Skocz do zawartości
IGNORED

prawda i tylko prawda o Harman/Kardon

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

JFSebastian

>No mi chodziło tylko o to że ten Denon 1500 AE za 2400 zł, nie posiada gwarancji polskiego dystrybutora.

>Swoją droga jest trochę nienormalne, że ta gwarancja kosztuje 900 zł... :(((

To nawet dobrze, bo od razu bez skrupułów można go otworzyć i coś "poprawić" bez obaw o utracenie gwarancji :-D

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

odświeżam wątek bo jest powód - HK 690 od dziś już w domku, grzeję się i plumka sobie płytka za płytką. Wrażenia opiszę jak się nawzajem oswoimy ;) Powiem tylko że jest to kawał kloca i różnicę co od HK 680 już słychać.

Pytanie, przy włączaniu i wyłaczaniu funkcji Source direct strzela mi w kolumnach, potencjometr jest na 0, co może być tego powodem?

Drugie pytanie - mam zworki na wyjściu do końcówki mocy i przedwzmacniacza z tyłu wzmaka - czy one są konieczne? W HK 680 zworek nie miałem, a takie gniazda były.

Dodatkowo dostałem dwa krótkie kabelki do tychże gniazd zastępujące zworki, przy czym poprzedni użytkownik miał wpięte kable w taki sposób, że nie łączyły gniazd jak zworki poziomo tylko pionowo, co robi różnicę.

O co tutaj chodzi?

Kupowałem cd-eka w firmie gdzie pma 1500 jest w takiej cenie i dostałemgwarancje na 24 msc .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...

witam, posiadam yamahe ax900 i do tego tuner i cd tez serii 900, za kilka dni dostane amplituner stereo hk3270 i do tego cd hd720 podziele sie wrazeniami jak to gra w stosunku do yamahy- podobno ten amplituner niala grac dobrze zobaczymy

torbyd

Harman gra naprawde ladnie:) sam mam ten ampli i cd HD-740 i jest naprawde BArdzo dobrze jak za te "smieszne" pieniazki:)) Hd-720 troszke ustepuje 740,760 ale powinno byc tez ok:)

pos. a masz pilota do 3270 ?? (ja poszukuje juz od paru mies:/ ) jak bys mial to daj znac moze nauczylbym od twojego swojego "uczacego" sie...

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

aha ten aplmi (3270) wypadl zaraz za Nakamichi w tescie hi-fi (najlepsze amplitunery stereo do 2tys.) :))

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Tydzien temu kupilem Harman Kardon HK 3480 DVD 22 JBL E90 za 1700zl.

Amplituner i DVD 3 letnie glosniki roczne. Wszystko wyglada jak nowka (poza pilotami).

Pytania 2.

1. Czy cena jest ok?

2. Jak oceniacie ten zestaw?

Do tej pory sprzet mialem bardzo kiepski, wiec aktualnie jestem zachwycony (nie mam jednak porownania i sie nie znam). Poki co mam wrazenie, ze jest ciut za duzo basow.

Na poczatek po zakupie wrzucilem Stinga, 3 koncert fort. Rachmaninowa, 1 Czajkowskiego (oba M. Argerich) i Old Metropolitan Band. Wszytko brzmi, jak dla mnie, przepieknie, ale musi byc w miare glosno. Ok. -35 -30 dB.

Kable sa chyba ok. ale nie mam pojecia jakie.

Slucham glownie jazzu i muzyki klasyczej.

Pokoj mam pow. ok 7x4m glosniki stoja na dluzszej scianie - taki uklad.

Bede wdzieczy za porady i informacje.

stecko

jak wypada tuner w tym ampli 3270

bede mial pilota od innego harmana zobacze jak bedzie działal i czy bedzie- ma byc połącony mono jackiem z odtwarzaczem i ma tez jego obsługiwać

jestes zadowolony z niego..

torbyd

jestem bardzo zadowolony z niego- gra naprawde Bardzo poprawnie - choc nie mam porzadnych kolumn (chcialbym podpiac jbl e90 do tego harmana) no i dalem za niego smieszne pieniazki . Mialem (mam) pioneer'a z niby 2x80w a harman ma "tylko " 2x65w przy 8Ohm ale harman powalil tego pioneer;a . Baardzoo dynamiczny i "mocny, miesisty" dzwiek sie z niego wydobywa:) porownywalem na tych samych kolumnach i wypruwa flaki z nich na max 4.5 w skali do 10:) ... co do tunera to odbiera super , na zwyklym "drucie" ladnie lapie w stereo( mieszkam na 4 pietrze:) .Slucham sporo radia wiec szukalem z dobrym tunerem.Takze polecam Bardzo ten ampli - bdb sprzet za tanioche:) W tescie audio hi-fi zajal 2 miejsce wsrod ampli stereo do 2 tys. zl .....Daj znac jak bedziesz mial pilota i czy dziala.

ps

skad jestes?

Do tej pory prócz n/t kaseciaków z lat 80-tych nie miałem dobrego zdania o HK. Do wczoraj:

odwiedziłem gdyński Teatr Miejski na jam session. Czekałem nań ponad półtorej godziny wsłuchując się coraz chętniej w podawaną muzykę mechaniczną. Coraz bardziej mi się podobało aż przyjrzałem się elektronice - HK z poprzedniej? czarno-złotawej serii. Napędzało to wiszące na ścianie kolumienki - chyba DIY - na kształt kolumn centralnych z KD, kabelki łaczące systemik z kolumienkami żaden wypas a raczej ze szpuli w MM. Leciała znakomita płyta RGG i coraz bardziej opadała mi szczena. Potwierdziło to znowu mój wniosek z mojego "o mnie" jak również znaczenie pomieszczenia. Mógłbym się przyczepić tu i ówdzie (ogólnie tranzystorowy nalot, trochę mało dżwięczne blachy,bas nadto szybko podawany aby wybrzmiał jak kontrabas ale piano - rewelka !)

A poza tym ,sprzęcik ładnie się prezentuje :-))

> Smetan

Jeśli za zestaw zapłaciłeś 1700 zł to naprawdę niezła cena. Nowy HK 3480 to prawie ta kwota:).

Duża ilość basu wynika z dwóch powodów - Harman nastawiony jest na solidny bas oraz pomieszczenie jest nieco małe dla tak wielkich kolumn:).

• 10 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Witam.

...a ten model H/K- hk505 to jeszcze zagra żwawo?...kupiłem właśnie za 300zł;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8077-031125500 1290451950_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.