Skocz do zawartości
IGNORED

DVD jako transport plus CEC DX71

piotr_lass

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw ma taki jak o mnie, filmy oglądam z laptopa podłączonego do telewizora (koszmar). Tak sobie pomyślałem, że skoro mam przetwornik i nie zależy mi na dookólnym dźwięku - zupełnie starczy mi stereo - to mógłbym kupić jakiś odtwarzacz DVD i podłączyć go do przetwornika CECa. Chyba pomysł nie głupi, co? Ostatnie zakupy na dlugo jednak dadzą mi się w znaki, i o wydawaniu jakichić dużych pieniędzy na DVD player mogę zapomnieć. Czy ktoś może polecić jakiś niedrogi odtwarzacz DVD, który wykorzystywałbym jako transport? (jakoś przetworników zatem bez znaczenia). Cena? Hmm chętnie koło 500 zł, ale może do 1000 zł jeśli jest sens. Dziękuję z góry za sugestie. Pozdrawiam Piotr P.S> mam na stanie Yamahe S510, zepsutą, po 15 minutach płyta zatrzymuje się i wariuje wyśietlacz, naprawa chyba nie ma sensu... Kiedyś coś czytałem po necie, wiele osób tak miało z tym modelem, jakąś kość by trzeba wymienić czy coś, naprawa w Audio Klanie... ech, lepiej nie pytajcie...

https://www.audiostereo.pl/topic/29345-dvd-jako-transport-plus-cec-dx71/

Temat jest dosc stary na forum.

Mam pomysł- wypozycz do domu na przetestowanie np. Panasonica S52. z jednej strony wizja bajka, z drugiej cena genialna (370-400zł) i do tego niezle oceniane brzmienie. Na pokladzie odtwarzacz ma remaster, nie wiem jednak jakie czestotliwosci powyzej 44kHz CEC przyjmuje i czy skorzystasz z zabawek tego Panasa, w razie czego mozesz obciac gorna granice do 96kHz i nizej. Ciekawe byboby jak wyjdzie w konfrontacji wobec CEC w bezposrednim porownaniu, jesli nie masz oporow i odwazysz sie szczerze wszystko opisac.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Hi

Sam dążę do takiego zestawu (z Zhaolu 2,5) i mój wybór padł na Pioneera DV 696 (obraz miodzio) + DVDA i SACD na pokładzie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Mam tego Panasłonika S-52 i jestem bardzo zadowolony. Obraz bardzo dobry, a dźwięk jeśli odtwarzam z niego również przepuszczam przez zewnętrzny DAC.

Są dwie rzeczy, które mnie denerwują:

1. Wyświetlacz może Ci pokazywać numer utworu ALBO czas, ale nie oba naraz, bo nie ma tylu cyfr :)

2. Na urządzeniu NIE MA klawiszy do przełączania utworów, poza start, stop i pauza wszystko musisz obsługiwać z pilota

Za to:

1. Na ekranie telewizora masz cd-text, a jeśli słuchasz z płyty mp3, to też dostajesz informacje z tagów.

2. posiada oba wyjścia cyfrowe (optyczne i koaksjalne)

3. Czyta Divxy z polskimi napisami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.