Skocz do zawartości
IGNORED

Używane CD do mojego systemu

miron3333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam Gainclone dual mono na najlepszych elementach i klony Ostinsto 2000 (jako tweeter SS9700). IC Klotz La Grange i głośnikowe BM 250. Poszukuje do tego źródła używanego w cenie do 1500 zł., a maksymalnie do 2000 zł. Może być -a może nawet powinno być- do tuningu. Ma być jak najbardziej perfekcyjnie i nie chcę zbytnio oszczędzać.

Jak ma to grać - zależy mi na skrajnych pasmach, a troszkę mniej na średnicy. Cała reszta wiadomo: konturowy, głęboki bas, szczegółowa góra itp.

Piotrek608 polaca mi denona dcd 2560.

Oczywiście zanim to napisałem, to już przkopałem forum używając wyszukiwarki.

Pomocy ....

https://www.audiostereo.pl/topic/29145-u%C5%BCywane-cd-do-mojego-systemu/

A to widziałeś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponoć niezły z niego kiler...

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Można wziąć bez upgreade'u za 1800 (albo i ciut mniej), a potem bawić się w modyfikację. Zaklikaj do opterona, on miał takiego i baaardzo chwalił. Chyba nawet raz słuchalismy go na krakowskim odsłuchu. Jest maszyna.

zwolennik łagodności

No nie wiem dokładnie, oczywiście, ale myślę, że jeżeli chodziłoby o zegar zmontowany na osobnej płytce, to jego wyjęcie nie stanowiłoby żadnego problemu (jedna złączka czy coś podobnego). A np. LC CLock mógłby być tyle wart.

zwolennik łagodności

Ten zresztą też wart uwagi:

Ukryta Zawartość

Tak sądzę, że kupowanie poprzez oferty z forum ma swój sens...

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

A mnie szczególnie zależy na skrajnych pasmach, na średnicy ciut mniej. M18WH grają super średnicą i nie chcę mieć jej za dużo. Na allegro jest dcd 3000:

Ukryta Zawartość

Może tego warto? Ale czy za taką cenę?

Ukryta Zawartość

Rozwiązanie, jakie podpowiada josef jest godne baaardzo poważnego rozważenia. Może czytałeś wątek "DAC war" z Zhaoulu w roli głównej? Chłopaki zareagowały na tego chińskiego DAC-zka entuzjastycznie, a ja sam wycofałem się z zakupu w ostatniej chwili przez zwykłą nieśmiałość :-)) Może będzie jeszcze jedno zamówienie? Wtedy za 1000 zł (DAC) + 500 (transport) można mieć kawał dźwięku. Już bez zabawy w tuning.

zwolennik łagodności

miron333, faktycznie lenam słusznie linknął, to najlepsza propozycja odtwarzacza w cenie... trudno mi napisać do jakiego przedziału cenowego. Mi oferował facet 2600zł, pomyślałem przez chwilę, skonsultowałem się z piotrkiem608 i odmówiłem klientowi. Nic lepszego nie kupię do 3k z drugiej ręki co by pewniakiem grało chociaż podobnie NAWET po tuningu. Ponoć DCD3560 jest też godny ale trzeba go grzebnąć. Warto się zastanowić nad DCD3000, to w zasadzie konstrukcja 2700 tylko troszkę obcięta przez księgowych, jest taka oferta na allegro za 1700zł. Ale co tam elementy wewnątrz, player ma iść i tak do tuningu.

Ukryta Zawartość

Najlepiej to powierzyć to cudo w ręce Piotrka608,

Lenam, uwierz mi że teraz mój egzemplarz (dzieki uprzejmości i dalszym wskazówkom P608) gra teraz że hoho a i tak nie koniec, chętnie bym ją porównał jeszcze raz do audiotechniki adamhienda która kładła Wadie na łopatki :-)

Wpadnę do krawkowa jeszcze z nim kiedyś.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

A ja proponuję zaoszczędzić dużo pieniędzy i zainteresować się przetwornikiem Pana A.Stelmacha. Koszt 700 zł za przetwornik + jakiś taniutki CD jako transport.

Dźwięk jest po prostu niesamowity. Rozdzielczość, dynamika jak z CD za 8K albo więcej. Ten przetwornik zdejmuje z systemu gruby koc . Niesamowite emocje. A im lepsze kolumny tym efekt większy.

Cudownie gra z lampą albo wzmacniaczami tranzystorowymi działającymi w klasie A.

Słuchałem 3 różnych systemów z tym przetwornikiem i za każdym razem szczęka opadała - no raz bardziej raz mniej ;-) bo systemy były różne.

Wierzcie lub nie ale lepszego dźwięku z Cd nie słyszałem.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja tam się nie znam. Nie jestem osłuchany w sprzęcie ale brzmienie Przetwornika Stelmacha wywołuje niekontrolowany uśmiech na mojej twarzy. A to znaczy, że to jest to ! Po prostu trzeba posłuchać i już. Ale naprawdę warto !

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie no, stelmach brzmi fajnie, na pewno rewelacyjnie poprawia brzmienie budżetowych playerów, zresztą z myślą o takich został stworzony. Ma swoje cechy, całkiem sympatyczne, jednak nie należy pisać że brzmienie jest na poziomie innych CD za 8kzł lub więcej. Chociaż nie da się ukryć że drogie buble się spotyka :-)

pozdrawiam

Czyli polecacie:

Ukryta Zawartość

Ale czy za taką cenę?

Ukryta Zawartość

Ciekawe, za ile ten pójdzie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem czy opterown slyszal - pewnie tak - ale ja slyszalem i znam takze jego DCD 2700 po tuningu u Piotrka608. Z calym szacunkiem panie Andrzeju ale Grzesiek ma 100% racji.

Tak nawiasem mowiac zastanawiam sie dlaczego mimo obietnic nie przyslal mi Pan cdeka do testowania? Czyzby przestraszyl sie Pan tego co kiedys napisalem? Podtrzymuje w 100%. Pozdrawiam.

Panie Andrzeju, przepraszam Pana bardzo, nie chciałem robić anty-reklamy a pewnie tak wyszło. Otóż owszem, byłem kiedyś zainteresowany montażem Pańskiego przetwornika, którego znałem tylko z pochlebnych opinii. Ale trafił mi się player od Pana Piotra. Potem przypadkowo w pewnym komisie, zauważyłem odtwarzacz Akai - jakiś tam model, był wystawiony za 1200zł i dociekałem dlaczego taki drogi, skoro resztę sprzętu ma w "normalnych" cenach. Okazało się że zainstalowany miał na pokładzie Pański dac. Z ogromną ciekawością podłączyłem go i okazało się że gra bardzo fajnie, nie chciał go mi właściciel komisu wypożyczyć do domu, ale przywiozłem swojego i na miejscu mogłem sobie porównywać do woli.

pzdr.

miron3333, jeśli masz taniego danonka i chcesz mieć źródło "entry level" małym kosztem. To wstawienie DAC-a Pana Stelmacha jest chyba najlepszym wyjściem, jeśli jednak chcesz już iść na całość to masz okazję kupić hardcorowy materiał na tuning o którym pisałem.

pzdr.

miron3333, napisz najpierw do "piotrek608" czy znajdzie czas na przerobienie tego denona, nie da się ukryć że jest on (Piotrek) kluczowym elementem sukcesu :-)

Polecał też 2560, 3560, 3000, to wszystko są topowe modele nie wspominając o takich odtwarzaczach jak DCDS10 (czyli 3000 w tańszej budzie, ten z koleji to prawie 2700), i HiEndowy DCDS1

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.