Skocz do zawartości
IGNORED

Celestion F38 vs Tannoy f4

jarekeraj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Znalazłem w sieci tajemnicze (dla mnie) Celestion f38 (których nawet na stronie producenta nie ma). Proszę właścicieli tych kolumn oraz wszystkich, którzy się z nimi zetknęli o specyfikację (skuteczność, impedancja, rekomendowana moc wzmacniacza) i subiektywną opinię.

Muszę downgrade'ować swój sprzęt. Myślałem o Tannoy f4 (właścicieli również gorąco proszę o opinie!!!) - mam niezbyt mocny wzmacniacz - 40watowy Creek, Tannoy ze swoimi 8 Ohm i 91 dB wydawał się idealny. Ale teraz się waham. Celestiony są np. sporo cięższe. Ale czy łatwe dla wzmacniaczy? Gdzieś znalazłem, że schodzą do 40 Hz co przy 33 Hz Tannoy'a wypada nie najlepiej. Właściciele F38 i F4 - co powiecie o swoich kolumnach??? A może ktoś z Was konfrontował Tannoya z Celestion'em?

Dziękuję z góry za wszystkie informacje i spostrzeżenia.

Pozdrawiam,

Jarek

https://www.audiostereo.pl/topic/29484-celestion-f38-vs-tannoy-f4/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.