Skocz do zawartości
IGNORED

Studio v4 i Signature v2 - info?

Snajper

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

wkamil - czyżbyś doszedł do jedynego słusznego wniosku, że dawni miłośnicy i posiadacze Technicsa z powodu braku nowych zabawek spod ww znaku przesiedli się (podnosząc w swoim mniemaniu własny status) na danonka? ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Po trzy sztuki A1696 oraz C4468 resztę chtba ze zdjecia sobie odczytacie )))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4769-100001681 1170306835_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz wszyscy czekamy na denonka 1500 niech sie chwali ,jako ciekawostke pokaże że na takich samych końcówkach jest zbudowany Xindak A06

Stopień napięciowy wzmacniacza wykorzystuje wyborowe układy wzmacniania AD712, a pierwszy stopień końcówki mocy wykorzystuje wysokiej jakości układy Toshiba 2SK170 F.E.T. Z kolei podwójne tranzystory Hitachi 2SD667/2SB647 są wykorzystywane dla wzmacniania napięcia.

Stopień wyjścia na obydwu kanałach wykorzystuje 2 pary wysoko-prądowych podwójnych tranzystorów Sanken 2SC4468/2SA1695.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Foty z bebeszkami danona sa na stronie firmowej - od miesiecy przeciez. Mnie tam akurat nic to nie mowi czy koncowka jest abc czy cba czy abw ale pewnie ktos oblatany w temacie moze rzucic okiem i nas oswiecic co tam w denonku siedzi, a potem posmiejemy sie wszyscy :-D

Kerikawon - hmm więc czemu kupiłeś Denona dla siebie a tak zachwalasz Xindaka ? Tak Denona dołujesz jakby to był totalny chłam dźwiękowy z tymi nowymi modelami do Xindaka . Usher wypada dużo lepiej pod tym względem .

""" KILKA WAŻNYCH DAT W HISTORII FIRMY XINDAK

1988

Powstanie firmy XINDAK.

1991

Firma rozpoczyna produkcję urządzeń klasy HI-END.

1992

Założyciel firmy Pan Ling Junyan opublikował artykuł „Trzy częstotliwości audio i HI-FI”. Firma zaczęła stosować nową technologię wynalezioną przez Pana Junyan w swoich produktach. Rozwiązania te zdobyły wiele nagród i wyróżnień.

1993

Firma zaczęła produkować urządzenia HI-END pod marką XINDAK.

No jakoś chyba nie ma nad czym się zachwycać . Polskiej konstrukcji wzmacniacze są dużo ciekawsze .

Widać było to w opisach po Audio Show 2006

malkontent, 14 Gru 2006, 11:49

>""" KILKA WAŻNYCH DAT W HISTORII FIRMY XINDAK

Jak już czytać, to u źródeł:

Ukryta Zawartość

Historia jak wiele innych. Nie ma się czym zachwycać, ale również nie ma się czego wstydzić.

No i ja osobiście wcale nie uważam, że Denon to chłam. Muzyki słucham przy jego pomocy z dużą przyjemnością. Nawet teraz, gdy nowy sprzęcik lada moment dojedzie. :)

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Snajper, 14 Gru 2006, 12:49

> (...) Nawet teraz, gdy nowy sprzęcik lada moment dojedzie. :)

kupiłeś i tak cicho siedzisz?!! ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

i jak jeszcze usłyszysz wpływ kabli na swój nowy zestaw to już w ogóle będzie "koniec świata" ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 14 Gru 2006, 15:55

>i jak jeszcze usłyszysz wpływ kabli na swój nowy zestaw to już w ogóle będzie "koniec świata" ;)

Dzięki. Wiedziałem, że we mnie wierzysz... ;-P

BTW - dostałem właśnie potwierdzenie od pana Takeda z Paradigm Technical Support, że w Studio v4 wykończenia w kolorze Sycamore nie będzie. :( Tak, jakby kogoś to interesowało... ;)

Jeszcze kilka fotek wnętrza XA-6950. Opis w języku Eros Ramabłotnik, ale conieco da się wywnioskować... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

malkontent, 14 Gru 2006, 11:49

>Kerikawon - hmm więc czemu kupiłeś Denona dla siebie a tak zachwalasz Xindaka ? Tak Denona

>dołujesz jakby to był totalny chłam dźwiękowy z tymi nowymi modelami do Xindaka .

Na jakiej podstawie sądzisz ze mam Danona ,owszem kiedys miałem jakies 5 lat temu 1550 ale to nie chciało grac z Paradigmem tak jak ja chciałem .

Usher wypada dużo

>lepiej pod tym względem .

Moze historię ma lepsza ale to wcale nie znaczy ze teraz jest dobry , mam znajomych którzy po poczatkowym zafascynowaniu Usherem (mówie o wzmacniaczach ) zmienili swój pogląd na elektronike tej firmy .Co wcale nie znaczy ze jest zła ......powiem wiecej dzwiek na pewno lepszy niz w Danonie......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.