Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable doExposure+Azur640c+Paradigm

Danielus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam już prawie kompletny system stereo w domu składający się z następujących elementów:

źródło Cambridge Audio Azur 640c v2

wzmacniacz Exposure 2010s integra

kolumny Paradigm Studio 20v3

Interkonekt Xlo Pro 150

I teraz przyszedł czas na kable głośnikowe. Teraz używam Ultralinka Chalengera o najmniejszym przekroju. Cały system staram się stroić pod kontem muzyki Rockowej, zależy mi na tym aby było czuć perkusje. Za nim kupiłem ten wzmacniacz słuchałem jego słabszej wersji 2010 w El. Pomarańczy, i tam to było właśnie to. Noga aż sama przytupywała, a w domu niestety rozczarowanie. Tam słuchałem go z podobnymi kolumnami do moich też z Cambridgem ale w v1, ale z zupełnie innymi kablami. Tam grało to na jakimś średnim Nordorscje. I wydaje mi się że ta różnica wynika głównie z tych kabli.

Więc jakie byście mi polecili kable żeby by był bardzo wyraźny dół, ale oczywiście z zachowaną kontrolą i dobrymi, lekko wycofanymi średnimi. O wysokich nie pisze bo planuje bi-wiring, więc to będzie oddzielne zmartwienie.

Dodam jeszcze że pokój mały 10m2, umeblowany, a kolumny stoią na długiej ścianie.

Acha i powiedzmy że górna granica to 1000zł za 2x2,5m

Z góry dziękuje za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/29234-jakie-kable-doexposureazur640cparadigm/

Matko, 1000zl na kable! z calym szcunkiem, jestes kolejna ofiara recenzji w prasie audio:(

Moze po prostu Twoj malutki pokoj ma to do siebie, ze basu nigdy w nim nie uslyszysz takiego jak w adaptowanym akustycznie pokoju w sklepie? Zwlaszcza, ze zestaw w sklepie byl bardzo podobny. W Twoim przypadku, kabli bym nie obwinial za slaby bas.

Pozdr.

Wcześniej za nim zmieniłem wzmacniacz miałem przez jakiś czas na próbe Xlo Pro 650f i był to znacznie grubszy przewód od tego Ultralinka i powiem szczerze że wiele do dolnych zakresów to on nie wniósł, ale to może być też kwestia tego że z tamtego wzmaka nie dało się już więcej wycisnąć.

Apropo pomieszczeniea to bym się tak do końca nie zgodził bo gdyby to była jego wina to pewnie on by się w niektórych częściach pokoju pojawiał, a tu praktycznie jest chuda w każdym miejscu.

Oczywiście jeśli chodzi o kwote za kable do chętnie zapłace dużo mnie, a prasy nie czytam bo po co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.