Skocz do zawartości
IGNORED

Zhaolu w dobrym towarzystwie

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Redaktorzy

TheOne2005 - niestety dopiero od jakiś dwóch - trzech dni zaczynam normalnie słyszeć (ostre zapalenie zatok). Może przed świętami się pobawię

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

zyzio, 14 Gru 2006, 19:56

>Dziś w ogłoszeniach było Zhaolu D 2.0 mada_z za 500 zł, ale chyba juz poszło - kto nie kupił ten

>trąba ! :)

O_o nawet nie zdążyłem tam zajrzeć :D

Spokojnie, być może będzie do wzięcia brend new Zhaolu 2.5 na chipie CS. Miałem sobie zrobić prezent na Gwiazdkę ale natura miała inne plany i obdarowała mnie nieprzewidzianym zdarzeniem o charakterze losowym, w wyniku którego mój wóz poszedł do naprawy :(

bojaco, 15 Gru 2006, 12:06

> Spokojnie, być może będzie do wzięcia brend new Zhaolu 2.5 na chipie CS.

Oj, będzie się działo... ;)

Wystawiaj na allegro. Po takim PR'ze na forum spoko na nową furę uzbierasz... ;)

Właśnie że nie chcę na allegro, jak przyjdzie co do czego to wolę sprzedać forumowiczowi i za bardziej atrakcyjną cenę, bo bez prowizji, nie żyję z handlowania tylko sytuacja życiowa mnie przycisnęła. Sprzedaż to ostateczność i myślałem o odzyskaniu kosztów a nie zarobkowaniu, święta za pasem. Ale skoro aż tak zachęcacie, bym się dorobił... :) Nie podpuszczam ani nie robię reklamy, na razie się głośno się zastanawiam.

• 1 miesiąc później...
  • Redaktorzy

No dobra, Zhaolu wrócił po weekendowych odsłuchach od Jara444 i teraz korzystając z okazji otworzyłem blaszaka z myślą o wymianie OPów w sekcji analogowej. W chwili obecnej siedzą tam LT1057 a dysponuję parami BB:

- OPA2604

- OPA2134

- OPA2132

I teraz szybkie pytanie (puki blaszak otwarty), 2604 (czyli takie jakie mam w swojej Yamaszce) czy 2134, bo o 2132 jakoś mało słyszałem.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

I jeszcze jedna uwaga dla posiadaczy Zhaolu - radzę rozręcić posiadane egz. i dla świętego spokoju zamienić miejscabi boczne śruby (te z przodu -krótsze dajcie na tył, a te z tyłu -dłuższe na przód) - porozkręceniu swojego zauważyłem, że od dłuższej śruby (a raczej blachowkręta) z tyłu DACa powstało wgłębienie w takim "żółtym prostokątnym czymś" z napisem HUI KE

HK19F-DC 12V-SH

1A 120V AC

1A 24V DC

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Mówisz o śrubach bocznych, czy tych przód i tył? Bo u mnie długie są tylko te boczne a pozostałe - krótkie. Co do tych opa to nie doradzę, ja wymieniłem dwa 2604 na 2107 i jest miodzio. Powodzenia!

• Redaktorzy

Mówię o bocznych, a głównie o tej z lewego bliższego rogu patrząc od dupnej strony DACa (fotka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

bojaco - jasne że planuję, tylko jak na koncie z debetu opary zostają to nie klasę i nie wytzrasnę. Na początek będę szukał Audio Note CDT-Zero, albo coś w tym stylu

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ja cię bardzo dobrze rozumiem, kupiłem DAC-a, kabelki, wymieniłem wzmak, zrobiłem remont auta i od dłuższego czasu mam permanentny debet. A jeszcze mi się marzą nowe głośniki..., ech!

• 1 rok później...
  • Redaktorzy

mnie coraz częściej korci porównanie/przesiadka z wersji 2.5 na 3 (o 1 coaxiala więcej).

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.