Skocz do zawartości
IGNORED

Używane CD do mojego systemu

miron3333

Rekomendowane odpowiedzi

zresztą polecam też wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Nie ma za co - nie czuję się obrażony, każdy ma prawo do własnych ocen i każdy ma inny gust. Ale ja też się rozwijam (i mój DAC też) i jak pamiętam jakiegoś AKAIa robiłem bardzo dawno temu - przypuszczam, że ma starą wersję DACa którą poprawiałem i obecna gra dużo lepiej - dlatego opieranie swoich opinii na czymś czego się dobrze nie zna uważam za błąd.

Służę moim AKAI z obecną wersją przetwornika do odsłuchów.

Dalsze ew. dyskusje ze mną proponuję przenieść na mail - nie o to chodziło autorowi wątku.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panie Andrzeju moge sie jedynie zobowiazac ze jesli dotrze do mnie ow Akai z najnowsza wersja DACa podziele sie nim z forumowiczami z Krakowa - bedzie okazja do glebszego i bardziej wnikliwego odsluchu. Reszte zalatwimy na privie. Pozdrawiam.

PS Na pewno tez slyszalem starsza wersje DACa.

Poczytałem, poszukałem i znalazłem aktualnie takie cd oferowane do sprzedaży:

1. sony x779es, cena 2800 zł.,

2. Denon dcd-3300 cena 1700 zł.,

3. AUDIO ANALOGUE PAGANINI cena 2000 zł.,

4. Rotela rcd - 990 cena 2200 zł.,

5. CD DENON DCD 2700 - po modyfikacji zegara i wymianie wzmacniaczy operacyjnych cena 2400 zł.

Którego polecacacie do mojego systemu i moich preferencji brzmieniowych?

piotrek608

Czy to ten denon co dwa lata temu byłeś z nim we Wrocku w DElcie Studio przy pokazie Audio Akademy? Bo jesli to ten, to chyba dwa tysiace nie wystarczy na przerobienie jego cieniutkiego brzmienia, chyba ,że to inny Denon

pozd

Miron3333 miałęm w domu kiedyś skan niemieckiej gazetki audio, mieli tam tuningowanego DCD 2700 za dość grubą kasę, znalazł się on w referencyjnej grupie, przeskoczył między innymi Marantza CD17, Linn Numerik/Karik, Sony 707ES, Roksan Atessa, Eistein CD, sam więc widzisz że te odtwarzacze (oprócz 3300) to nie są konkurenci dla tego denona.

pzdr.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Grzesiek troche przesadziles... DCD 3300 nie jest (przynajmniej dla mnie zadna rewelacja) - Twoj 2700 po modach OK bardzo dobre CD. Natomiast zwroc uwage na Sony 779 ES... Gdyby tam zrobic mody to Denek moglby sie schowac...

Do powyższej listy dopisałbym jednak:

6. DAC Zhaoulu (lub LITE AH, lub Entech) + transport = 1500 zł

To też na pewno jest opcja warta rozważenia.

zwolennik łagodności

O, jeszcze coś takiego:

Ukryta Zawartość

chociaż nie wiem, czy to właściwa cena.

Do tego oczywiście jakiś "transport" ;-)

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I zapomniales o CDP X 779 ES:):):)

Adam nie wiem czy chlopiece... Trzeba wiedziec co sie mowi: z jednej strony uwaza sie ze CD dedykowane przez producenta jako transport z systemem DAC Direct Out jest do d... a z drugiej poleca sie w to miejsce badziewnego taniego Philipsa za 100zl.

jak że przerabiam właśnie trzeciego DAC'a w domu powiem tak - jeśli reszta jest okołobudżetowa to pchanie się w wypasiony transport może nie mieć sensu - większość CD jest podobna w roli źródła SPDIF i między mini nie ma powalających różnic - wpięcie dedykowanego transportu (dobry clock, buforowanie sygnału) jest zauważalne ale dopiero docenisz to jak reszta toru będzie naprawdę przeźroczysta

Aha Rafale co do modyfikacji 779ES, to nie jestem pewien czy wyszło by chociaż na to samo, główną zaletą niektórych sprzętów jest podatność na tuning. Czy to Sony aż tak zmieni swoje oblicze jak denonek, trudno powiedzieć, warto zwrócić uwagę na to, jakim kosztem i nakładem pracy. Nie chciałbym skłamać, ale któraś "siódemka" po tuningu swobody znalazła się chyba dwa oczka wyżej, z tą samą ilością punktów co denon, niestety nie mam już tej tabelki więc nie mogę potwierdzić który model, ale wyżej już nie było żadnego soniacza...

A robiliście testy ? Ostatnio miałem stare DVD Kody od szwagra jako transport i nie było różnicy :) Nie znaczy, że zawsze by jej nie było, ale disco musi się kłócić, bo ktos ma inne zdanie - ten typ już tak ma :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.