Skocz do zawartości
IGNORED

prawda i tylko prawda o Harman/Kardon

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

=> disco

A Ty se zdajesz sprawę jakie to elementy siedza w tej chińszczyźnie ?? Bo cosik widzę żeś nieświadomy, 10 lat prawisz ? I wystarczy, przeca zmieniasz wzmaki co kwartał :)))))

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Mi AX900 i E80 przesuwają ściany. Z tym, że L890 mają 87dB przy 90dB E80, no ale większa moc i 2x20cm anie 2x15cm powinno rzeczywiście bardziej rozciągać zbrojenie w żelbetowym stropie :>

zyzio, 19 Gru 2006, 13:17

>=> disco

>Ty Xindaka nie słuchał, więc się nie wypowiadaj :))) Yamaszka dostałaby łubudubu, zredsztą tak jak

>hi-hi - endowy PM 75, którego dane mi było na nieszczęście posłuchać :)))))

Zyzio bidulku, jak żyjesz po tak traumatycznym przeżyciu;-) Jestem ciekaw czy disco kiedyś oduczy się wydawania kategorycznych sądów? Czy nie umie wyciągać wniosków ze swoich błędów? Przecież PM75 z tego co pamiętam miałbyć długo długo do lampy w systemie a tymczasem przewalił już tyle wzmaków przez ten czas że komputery NASA miałbyby nie lada problem żeby je zliczyć i żadna lampa się nie pojawiła;-) Teraz gdzieś wyczytałem że jakie sony rozjeżdża tego PM, jeszcze trochę i do grona dołączy kambodża, diora i na końcu wzmak z radyjka mojej ciotki z kuchni;-)

A ten cały czas to samo, rozjeżdża, nierozjeżdża, zdeklasuje itepe.

Jak mowi Master nie wazne co siedzi w nim, chocby to mialalby byc cegla. Wazne jak gra. Ale chyba najwazniejsze jest aby galka sie nie swiecila jak w Harman/Kardonie. A tak na powaznie to zarty sobie robie. Bawia mnie troche te przepychanki rodem z piaskownicy. hehe.

discomaniac71, 19 Gru 2006, 13:31

>Wystarczy ze slyszalem jak gral. Na dalsza dyskusje nie mam ochoty.

W tym wypadku to rzeczywiście był odsłuch, a nie tam że Marcin powiedział;-) Zadzwonił do znajomego w tym czasie gdy ten słuchał rzeczonego;-)

Zyzio i Disco... Najbarwniejszy duet tego forum. Wiecznie razem... :) Kochajacy sie od lat z ta sama namietnoscia i zarem, ktory nigdy nie przygasa... :) :PPPP

Pozdrawiam,

Lete

masterofdeath6, 19 Gru 2006, 13:32

>Mi AX900 i E80 przesuwają ściany. Z tym, że L890 mają 87dB

Ponoc 91 dB aze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

JBL to matacz. E80 też mają 8ohm podane, ale jakoś z 3,5 minimum i 5,2 spoczynku to nie podchodzi pod 8.

również 91 podają, a jest 90 (mierzone). W HK970 to już nie wspomnę, bo bardzo mnie drażni jak widzę te dane - to są dane do HK670/675 nagminnie i bezmyślenie powielane :)

discorelax

Abstrachujac od tego czy masz racje czy nie.... Imho jestes zwyklym tchorzem, ktory swoje racje nie chce poprzec prawdziwa twarza, kryjacym sie pod plaszczykiem anonimowosci... Boisz sie czegos?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tak na marginesie.

Jeśli mam kolumny 2 X 90W to oczywiście razem mają 180 W (przebłysk geniuszu:))

Ale, jeśli do tego dołożyłem sub który ma moc 250 W to razem wszystko ma "wydajność" 430 W ???

Jak to się przelicza, wszak sub to tylko część pasma, choć najbardziej energochłonna.

zWatowany rsz

foxbat, 19 Gru 2006, 14:34

>discorelax

>

>Abstrachujac od tego czy masz racje czy nie.... Imho jestes zwyklym tchorzem, ktory swoje racje nie

>chce poprzec prawdziwa twarza, kryjacym sie pod plaszczykiem anonimowosci... Boisz sie czegos?

Oj foxbat, foxbat a Ty jesteś mniej anonimowy? Cóż to takiego wiadomo o Tobie?

Byłeś na jakimś forumowym spotkaniu?

Mieszkasz w ZG, jesteś informatykiem od fajerłoli i masz T-Ampa. Coś jeszcze oprócz miłości do MegaMcKonstruktorów?

A może discorelax jest żeby discomaniac nie mógł "odwzajemniać" się z "wdzięczności" bez żadnych argumentów jak to bywało?

Ukryta Zawartość

:):):):):):):):):):)

Ukryta Zawartość

masterofdeath6, 19 Gru 2006, 09:27

>nowe jamaszki to już lipa niestety. daruj sobie :)

czyli dobre opinia o AX-496 (jak zgaduję bezpośrednim poprzedniku AX-497) tutaj:

Ukryta Zawartość

to lipa?

Ukryta Zawartość

Podobnie jak ocena 5 tutaj?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Weź nie patrz nawet na te oceny. Wybierz się i sam tego posłuchaj. Jaki sens ma taka wojna na parametry?

To tylko cyferki :) posłuchaj sam to się przekonasz o czym mowa :D

jakbym miał okazję łatwo posłuchać, to bym nie pytał. Ciekawi mnie tylko rozbieżność Twojej opinii i opinii dwóch czasopism. Zdaję sobie oczywiście sprawę, ze czasopisma w znacznym stopniu chodzą na pasku dystrybutorów, jednak rozbieżność nadal mnie ciekawi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Opinie czasopism sobie daruj. 496 i 497 a takze 596 to sa modele nizej niz budzetowe. Niezaleznie od opinii gazetek wez toto na odsluch i wtedy sie przekonasz. Dla porownania mozesz wziac jakis starszy model wtedy przekonasz sie jaka jest prawda.

dr17

Z ta anonimowoscia to roznie bywa, wierz mi ;) Ale jedno pytanie, istniejesz na tym forum tylko i wylacznie jako discorelax (lub discocokolwiek hieh... opis discodemona7I rozwalil mnie calkowicie ;) Jesli jestes tu tylko i wylacznie pod discocosowymi nickami to zwracam honor...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 19 Gru 2006, 17:27

Uwierz że nie wszystkie disconicki to bezpośrednio moja sprawka;-) niektóre z nich zabijają swoim wyrafinowaniem, choć nie przyznam że absolutnie ekskluzywny jest: discoamoniac71 ;-)

Co do mojego bytu na forum to powiem tylko tyle - nie jestem zyziem. Zresztą to takie proste - to napewno zyzio jak wielu myśli tylko po co zyzio miałby występować pod innym nickiem. A że nie jestem zyzio to proste - nie pociągają mnie Hondy Civic;-)

A czy nie wpadło nigdy nikomu że to discomaniac założył sobie nicka żeby zrobić szu koło wlasnej osoby?;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.