1200zeta ale to było dość dawno

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

to juz teraz zglupialem!!jestem troche rozczarowany!!spodziewalem sie troszke lepszych opini!!teraz troche zaluje ze go kupilem ale za 450 zl!!to chyba dobry wybor za tak mala kase???czy nadal jestem w bledzie???dziekuje za opinie na moje pytania

Spokojnie, jak za tą kasę jest to dobry sub. Albo raczej subik, bo powiedzmy sobie szczerze - tak na prawdę subwoofery zaczynają się od 1600 PLN (JBL, potem Paradigm, B&W i dalej cała reszta).

Trunek-jak chcesz odsprzedam Ci mój kabel do suba Profigold RCA-RCA PGA4103 3 metry bo mam zbedny zniweluje ci szumy i poprawi dzwięk miałem też SW 1000 więc coś wiem jak coś to pisz.

witam sub juz mam w pokoju gra nawet nie zle tylko nie slychac go w calym pokoju tylko w czesci,posiadam altusy 300 i one go troch zagluszaja ale jeszcze nie jest tak za jak za te pieniadze 400zla sub jest w stanie idealnym.a mam jeszcze takie pytanko?co ztym ustawieniem w amplitunerze???zostawic na 0dB czy ustwaic na wyzszy poziom??????nie chce go przesterowac!!!!!!!!!pozdrawiam trunek

Bandridge Profigold PGA4103 4105 itp(ostania cyfra oznacza ile metrow)to dobry zakup w moim przypadku zadzial jak opisal to SZYBA(ogolnie wplynal pozytywnie na dzwiek-a nie wierzylem w kable)Nie chce robic antyreklamy SZYBIE ale mozna go dostac w sieci hipermarketow RTV EURO AGD za okolo 69zl czy 79zl(PGA 4103).Co do ustawinia glośnosci na ampli Jak kto woli (lubi) i jak mu wygodniej(osobiscie nie moge przekroczyc 0dB :P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.