Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po audio show 2006

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Tu są fragmenty większości płyt Jeffa Becka-klikaj discography :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pokój Naima

Ukryta Zawartość

post-12166-100003415 1170304482_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim był w więcej niż w jednym pokoju. Widziałem go tez w innym w kombinacji z gramofonem Reloopa. Było fajnie, choć przy lepszych kolumnach mógłby pokazać więcej. Natomiast Naim pokazany na zdjęciu wyżej jest dla mnie jednym z kandydatów na the worst jeśli idzie o dźwięk. Na zdjęciu widać satelitki Naima n-Sat ale nie widać wspomagającego je suba. Tych satelitek słuchałem już rok temu i akurat mnie się podobały, mimo ograniczeń jakie powodowała ich wielkość. Była to sensowna propozycja na mały lub bardzo mały pokój, gdzie kompromis i to spory jest i tak już nieunikniony. Jaki jest sens tej kombinacji z subem nie bardzo rozumiem. Uszy jednak ten pomysł oceniają zdecydowanie negatywnie. A o nie ponoć chodzi. Plama.

Czy ma ktoś trochę więcej zdjęć z pokoju DIY/KAiM (nie wiem, czy te pokoje były razem)? I jak to grało? Może ktoś to szczegółowo opisać (znalazłem tylko szczątkowe informacje).

Ze względu na charakter (znajomi forumowicze - wirtualni i z "reala") mógł/mogły być to przecież najprzyjemniejszy pokój/pokoje. A jak było naprawdę?

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

i kolejne zdjęcia

Ukryta Zawartość

post-12166-100003412 1170304486_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>PiotrRyka

Słuchałem Ultrasone;ów(chyba najwyższy dostępny model - takie biało,szaro-niebieskie) - grały dołem i górą, środek wycofany, ale prężnie i dynamicznie, za jasno i ostro, przestrzeń - nie ma co porównywac K701 (te zdecydowanie górą) - ogolnie nie mój typ

Zdecydowanie wole Grado RS 1 i AkG K 701 choc to zupełnie inne brzmienie

Z fotek i recenzji widzę że nie było zatrzęsienia urządzeń bez limitu cenowego,Czyżby dalej byliśmy ubogim krewnym Europy - czy po prostu mamy zbyt biednych przedstawicieli ?

Czy w przypadku n.p. B&W sprawdza się reguła że cała para poszła w gwizdek czyli reklamę a jakość zeszła na psy i ch "pralki" już tak dobrze nie grają, może ten kanadyjski sprzęt jest do luftu i niepotrzebnie na siłe lansowany.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pokój DIY/KAiM - były razem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gutekbull, 12 Lis 2006, 14:34

>Proszę wasze typy; NAJLEPSZY DŹWIĘK A.S - jakie zestawienia - co z czym ?

mnie chyba najbardziej podobał się pokój RCM w bristolu

ich lampa Bonasus, kolumny jak na zdjęciu, gramofon Acoustic Signature z wkłądką Dynavektor MC jakiś najwyższy model, pospinane nie wiem czym, zasilanie to furutech... dźwięk bardoz przestrzenny, rozplanowany i co najeważniejsze wciągający... bardzo fajne kolumny ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotrze specjalnie dla ciebie sluchawkowce

Ukryta Zawartość

post-6668-100003406 1170304494_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Piotr Ryka

Ragtimea pewnie były, ale nie zwróciłem na nie uwagi.

Staxów nie widziałem. Były wzeszłym roku (tam gdzie ESA), ale tylko do poogłądania, na odsłuch zapraszali do Babic Nowych?

Zestaw Audio Research z Wilsonami podobal mi sie najbardziej..

Ukryta Zawartość

post-953-100003396 1170304507_thumb.jpg

post-953-100003397 1170304506_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze jeden gramofon na koniec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy mogłibyście podpisywać fotki? Bo nie wiem czy niektórzy z nas są głusi czy ja słuchałem innych zestawów

najwiekrze dno wystawy AN, za taka kase zestaw do sypialni brak połowy dzwieków nie mówiąc o zerowym nagłosnieniu i pomieszczenia.Gdybym nie słuchał tego w wielu innych zestawieniach to pomysłałbym , że komus zera sie pomyliły

klawesyn z Esa robił wrazenie

facet z Acuphase słyszał podono inaczej hehe, dawno go powinni zdjąć nadęty bufon

mili ludzie u Makow ale kolumny rzeczywiscie cos z basem mialy reszta to analizator pasma jak kolega akustyk stwierdził świetny zestaw do studia

Ancient Audio Swietna barwa ładna prezentacja , pelen profesjonalizm oraz zaangazowanie

WLM male- dynamika , jaja, barwa, fajne granie non top kontrolowane przy stoliku przez goscia bez włosów no cóż wazne ze fajnie było

Diy chyba mialem pecha szelest i jazgot moze nie trafilem na utwór

Usher wszytko jak powinno byc za normalne pieniądze

Creek Epos więc mozna grać w miare i szybko i ładnie z całą paletą barw za normalne pieniadze

Rcm totalne smucenie konia zza koców zawłaszcza z patefonu pokazane jak powinno sie nie grać

Triangle i JJ ladna barwa ale cichutko beż mocy i wolno

Wielkie Triangle i JJ absolutny brak wysterowania jak mozna taki wzmacniacz podłączyc do stu głosnikow dwa jeszcze z tylu byly, barwa ładna

Albedo Wyrafinowanie na Exelowych SEasach bardzo goraco)), przepiekne blachy i średnica super

no i pokój Pana Markowa nie wiem co to za kolumny te szerokie podobne do ALtekow moze Klipche, no takiego Milsa Dewisa to ja jeszcze nie słyszałem, mógbym sie zestarzec z tym dzwiękiem

Velum Halkro nie ktore kawaki świetnie inne słabiej

Włosko holenderki duet Boceli czy jakos tak wybitny Drive reszta bez ochów jak za 4,5 tysiaca Euro

Avalon koleś zrobił jakiś zart zero basu reszta jak radyjko tranzystorowe aż strach ze to Avalony były

moim zdaniem wiele systemow mialo swoją ulubioną muzykę i w zależnosc kiedy kto wszedł tak grało, nawiasem mówiąc weilu dystrybutorom i wstawca przydałby się nowy laryngolog a moze mnie bo chcciałem głosniej a oni ze wystarczy albo przester sie robi kur...a za taką kase powinienem sie unieś w powietrze, ceny za niektore zestawy i brzmienie to zajebiscie niesmaczy rzart

pozd.

A dla mnie dzwiek ktory mam nadzieje ze i umnie w domu sie kiedy pojawi to...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam mysle ze wiekszosc z Was juz wie jak wyglada robix za sprawa przygotowanych identyfikatorow bohaterow do walki nie bylo (zona nie musiala mnie bronic jak pisal jeden pacan).

Co do wystawy to podobalo mi sie ze w koncu ludzie zaczeli uzywac mydla a wystawcy otwierac okna o to chodzilo i trzeba bylo 10 lat by to nastapilo( Made in Poland).

Duzo mniej ludzi niz w roku ubiegly dla mnie lepiej dla wystawy gorzej.

Dzwiek to:

Ancient Audio zawsze mi sie podoba i tym razem nie bylo inaczej

Albedo + Josef=swietnie

Poza tym nie chce mi sie powtarzac po yolaosie bo zdania mamy podone.

Nie zgodze sie z tym ze nie gralo B&W bo gralo i to na poziomie a te malenkie CM 1 w tak wielkim pomieszczeniu wprawily mnie w szok.

Najlepszy Drive i kontrola basu to PAOLO.

Porazka to AN,Kefy z Accu,Avalon,LinnArt i jeszcze pare innych nie pamietam bo stary jestem a wiekszosc czasu spedzilem w toalecie mdlejac na sedesie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.