Skocz do zawartości
IGNORED

POSZUKUJĘ SERWISÓWKI do PHILIPSA DCC170

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jednak pójdę i zrobię w zakładach serwisowych u swoich znajomych tak zwany generalny przegląd śmietnika ,czasu mam tyle co kot naplakał mam pytanie czy przy odtwarzaniu kasety analogowej sygnał z magnetofonu wychodzi jedynie przez PHONES/REMOTE czy wychodzi również przez DITAL OPTICAL LINE OUT.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Chyba od tego trzeba było zacząć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłałem do Nich maila czekam na Re:

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Wysłałem do szanownej firmy PHILIPS 4.11.2006,21:53 maila z prostym pytaniem i do tej pory nie otrzymałem, żadnej odpowiedzi nawet w stylu pies cię ....bał awersja moja do tego koncernu chyba jest w pełni uzasadniona.

W dalszym ciągu nie nagrywa ale udaje, jest po włączeniu recka już podsłuch po zastosowaniu porządnego mikrofonu AOI ECM-1090 na gołe elektretowe guwno pracująće w układzie phantomowym nie reaguje, nie mam nagranej na innym sprzęcie kasety DCC i nie mogę stwierdzić czy tylko nie nagrywa kaset cyfrowych i czy także dp absolutnej pełni szczęścia ich także nie odtwarza. Wymyślili compact cassette, która całkowicie wyparła tak zwaną Elkasetę z taśmą 1/4" czyli taką jaka występuje w magnetofonach szpulowych.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin

Ja mam również niesprawnego DCC 170. Ale postanowiłem Philipsa zmęczyc. Nie daruje , firma udaje, że DCC ją juz nie interesują. Mój egzemplarz był zakupiony 6 lat temu w salonie PHILIPSA w Polsce. Przez 7 lat producent obowiązany jest dostarczać serwis i materiały eksploatacyjne. Więć dzwonie i nękam ich. Zastanawiam się czy nie warto zainteresować problemem prasę

ja mialem jakis czas marantza dd-82, super deck, jezeli chodzi o jakosc odtwarzania kaset analogowych to chyba najlepsze co mialem. O ile pamietam to wypuszczal dzwiek z analogow przez wyjscie cyfrowe, wowczas nosilem sie jeszcze z zamiarem digitalizacji moich kaset ale sobie odpuscilem. Ten deck to byl ultymatywny horror jesli chodzi o obsluge. Za to swietnie sie sprawdzal jako DAC, w tej chwili obserwuje jednego na ebayu, moze go wezme bo przydal by mi sie zewnetrzna dac do obslugi mp3

ja mialem jakis czas marantza dd-82, super deck, jezeli chodzi o jakosc odtwarzania kaset analogowych to chyba najlepsze co mialem. O ile pamietam to wypuszczal dzwiek z analogow przez wyjscie cyfrowe, wowczas nosilem sie jeszcze z zamiarem digitalizacji moich kaset ale sobie odpuscilem. Ten deck to byl ultymatywny horror jesli chodzi o obsluge. Za to swietnie sie sprawdzal jako DAC, w tej chwili obserwuje jednego na ebayu, moze go wezme bo przydal by mi sie zewnetrzna dac do obslugi mp3

Nie mam zbyt dobrej opinii o dziale obsługi Philipsa pl ale dżwięk kasety analogowej nagrywanej na UHER-ze CR-240 jest dosłownie porażający, Pan Jerzy być może w przyszłym tygodniu załatwi mi sprawnego DCC-170 17bm mam wpaść do Niego bo być może będzie miał dla mnie DAT-a . Spać mi się chce ale muszę niestety zap... jak koń pod górę.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Do Wszystkich a szczególnie Allegatora

Nie tyle dla tego aby temat ożywić ale aby go nieco zmodyfikować, w zapisie cyfrowym na tasmie jestem całkowitym neptkiem i nowicjuszem. Z tego co wiem a wiem bardzo mało i przy DCC i DAT możliwy jest podsłuch w trakcie nagrywania i ręczne ustawianie poziomu wysterowania na "ucho" a nie tylko ALC. Jakość zapisu w systemie RDAT jest chociażby ze wzgledu na samą szerokość taśmy jest znacznie lepsza niż DCC to ostatnie zaś jest absolutną rewelacją przy odsłuchu porządnie nagranych taśm analogowych i na tym moja wiedza się kończy.

Będe wdzięczny za każdą opinię i poradę

Pozdrawiam

Zbyszek

WITAJ

Jesli tylko możesz to udziel mi porady jakiego reporterskiego DAT-a mam poszukiwać na machniom jesli by istniała taka możliwość mogę dać UHER-a CR-260 z zasilaczem Z 131 mikrofonem UHER- M514 lub M517 i słuchawkami typ zamknięty niskoomowe 2 x 8 Ohm.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Gonię już dosłownie w piętkę

Kto kolwiek widział słyszał i kto kolwiek wie

Szukam instrukcj obsługi instrujcji serwisowej i samego magnetowidu Panasonic NV 65 i w dalszym ciągu przenośnego DAT-a i przenośnego DCC

Zbyszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.