Skocz do zawartości
IGNORED

Potęzny bass do stereo!!

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam Harmana Hk 670 i kolumny frontowe z basami na boku. basu jest mało:) dlatego chciałem zainwestować w jakiś potężny system basowy. Nie myslę o subwofferze. Chciałbym zakupić jakąś potężną estradową końcówkę mocy i do tego ze 2 skrzynie albo jakieś pasywne subwoffery na wielskich głośnikach i podłączyc do tej końcówki:) wtedy miałbym 2 wzmacniacze i jeden ciągnąłby fronty tj. Harman a drugi ta końcówka same basy:) Myśle o końcówce coś ok 2*200 watt na kanał przy 6 i 8 Ohmah:) Prosze o pomoc w doborze całęgo kompletu basowego!!

https://www.audiostereo.pl/topic/29490-pot%C4%99zny-bass-do-stereo/

Ja bym proponował zacząć zbierać na aparat słuchowy i trochę wiedzy przyswoić.Proponuję wprowadzić jakieś egzaminy dla nowych kolegów ,bo ja nie wiem jak na takie pytania odpowiadać,żeby nie urazić uczuć pytajacego.

Maciek

najlepiej kup sobie 6 koncówek mocy 2razy 500 W i 12 subwooferów, przeprowadź się do pokoju 10m^2 i wtedy bedziesz miał naprade Potężny bass, bo 2x200 i dwa suby to prawie jak nic

Nie wydaje mi się, żeby nie można było odpowiedzieć pytającemu nie obrażając go równocześnie.

> Nie myślę o subwooferze.

Właśnie że myślisz. Subwoofer aktywny to właśnie wzmacniacz napędzający kolumnę basową. Mój ma 200W mocy ciągłej (podobno, producent tego nie określa). Ty chcesz napędzić pasywny subwoofer osobnym wzmacniaczem więc robisz prawie to samo, tylko wzmacniacz nie jest w środku skrzyni. Niestety, prawie robi wielką różnicę - potrzebujesz jeszcze stromego filtra dolnoprzepustowego, aby nie kierować do kolumny basowe częstotliwości, których kolumna nie jest w stanie przetworzyć bez dużych zniekształceń.

Wielski = wiejski czy wielki?

kup sobie qrva PARADIGM MONITOR 11v4 to bassu bedziesz miał tyle ze cie przyklei do sciany i beda cie skrobac. i bynajmniej nie zartuje. i wez tu nie ryj głowy estradowym sprzętem.

Jeśli wzmacniacz HK 670 ma 150W sinus i z tego pieca nie ma basu to albo musi nagłośnić halę sportową.albo kolumny z którymi pracuje są G.warte. Po co do takiego pieca w normalnym pokoju,nawet o powierzchni 40 m2 cokolwiek innego poza dobrymi sprawnymi kolumnami.Mnożenie głośnikow prowadzi do takiej degradacji dźwięku,że nie da się tego słuchać.Wzmacniacz jest OK. i trzeba kolumny zmienić.Jak ktoś lubi kopa to proponuję JBL,Klipsh,lub Cerwin Vega.Kolumny tych firm potrafią wybić w domu szyby,a przy okazji niektóre nieżle brzmią. (Chyba lepiej tak,niż mnożyć w domu badziewie i na koniec stracić słuch)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.