Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po audio show 2006

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull, 11 Lis 2006, 23:26

>Gdzie są zdjęcia WLM ;-) i z czym to grało ???

nie dalo sie

ni ma

najpierw pan przestraszyl wystrzalem z armaty

potem tak trzeslo podloga

ze dostalem choroby morskiej:-(

GUTTEKBULL

specjalnie dla ciebie

WLM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6668-100003440 1170304452_thumb.jpg

post-6668-100003441 1170304450_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Wystawa......chyba idzie w dobrą stronę ponieważ: 1.) coraz więcej ładnych dziewczyn na niej (nie wiem czy z zainteresowania czy tylko dla ozdoby), 2.) chyba mniej już kina domowego a więcej stereo (i samo kino już nie daje się tak we znaki jak dawniej, 3.) to co najbardziej na mnie działała (oprócz kilku pięknych kobiet) to gramofony jako podstawowe źródła dźwięku.

Aleee.....niestety potwierdza się, że; 1. AS nie jest dobrym miejscem na odsłuchy i podejmowanie na ich podstawie decyzji o zakupach, 2.) o jakości odsłuchów i naszych wrażeń decydowała często muzyka jaką można było spotkać w niektórych pokojach (co to za pokaz sprzętu Halcro na muzyce rap?), 3. Inna rzecz to aranżacja pokojów, konfiguracja sprzętu, podejście prezentera, czasami tłumy w pokojach. To tylko utrzymuje mnie w przekonaniu, że warto jechać na AS po to by, zobaczyć, pomarzyć, zostać czym oczarowanym, pogadać z kimś chętnym do podzielenia się informacjami, zdobyć cenniki i literaturkę, zwrócić uwagę na pojedyńcze aspekty brzmienia, kupić kilka płyt i to chyba wszystko.

Nadal żenujące jest jak wielu dystrybutorów nie zwraca uwagi na takie akcesoria jak porządne meble audio (vide Halcro na Multimeblu).

Widziałem pewnie kilku z Was np w koszulkach forumowych, ale niestety nie znam Was (no może dwóch forumowiczów, których znam tam nie spotkałem).

Zrobiła na mnie wrażenie muzyczka z kombinacji Triangle/JJ/Analog, ProJect/Triangle (choć podobno w tym wypadku najbardziej jest to zasługa wkładki), Accuphase, Ancient Audio. W innych miejscach bardziej zwróciła moją uwagę muzyka niż dźwięk. Np wiem, że muszę zapoznać się Kari Bremmes i Jeff Beck. I tak jak pisałem gdzieniegdzie muzyka wyganiała mnie z pokoju jak np Halcro, Naim, Exposure/Monitor Audio.

Pozdrawiam

Harry z Tybetu

pp, 11 Lis 2006, 21:56

>Co to za "łańcuchy" przed Avalonami, czy kogoś z Audiosytetmu nie p......waliło?

- Byc może chodzi o to by ludożerka diamentowych tweeterów z Avalonów nie wygrzebała.

- Nie byłem dziś długo le zapachy wyjątkowo OK. Wiadomo 10th Anniversary version! ;-)

- Co do WLM, po częsci podzielam Wasze zachwyty - jest pełnopasmowo, namacalnie, gładko i efektownie, dźwięk robi duże wrażenie. Warto jednak posłuchać dłużej (spędziłem tam ze 30 minut) - szczególnie klasyki. Ten dźwięk nie ma wiele wspólnego z koncertem na żywo. Jest jak nagrania Reference Recordings - wspaniałe, przygniatające i ... nienaturalne. Na żadnym symfonicznym koncercie nie na..ala tak w klatkę i brzuch jak z systemu Capitole -Cary - WLM. Chciałbym posłuchać zestawienia Cary300 SEI+Viola sygn bez aktywnej zwrotnicy i SLI 80 na dole.

Nie wiem jaki SET masz pp ale zaryzykuje stwierdzenie ze po wyjsciu z pokoi Audio Systemu i wysłauchaniu zestawień Capitole - Cary - WLM, Cary Avalon i Twojego systemu SET + Imagination na twej twarzy bedzie gościł uśmiech.

• Redaktorzy

Małe WLMy i ich wzmak:

Ukryta Zawartość

post-2651-100003438 1170304454_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>>Fr@ntz

Jutro się przekonam co to za WLM i jak to gra, z czym etc., ale z tego co pamiętam przy pewnych odsłuchach WLM też wpadałem w zachwyt przy symfonice, klasyce, jazzie, solówkach, etc. etc - dźwięk olbrzymi, odrywający się od kolumn, chciało by się powiedzieć - fruwało wszystko w pokoju... dopóki nie poleciał Rammstein. Klops, wielka klucha, płasko, rytmu nie gubiły ale chciało się czym prędzej stamtąd wyjść. Zobaczymy jutro... ;p

aaaa.....i jeszcze jedna rzecz. Prowizoryczne radzenie sobie z akustyką pomieszczeń. Gdzieniegdzie materace ściągnięte z łóżek hotelowych, poduszki w kątach......chyba można coś z tym zrobić.

• Redaktorzy

A co do Płci pięknej to ... serce rośnie. Naszą (Harviego i moją) uwagę przykuło dziewczę lat około 12-u , które z zainteresowaniem zwiedzało AS samopas przesiadując gdzie niegdzie i włuchując w dźwięki wydobywające się z prezentowanych zestawów, oraz robiące fotki tymże samograjom. Oby tak dalej.

A i hostessy w tym roku były paluszki lizać (pozdrawiam jawiskową blondyneczkę z parteru ;) )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Grrreg, 11 Lis 2006, 23:32

>Nie wiem jaki SET masz pp ale zaryzykuje stwierdzenie ze po wyjsciu z pokoi Audio Systemu i

>wysłauchaniu zestawień Capitole - Cary - WLM, Cary Avalon i Twojego systemu SET + Imagination na

>twej twarzy bedzie gościł uśmiech.

:))) juz gości po Twoim wpisie, a wracając do tematu to mam SET Cary 300SSE i domyślam sie że WLM +AA+CARY SLI 80 na dole to tandetne zagrane efekciarskie Audiosystemu po publike na AS

Było tak jak w zeszłym roku...

A dlaczego tak sądzę, wystarczy rzut oka na bilet.

Wytęż wzrok i znajdź jeden szczegół :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz,

dobrze zauwazyles

ze audioshow

lepiej gra u nas w domach lub u kolegow

powrot bez stresu do domowego hifi

to lepsze miejsce do spotkan towarzyskich

sprzet , dziek mozna ocenic pobieznie

za to dokladnie plcie piekna :-)

Ironista, 11 Lis 2006, 21:51

>=>> Doman , weź i kup, bo co roku wszyscy pieją że WLM - najlepszy dźwięk, a oni bidule coś jedną

>parę rocznie sprzedają, wreszcie nie wytrzymią i się zwiną znad Wisły:))

Trochę jesteś niedoinformowany - zapewniam cię ,że WLM kupiło w Polsce więcej osób niż ci się zdaje - nasze forum to nie jest pępek świata.

Co do oceny Divy to byłbym ostrożny - grała naprawę nieźle ale trzeba pamiętać, że była wspomagana subem i to największym - DUO18.

System Audio Note mógł rzeczywiście wzbudzić kontrowersje.Wydaje mi się ,że w dużej mierze zależało to od jakości odtwarzanej płyty. Przy dobrym nagraniu to był jak dla mnie jeden z najlepszych dźwięków wystawy.

Udało mi się również usłyszeć cenę słynnego Ongaku, który pracował w tym systemie : 240.000zł.

Bristol bezwatpienia wrażenia poza konkuręncją------Polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fotoarkady >>>

Co za podejrzenia...

100% oryginał, żadne DIY , sprawdź u Siebie.

A może jeszcze ktoś ma taki bilet, Sobieski około godz. 12 :-)

Pozdrawiam

Przepraszam, zapomniałem o fakcie, że w pokoju Audio Note`a zasłuchałem się w kilka nagrań ze ściany. Brzmiało naprawdę pięknie. Nie tylko zresztą na Floydach.

Pozdrawiam, czas spać od czwartej rana na nogach i kilka kilometrów w nogach po AS

Harry z Tybetu

p.s.

zabrakło mi Sonus Fabera, Zollera.......chyba, że przegapiłem ale zawsze były te marki

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Najlepszy dźwięk : Wilsony Watt Puppy 8 z elektroniką Audio Research i EMM Labs i kablami Shunyaty

Najlepszy pomysł : występy duetu bluesowego Wolfgang Bernreuther / Rudi Beyer u Rogera (RCM). Słuchało się dużo lepiej niż wszystkich high-endowych systemów w Bristolu. To był jeden z tych momentów, kiedy człowiek zaczyna się poważnie zastanawiać o co naprawdę chodzi w tej zabawie...

Największa porażka - prezentacja ( o ile można to tak nazwać ) Avalonów Eidolon Diamond, potem długo nic i wreszcie system na końcówkach Accuphase z KEF-ami Reference 205

Ogólnie, to był ciężki dzień, ale dobrze że pojechałem - głównie ze względów towarzyskich - spotkałem paru starych znajomych, paru nowych poznałem, miałem okazję osobiście podziękować Panu Maćkowi za ProJecta, zobaczyłem słynnego Młota w akcji jak ochrzania klientów, poznałem gwiazdy polskiego high-endu ( te, których jeszcze nie znałem ). I to się liczy, dla takich chwil warto było :)

=>oldbeat, rzeczywiście chłopaki pieczątki przez rok nie ruszali:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktos pamieta jak nazywala sie firma, a wlasciwie jeden czy 2 panow, ktorzy na dole w Sobieskim sprzedawali plyty - moze i niektore ceny szalone, ale ciekawe wydania i mozna troche powybierac.

Pozdrawiam kaszanka7

ps. bylo wydanie U2 - za 350zl

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

bryki

Ukryta Zawartość

post-12166-100003432 1170304462_thumb.jpg

post-12166-100003433 1170304461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kaszanka7, 12 Lis 2006, 00:26 >>>>>>

MASTER DISC

ul.ŚWIDERSKA 112/13 (do korespodencji)

03-128 WARSZAWA

telefon : 0602/35-37-31

tel/fax : 022/670-32-31

[email protected]

Ja tam nie mam wrazeń,. Spać mi się chce. Obskoczylismy dawa spotkanie poimprezowe ;-) Ale jutro znowu do boju !!

Zachwycają sie ludzue Wuelemami , ale tam podobno był w ruchu subwoofer !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.