Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedaży przez forum dla M@riusza :(

bagnet

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega M@riusz zechciał kupić u mnie kabelki VdH, niedrogie, za 120zł

Wszystko się zaczęło 27/10/2006

Najpierw wynegocjował 20% zniżki

Potem obiecał, że bierze "na pewno"

Potem obiecał, że "dziś" zapłaci

W dniu, w którym otrzymałem od niego adres, wysłałem kabelki (priorytetem, żeby było szybciej!)

Kaska nie wpłynęła

Dostałem informację, że po odsłuch kabelki mu nie odpowiadają

Dostałem informację, że kable zwróci i odda koszty wysyłki

Kaski i kabelków do tej pory nie mam

Tak więc "na pewno" zmieniło się "w może, po wypożyczeniu i odsłuchu" a "dziś zapłacę" w puste słowa. Czy się zmienił stan kabelków nie wiem, ale w sumie wszystko możliwe.

Ot rozumienie słowa pisanego i ludzka uczciwość mają widać znowu różne strony...

Lubię słuchać muzyki! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/29524-sprzeda%C5%BCy-przez-forum-dla-mriusza/

annawroc, 14 Lis 2006, 12:37

> a sprawdziłeś od jakiego czasu jest na forum, ile razy się wpisywał, czy ktoś go zna itd. itp ...?

Można sprawdzać, ale może się okazać, że to niewiele daje. Właśnie teraz poznałem to z autopsji.

Więcej szczegółów nie będę zdradzał, bo nie mam na razie żadnej pewności co do moich podejrzeń, a nie chcę nikogo bez takiej pewności obsmarowywać.

Mimo iż to ostatnio dość popularne na forum... ;-)

Wcale to mnie nie dziwi.:)

W moim przypadku koperta ze zwrotem kabli od tygodnia jeszcze nie przyszła- a miała przyjść priorytetem.

W chwili "zwątpienia" dałem propozycje, która przez dowcipnisiów i "potencjalnych ...." odebrana została jako wymysł i coś nierealnego. Zapewniam Cię, że ilość dni na forum nic tu nie ma do rzeczy. Liczy się jaki dany człowiek jest.

Samo forum- korzystanie z niego powinno być odpłatne- nawet rozmawialiśmy z jednym z kolegów na A.S Wtedy nie byłoby podobnych sytuacji. Pozwoliłoby to wyeliminowanie "dziada z babą".

Żeby oddać sprawiedliwość, dziś kable do mnie wróciły, na pierwszy rzut oka w stanie niezmienionym.

Jako gratis za kłopoty dostałem smyczkę do identyfikatora.

Szkoda, że tak wyszło, ale honor M@riusza uratowany. Ja jestem stratny czas i koszt przesyłki.

Lubię słuchać muzyki! :)

@ Bagnet

Dobrze, że wszystko sprostowałeś, gdyż rzucić oszczerstwo lub podejrzenie na daną osobę jest niezwykle łatwo. Gorzej - wyprostować całą sprawę, jeśli oskarżenie okazało się nieporozumieniem. Pamięc ludzka w naszej polskiej kultrze ma tę nieprzyjemną cechę, że pamięta te złe cechy, o dobrych zapominając.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.