Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Pro-ject 7 Amp

achristo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zakupiłem ostatnio dosyc nietypowy wzmacniacz Pro-ject 7 Amp. Gra u mnie w zestawie z B&W 302 (monitorki). Mam wrazenie ze nie potrafi ich napedzic. Z bliskiej odleglosci wszystko brzmi dobrze. Z dalszej odległości zaczyna brakowac wszystkiego - szczególnie basu. Prosze o rade jakie kolumny mogłyby zagrac lepiej z tym wzmakiem (bardziej dynamicznie i z większa iloscia basu). Wzmacniacz jest baaaardzo neutralny. Zadnych podbic czy przebarwien. Z gory dziekuję

https://www.audiostereo.pl/topic/29333-kolumny-do-pro-ject-7-amp/

Musisz szukać jakiś łatwych do napędzenia kolumn - z maksymalnie wysoka efektywnościa i "łatwym" przebiegiem impedancji. Ten wzmacniacz niestety do siłaczy nie należy, ale w odpowiednim zestawieniu potrafi zagrać bardzo ładnie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

achristo - kupiłes bardzo fajnego wzmaka, ale teraz trochę nabiegasz się za kolumnami. Bardzo mozliwe, że i tak skończysz na jakimś DIY z fullrangem i nie wiem, czy nie warto od rozwiązania z pełnopasmowcem nie zacząć.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Hmm. Moje B&W maja efektywnosc 91 dB - w sumie nie jest źle. Zakupiłem ostatnio decka Nakamichi i powiem ze wszystko gra bardzo dobrze i z bliska i z daleka. Moze to wina wbudowanego w tym decku przedwzmacniacza? Sam juz nie wiem. Moze powinienem zmienić CD?

Kiedyś, dawno temu, rozważałem zakup tego wzmacniacza, bo bardzo mi się podobał. Miał duszę. Słuchałem go dwukrotnie w salonie na monitorach Spendor S1. Nie mam porównania do innych kolum, ale mimo całkiem średniej skuteczności (88dB), świetnie sobie z nimi radził. (Nawiasem mówiąc jakiś czas później kupiłem takie Spendory, mam je do dziś i ani mi w głowie je zmieniać.

Dzisiaj zauwazylem, ze kiedy "rozgrzeje" sie ten wzmacniacz (tak min. 30 minut) zdecydowanie poprawiaja sie jego walory odsłuchowe i mam wrazenie ze zaczyna dobrze wspolpracowac z tymi Bowersami

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.