Skocz do zawartości
IGNORED

McGyver co potrafi?

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

BECO, 5 Sie 2008, 10:25

>No tak, tylko że problem dotyczy w sumie każdej branży. 60% części VW jest pochodzenia chińskiego -

>ile brakuje chińczykom do skopiowania VW? Fiata Pandę już skopiowali - EU zakazała sprzedaży, bo

>produkcji nie może... Księgowi zawładnęli światem.

Nie tylko Fiata pandę ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jeszcze kilka linków dla tych którzy twierdzą że Chińczycy nie umieją robić samochodów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bady, 5 Sie 2008, 16:09

>>McG

>

>w jaki sposób odróżnisz kondensator oryginalny od podróby? Miernikiem pojemności? A może poprzez

>"lokalizację źródeł pozornych" podczas odsłuchu? W ten sam sposób, w jaki tworzysz zwrotnice?

>

>Powiedz? A może jednak masz w domu jakiś kombajn do robienia pomiarów i tylko tak tu sobie gadasz o

>dobieraniu na słuch elementów? :)))

>Ja jednak wątpię w ten kombajn pomiarowy...

Ty jednak niedouczony jsteś. Kombajnem, to sobie mozesz żyto kosić. Pomiary w audio robi się m.in. oscyloskopem.

Mc

Ty jesteś jeszcze w przedszkolu. Zrozum to.

Jak nie jesteś w stanie , to sobie to napisz na ścianie i czytaj, czytaj, czytaj aż zakumasz.

MA to przeciętniak. Ani to basu, ani góry , wszystko gra na ta sama nutę.

O łupnięciu też nie ma mowy.

Żeby chociaż jak na lampę przystało wyróżniał się barwą , w szczególności podczas odtwarzania materiału klasycznego.

Szkoda czasu MC.

Czy wy ludzie głusi jesteście ? Czy macie tak ograniczone mniemanie o dźwięku jako takim ?!

darkul, 5 Sie 2008, 16:14

>Mc

>

>Ty jesteś jeszcze w przedszkolu. Zrozum to.

>Jak nie jesteś w stanie , to sobie to napisz na ścianie i czytaj, czytaj, czytaj aż zakumasz.

>

>MA to przeciętniak. Ani to basu, ani góry , wszystko gra na ta sama nutę.

>O łupnięciu też nie ma mowy.

>Żeby chociaż jak na lampę przystało wyróżniał się barwą , w szczególności podczas odtwarzania

>materiału klasycznego.

>

>Szkoda czasu MC.

>

>Czy wy ludzie głusi jesteście ? Czy macie tak ograniczone mniemanie o dźwięku jako takim ?!

Do ciebie darkul gada się jak do kawałka drąga. Nie rozumiesz słowa pisanego? Drukowanymi mam napisać? Ja się ciebie nie pytam co myślisz o MA, nie interesuje mnie twoja opinia. Ja się ciebie pytam, czy wystawisz na odsłuch przeciwko MA jakiś wzmacniacz? A ty jak zwykle wykręcasz kota ogonem. Skoro to takie badziewie, to łatwo je pokonać. Wystaw cokolwiek, chyba że boisz się że jednak MA okaże se się lepszy?

Nie ściemniaj tylko odpowiedz na proste pytanie:

Wystawiasz ten wzmacniacz czy nie?

TAK czy NIE?

Jak dzieci.

Pogadamy podczas AS 2008.

Miejmy nadzieję że ktoś tam przygarnie MA.

Innymi słowy to będzie test , a nie jakieś partyzanckie po pierdółki.

Czy jest to dla ciebie Mc zrozumiałe ?

Jak nie trybisz , to sorry.

On już traci klientelę, chińskie wzmacniacze odbierają rynek. Dlatego się tak ciska. Ale metodę sobie wybrał fatalną, udowodnił tylko że boi się konfrontacji swoich wyrobów z "chińskim badziewiem".

darkul, 5 Sie 2008, 16:25

>Klientela słucha nie teoretyzuje.

Otóż to. A ty zamiast wystawić wzmacniacz do odsłuchów porównawczych wolisz swoje pustosłowie i przechwałki.

darkul, 5 Sie 2008, 16:28

>Dla mnie kitajce nie są konkurencją, żadną.

To dlaczego rękami, nogami i pazurami bronisz się przed konfrontacją? Udowodnij że nie są konkurencją. Wystaw wzmacniacz do odsłuchu porównawczego.

Wystawisz?

TAK czy NIE?

Wzmaka darkula nie słyszałem, ale jego stwierdzenia, co do chińskich wzmacniaczy to po prostu pomyłka. Sam mam taka zabawkę z chin, która jeszcze taniej wychodzi niż MA, i po małych zabiegach to gra i to jak, aż trudno uwierzyć. A trafa i podzespoły tam badziewne, więc teoretycznie nie powinno, a jednak. Więc te stwierdzenia, że wszystko co made in china to szrot bez wartości, to tak jak by powiedzieć, że wszystko co audiofiskie to szrot, bo przecież większość elementów jest tam produkowana jako gotowe produkty bądź pół produkty na zlecenie wielkich tego świata, dodam że za bezcen. To że na czymś jest logo znanej marki nie oznacza jeszcze że nie było wyprodukowane w chinach właśnie na zlecenie tej firmy. Dodajmy do tego jeszcze ekspansję chińczyków, gdzie np. fabryki tekstylne we włoszech są w większości w posiadaniu przez chińczyków i pracuja tam właśnie chińczycy, a na metkach jest co? Wyprodukowane we Włoszech, tylko trzeba by dodać jeszcze, że przez chińczyków.

P.S. Jako osoba nie związana z żadnym z panów uważam jednak, że powinniscie zorganizować wspólny odsłuch swoich produktów z udziałem słuchaczy. Jestem pewien, ze walka byłaby wyrównana i znależliby się zwolennicy jednego jak i drugiego. Być może nawet walnelibyście razem piwko i pogadali na interesujace was tematy jak dorosli i dojrzali ludzie, anie przekomarzali się jak dzieciaki na podwórku pod trzepakiem, że mój tata to to, a mój to tamto.

lechb, 5 Sie 2008, 16:43

>Wzmaka darkula nie słyszałem,

Bo jego nie można posłuchać. Można o nim tylko poczytać, i to wyłącznie przechwałki darkula, bo jakoś relacji z żadnych odsłuchów nigdzie nie widziałem. No ale jak ma być relacja, skoro darkul nie daje wzmacniacza do odsłuchów?

>ale jego stwierdzenia, co do chińskich wzmacniaczy to po prostu

>pomyłka. Sam mam taka zabawkę z chin, która jeszcze taniej wychodzi niż MA, i po małych zabiegach to

>gra i to jak, aż trudno uwierzyć. A trafa i podzespoły tam badziewne, więc teoretycznie nie powinno,

>a jednak.

Nie wątpię.

>Więc te stwierdzenia, że wszystko co made in china to szrot bez wartości, to tak jak by

>powiedzieć, że wszystko co audiofiskie to szrot, bo przecież większość elementów jest tam

>produkowana jako gotowe produkty bądź pół produkty na zlecenie wielkich tego świata, dodam że za

>bezcen. To że na czymś jest logo znanej marki nie oznacza jeszcze że nie było wyprodukowane w

>chinach właśnie na zlecenie tej firmy. Dodajmy do tego jeszcze ekspansję chińczyków, gdzie np.

>fabryki tekstylne we włoszech są w większości w posiadaniu przez chińczyków i pracuja tam właśnie

>chińczycy, a na metkach jest co? Wyprodukowane we Włoszech, tylko trzeba by dodać jeszcze, że przez

>chińczyków.

No właśnie...

>P.S. Jako osoba nie związana z żadnym z panów uważam jednak, że powinniscie zorganizować wspólny

>odsłuch swoich produktów z udziałem słuchaczy.

Toż ja właśnie do tego dążę. Udostępniam swój wzmacniacz na odsłuchy, zorganizuje się też grupę niezależnych słuchaczy, tylko co z tego skoro darkul rękami nogami i kopytami zapiera się przed wystawieniem na odsłuch jakiegokolwiek swojego dzieła?

>Jestem pewien, ze walka byłaby wyrównana i znależliby

>się zwolennicy jednego jak i drugiego.

No, ale żeby to było możliwe, to musiałoby dojść do spotkania i porównania. Ja wystawiam swój, a darkul nie chce, więc co mogę zrobić?

>Być może nawet walnelibyście razem piwko i pogadali na

>interesujace was tematy jak dorosli i dojrzali ludzie, anie przekomarzali się jak dzieciaki na

>podwórku pod trzepakiem, że mój tata to to, a mój to tamto.

Nie czytasz uważnie. Ja się nie boję publicznej oceny odsłuchowej mojego wzmacniacza. Obroni się sam. Darkul najwyraźniej co do swojego nie ma takiej pewności, stąd ten opór przed wystawieniem go na odsłuch.

darkul, 5 Sie 2008, 16:54

>Podczas AS wszystko się samo wyjaśni.

>

>Wtedy szanowny Mc może sobie kombinować. Do bólu i perwersji.

Nadal same czcze przechwałki. A wzmacniacza jak nie było, tak ni ma ;-))

darkul, 5 Sie 2008, 16:54

>Podczas AS wszystko się samo wyjaśni.

>Wtedy szanowny Mc może sobie kombinować. Do bólu i perwersji.

Święta racja, już widzę oczyma wyobraźni jak się McGyver poci przy swoim MA, zamienia kolumny miejscami a tu kicha, tylko się panorama odwraca, a u Darkula pięknie znoszą się sygnały po takim samym zabiegu, i uśmiech od ucha do ucha, i jozwa bije brawo z ostatniego rzędu, ach.

Darkul, tak szczerze, co Ci szkodzi? Toż to nie ostateczne starcie w walce na smierć i życie, ale sama przyjemność posłuchać, ocenić, porównać. Przy okazji mozna tez pewne rzeczy zweryfikować. Człowiek całe życie się uczy.

lechb, 5 Sie 2008, 17:07

>Darkul, tak szczerze, co Ci szkodzi? Toż to nie ostateczne starcie w walce na smierć i życie, ale

>sama przyjemność posłuchać, ocenić, porównać. Przy okazji mozna tez pewne rzeczy zweryfikować.

>Człowiek całe życie się uczy.

A po co? Przecież on wie z góry. A że Ty chciałbyś się przekonać, to co? Przecież szkoda czasu, szybciej będzie jak uwierzysz darkulowi na słowo, tyle się nawysilał i naprzechwalał, a tu chcą jeszcze jakieś odsłuchy robić ;-))

Edson, 5 Sie 2008, 17:06

>darkul, 5 Sie 2008, 16:54

>

>>Podczas AS wszystko się samo wyjaśni.

>>Wtedy szanowny Mc może sobie kombinować. Do bólu i perwersji.

>

>Święta racja, już widzę oczyma wyobraźni jak się McGyver poci przy swoim MA, zamienia kolumny

>miejscami a tu kicha, tylko się panorama odwraca, a u Darkula pięknie znoszą się sygnały po takim

>samym zabiegu, i uśmiech od ucha do ucha, i jozwa bije brawo z ostatniego rzędu, ach.

Hehe, niesławny wątek o zamianie miejscami kanałów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TomekL3, 5 Sie 2008, 17:15

>darkul, najważniejsze, że na AS są świetne warunki odsłuchu:))

Ależ Tomku, przecież to jest nieodzowny warunek! Żeby w razie czego było na co zwalić!

Czy to jest ten wzmacniacz, co to miał być "DIY kit" w kwietniu, tymczasem mamy sierpień i czytamy mrzonki o listopadzie i AudioShow?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

michelangelo, 5 Sie 2008, 17:31

"Czy to jest ten wzmacniacz, co to miał być "DIY kit" w kwietniu, tymczasem mamy sierpień i czytamy

>mrzonki o listopadzie i AudioShow?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Kooperanci z Chin nawalają :)

Ukryta Zawartość

no tak wiekszośc ktorzy pisza ze za male pieniadze kupili cos super mieli wczensiej wypasione klocki z polki -nascie/dziesiat tysięcy i odczuli taka nirwanę po chinskich klockach ze je wymienili na te tansze i z chin. A jest inaczej - jak ktos nie słyszął porzadnego klocka to zachwyci sie chińskim klocuchem. A jak Ty Mcg piszesz z eto tak cudownie gra to chyba dlateog że obracas zsię w gronie samych chińskich klocków i z chiniałeś już do reszty i swiata nie śłyszysz poza tym. wyrobiłeś sobie wrecz pogląd na pewną estetykę brzmienia. dla mnie ta estetyka kojarzy sie z skąd inąd bardzo gustownym :-) wystrojem chińskich barów....czerwień, złoto i smoki :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.