Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA1500AE + ParadigmyMonitor 7V4

wojtekqw

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy wpis więc witam wszystkich

Zestaw jak w temacie;stoi w pom 24m2 ,głośniki wolnostojące rozstaw 2.5m

Poszukuję kabli inter oraz głośnikowych

Zależy mi na uwypukleniu basu

Przy słuchaniu cięższej muzy brakuje mi go trochę

Budżet to ok 800PLN na interconekty ( o,5m ) i 800PLN na głośnikowe ( 10mb )

Słyszałem dobre opinie o XLO

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdro 4all

Wojtek

https://www.audiostereo.pl/topic/29166-denon-pma1500ae-paradigmymonitor-7v4/

Mój Denon 1500 komunikuje się z głośnikami za pomocą Audionovy Moonwalk, co skutkuje dobrą rozdzielczością, poprawną sceną (może nie tak spektakularną jak na Qed Silver Anniversary, ale on poza tą sceną i wysunięciem średnicy to ma wiecej wad niż zalet) i mocnym fundamentem basowym. Średnica i góra też są na miejscu, zachowują przy tym najwyższej próby neutralność. Jako IC używam VdH Integration Hybrid i jest to bez wątpienia najlepszy interkonekt, jaki słyszałem w ocenie bezwzględnej (odsyłam do zakładki odpinie).

Pozdrawiam

Proponuję na początek kupić tanie kable Procaba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i IC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak będzie źle, a wątpię by było !!!! można zacząć wydawać na kable xxx zł ;))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wojtek

jesteś pewien że brak basu nie wynika ze złego ustawienia kolumn lub kiepskiej - niedopracowanej akustyki pokoju? Paradigmy raczej są znane z dużej ilości basu. Warto pokombinować trochę zanim się wywali 1,5kzl na kabelki.

Druga sugestia - moim zdaniem ten wzmacniacz jest wart lepszych kolumn, jeśli Paradigm - to raczej z serii Studio.

Co do kolumn do Denona ,kupiłem 7v4 ze względu na budżet i na to że łatwo je sprzedam z niewielką stratą kiedyś;).To chodliwe kolumny podobno

Co do budżetu na kabelki to fajnie że nie muszę wydawac aż tak dużo

Opierałem się na opiniach pana sklepowego stąd granica cenowa ale jak powszechnie wiadomo nie zawsze to co droższe musi byc lepsze

Fajnie jest właśnie dostac opinie na temat kabelków od doświadczonych osób stąd ten post na forum

Zwłaszcza że to temat rzeka i zakup będę opierał głównie o wasze rady

Tak jak prosiłem Was o opinię tak juz nie proszę

Piotraficie się tylko kłócic na forum i pisac różne takie na swój temat

Nie dostałem żadnej konstruktywnej odpowiedzi oprócz osób które się wpisały

Nie było ich wiele..........

Walcie sie adiofilskie pedały

Oprócz wpisów oczywiście

zyzio daj sobie spokoj co tu gadac z gosciem ktory nie umie poszukac sobie tematow o tym wzmaku i kolumnach - temat byl walkowany juz wielokrotnie. Gosc ma chyba problemy z dwusuwami (pedalami) i plecie co mu slina na klawiature przyniesie.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

No więc przewałkuj sobie wszystkie tematy dotyczące mojego zestawu a dostaniesz obraz taki o jakim piszę

Tylko kłótnia i dowalanie sobie nawzajem

Stąd pedały i inne takie

Jeżeli proszę o pomoc to nie potrzebuję Waszego audiofilskiego dowartościowania ale po prostu pomoc

Wojtek, ale po kiego grzyba zaraz z tymi pedalami...

Mysle ze najlepsza rzecza jaka mozesz zrobic to wejsc w wyszukiwarke i w dzialce *Szukaj w ,,o mnie''* wpisac sobie swoj wzmak i zobaczyc z czym ten wzmak gra u innych osob. Wtedy mozesz na PW wyslac prywatne zapytanie (juz moze bez pytania typu - ,,ej ty pedale jak graja te kolumny'') i moze dostaniesz jakas odpowiedz lub nawet sie z kims spotkasz na odsluch. Stary troszku spokoju ja wiem ze ty metalu sluchasz, ale bez przesady. Powodzenia w poszukiwaniach.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

He he Kaszanka dobra odpowiedź i chyba kumasz o co moi chodzi

Tak naprawde spróbuj się wbic w kogoś świeżego kto pyta się o dla Was proste sprawy

Jak byś zapytał się mnie o motocykle czy paitballa o to czy yamaha jest ok a A- 5 daje radę ?

szukanie w wyszukiwarce to ZAWSZE dysputy między WAMI a nie konkretne rady

A ja naprawdę chcę kupic po prostu kable

>wojtekqw

Fakt, nie zawsze wyszukiwarka daje odpowiedź, często znajduje sie po prostu dużo sraczki. Ale poszukać warto, przynajmniej wypada.

Co do tematu - powinien sprawdzić się Van den Hul CS-122. Ostatnio próbowałem z Audionovą Moonwalk, XLO ER-14, Cable Talk ze starszej serii, Silver Sonic T-14, Hotline Blue Spiral (system w "o mnie"). CS-122 najbardziej podkreślił niskie tony a reszta też była ok. XLO? ER-14 na pewno nie - pomaga raczej w zdyscyplinowaniu basu (ale jest go też troszkę mniej), wyższa seria PRO - maybe, poszukaj w testach, ale już pewnie czytałeś. XLO postrzegam jako dobra firmę, ale dość wysoko sie cenią. Naprawdę spróbuj CS-122.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Czytam naprawdę dużo

Z czytania kupiłe Denona i Paradigmy

Kobita moja dowcipy klei z tym tematem he he

Nie przeskoczę kabelków z czytania bo się po prostu nie da ;temat rzeka ,milion opini

Po prostu zależy mi na dobraniu kabli

Teksty o pedałach były kierowane tylko do pedałów

Jeżeli już wydałem 5000PLN na ten zestaw to po prostu szukam kostruktywnej odpowiedzi i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.