Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Koledzy!

Jedni mówią, że wszystkie, duże Infinity to jeno morze BASU. Nie zgadzam się! Drudzy, że w R90 jest go mało (kto??? pierwsze słyszę!).

Fakt, że po przesiadce z ważących 2 worki ziemniaków - wielkich "trumien" IRS - w Renaissance 90 jest go mniej (logiczne). Zwłaszcza, że w marnej jakości nagraniach (słucham praktycznie KAŻDEJ muzyki oprócz "wrzasków"), ten trzęsący posadami BAS, jest czasami jak z radyjka!

Nie mniej, obecnie zachodzę w głowę, skąd w 25 cm taka POTĘGA i ZEJŚCIE?

Jasne jest, że u mnie mimo, iż dzięki obudowie zamkniętej jest w miarę dobrze - dźwięk się nie mieści! Czasami Z A T Y K A!

Tu zgadzam się z manualem producenta z którego wynika, że optimum dla R90 to 25-30 m. Jak będzie w większym metrażu - nie wiem? Ale może niedługo dowiem się...

Nie mniej. Przyznam się jak na spowiedzi!

Od roku wałkuję te głośniki. I ciągle są CUDOWNE!!! Pewno są lepsze (jak dla kogo) i łatwiejsze (to pewne). Lecz to mnie niewiele obchodzi... Czary czy co?

Praktycznie KAŻDĄ wolną chwilkę zatracam na obcowanie z muzyką. Ostatnio wałkowałem Telarc Collection (10 x CD - głównie klasyka) oraz Usher Sampler (4 x CD i to w MP3!!!). Wracałem i wracam po kilka razy do niektórych utworów.

Mam też swoje ulubione płytki (m.in. Kari Bremnes - Over En By), które grają w większych lub mniejszych partiach, praktycznie CODZIENNIE od wielu miesięcy!

Do tego - "rżnę" 2-3 płyty dziennie z netu, dostaję bez przerwy nieznane mi kawałki od starych i nowych znajomych (dzięki!). Mam chyba z 300 płyt do wypalenia (z braku czasu - bo doba ma tylko 24 godziny). W kółko pytania: jak to zabrzmi, jak tamto?

Czy wypadnie podobnie wspaniale?

To jakieś szaleństwo!

Na "szczęście" póki co, wszystko rozgrywa się w pokoju dziennym, który dzielę wspólnie z żoną i tv.

I dzięki temu, że moja wspaniała kobieta nie gustuje w ambitniejszych gatunkach muzycznych oraz woli dobre kino - nie zwariowałem:) (jeszcze).

Pozdrawiam serdecznie!

P.S.

Wsadziłem dziś za głowę grubą piankę (miejsce odsłuchu bardzo blisko - ok. 40-50 cm od tylnej, gołej ściany). Bucy jakby mniej:)

zuk..,

no bo o to w tym wszystkim chodzi - sprzet ma sluzyc sluchaniu i ma spelniac wymagania wlasciciela.. :-)

chociaz czasem sie zdarza, ze budzi tez niezdrowe emocje - no bo "ten lepszy a tamten gorszy" ....

a jesli chodzi o przygode "z basem" - poprobuj umiescic pianke (poduszki,koldry, czy cos podobnego na probe..) w rogach pokoju - u mnie dalo to najwiekszy rezultat i pomimo, ze Kappy slyna z basu (dla jednych w dobrym tego slowa znaczeniu - dla innych w zlym..) po zapakowaniu w rogach walcow z gabki - jest dobrze - przynajmniej dla mnie - przyjedziesz - posluchasz - ocenisz... ;-) ;-) ;-)

A Kari Bremnes jest u mnie obecna w postaci wszystkich plyt jakie nagrala.... moim zdaniem Kulturverksted wydaje przepieknie zrealizowane plyty...

Edytowane przez VISTO

Chcę się zapisać do klubu ale nie wiem czy mogę mam Infinity Renaissance 90.

Pozdrowienia Jacek

Jako samozwańczy PREZES, podejmuję autokratywną decyzję o przyjęciu do klubu z dniem 1 grudnia 2010 roku!

POWODZENIA!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Pomieszczenie ok.18 m kw a elektronika to Nakamichi preamp CA-7 i końcówka PA-7 gra to razem zachwycająco.

Piękne spójne brzmienie.Bas i jego kontrola wzorcowa.

Pozdrowienia i dzięki za przyjęcie.

Jacek

Te naki to są z serii "mogą służyć za podest Statuy Wolności"? Jak tak to nieźle to musi wyglądać w tych 18-stu. Ale skoro gra to gra! Zukzuk przyjął do klubu. Bez fotki się nie liczy! Fotka może być robiona patelnią ale wklejona być musi! Pozdro.

witam,

czy ktos ma doswiadczenie jak wymontowac EMIM? czy taki laik jak ja, ktory nie ma doswiadczenia da sobie z tym rade? jest cos na co zwrocic uwage?

znalazlem na allegro kogos kto twierdzi ze moze przywrocic do zycia moj spalony EMIM z R80. chce wyslac spalony EMIM.

pozdrawienia.

Te naki to są z serii "mogą służyć za podest Statuy Wolności"? Jak tak to nieźle to musi wyglądać w tych 18-stu. Ale skoro gra to gra! Zukzuk przyjął do klubu. Bez fotki się nie liczy! Fotka może być robiona patelnią ale wklejona być musi! Pozdro.

Wątpisz? U mnie jest 16 metrów z drobnymi, a wiesz przecież co stało...

R90 to niewielka, zgrabna kolumna:)

witam,

czy ktos ma doswiadczenie jak wymontowac EMIM? czy taki laik jak ja, ktory nie ma doswiadczenia da sobie z tym rade? jest cos na co zwrocic uwage?

znalazlem na allegro kogos kto twierdzi ze moze przywrocic do zycia moj spalony EMIM z R80. chce wyslac spalony EMIM.

pozdrawienia.

Odkręć śruby mocujące z czoła, ostrożnie podważ np. śrubokrętem (może być przyklejony) i to chyba wsio... Emim, o ile się nie mylę jest na "wsuwki" (aczkolwiek nie rozbierałem tego modelu).

Jak się uda - KONIECZNIE DAJ ZNAĆ kto i gdzie naprawia???

Powodzenia!

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jeśli chodzi o wykręcanie EMIMa z infinity, to zdaje się, że imbusy są "hamerykańskie" - calowe. Te nasze - metryczne wymagają delikatnego spiłowania.

I nie zapomnij oznaczyc jaki kabel do jakiego zacisku - jesli nie maja wsuwek - to moze byc klopot bo Infinity nie oznaczalo na przetwornikach gdzie plus a gdzie minus....(tak przynajmniej kappy maja w EMIT'ach)...

Poniewaz zainteresowaly mnie ostatnio IR 90 - przekopalem troche siec w poszukiwaniu opinii, porad etc..

Trafilam na ciekawy artykul dotyczacy wooferow Watkins'a, ich impedancji w kolumnach Infinity i ... jakby relacji Watkins - Nudell... ciekawa lektura - polecam :

http://iccbrabant.tripod.com/icc/id1.html

Poniewaz zainteresowaly mnie ostatnio IR 90 - przekopalem troche siec w poszukiwaniu opinii, porad etc..

Trafilam na ciekawy artykul dotyczacy wooferow Watkins'a, ich impedancji w kolumnach Infinity i ... jakby relacji Watkins - Nudell... ciekawa lektura - polecam :

http://iccbrabant.tripod.com/icc/id1.html

Możesz osobiście zapytać Watkinsa, polecam grupę dyskusyjną Infinity Classic na yahoo.com

pozdrawiam,

Jako samozwańczy PREZES, podejmuję autokratywną decyzję o przyjęciu do klubu z dniem 1 grudnia 2010 roku!

POWODZENIA!!!

Jacku, jako samozwańczy PREZES ?

Możesz osobiście zapytać Watkinsa, polecam grupę dyskusyjną Infinity Classic na yahoo.com

pozdrawiam,

znam,znam - odwiedzam IC na yahoo... ale nie bede sie pytal goscia czy lubi(l) Arniego... :-) :-) ;-)

"Za porozumieniem z "dartmanem" i B.S., wzorem innych sprzętów, mających swoich użytkowników, fanów i zagorzałych zwolenników na tym forum, chciałbym otworzyć klub kolumn głośnikowych "Infinity Classics".

Powiedzmy, że sami się obwołaliśmy:)

Po czasie, o ile pamiętam - przyznałem sobie tytuł zaszczytny tytuł Prezesa Klubu. Sądziłem, że nie będziecie mieli nic przeciwko temu (tak myślą wszyscy prezesi)...

Co ciekawego piszą o Watkinsie? Znaczy - głośniku.

Pozdrawiam!

Panowie, Zukzuk-Prezesie ;-)

A co powiecie na Reference 61mkII - czy warto? chodzi mi o obiektywna ocene brzmienia, bez określania za ile mogę je kupić. Zawsze podobaly mi sie klasyczne Infinity, ale nie wiem, czy te 61mkII lapia sie jeszcze do kategorii dobrej klasyki z Infinity. Grac to by mialo w 16m2. Dajcie proszę znac, bo informacji na sieci o nich malo i sa szczatkowe. Czy nadaja sie do muzyki, czy raczej do kina? Dwa woofery 20cm kazdy budza zaufanie.

Ewentualnie zastanawiam sie nad jakimis klasycznymi sansui albo kenwoodami, z wooferami > niz 30 cm. Ale infinity jakby wola do mnie :-)

Z gory dzieki za porade.

Powrót po dłuższej przerwie...

Panowie, Zukzuk-Prezesie ;-)

A co powiecie na Reference 61mkII - czy warto? chodzi mi o obiektywna ocene brzmienia, bez określania za ile mogę je kupić. Zawsze podobaly mi sie klasyczne Infinity, ale nie wiem, czy te 61mkII lapia sie jeszcze do kategorii dobrej klasyki z Infinity. Grac to by mialo w 16m2. Dajcie proszę znac, bo informacji na sieci o nich malo i sa szczatkowe. Czy nadaja sie do muzyki, czy raczej do kina? Dwa woofery 20cm kazdy budza zaufanie.

Ewentualnie zastanawiam sie nad jakimis klasycznymi sansui albo kenwoodami, z wooferami > niz 30 cm. Ale infinity jakby wola do mnie :-)

Z gory dzieki za porade.

Ten model to juz bedzie chyba made by HK... dunska produkcja harmann'a.... nie mialem okazji posluchac, ale pewnie chrakter "starych" infinity moze juz tutaj nie byc kontynuowany...

W tym "typie" polecm Reference Standard 5....

Edytowane przez VISTO

Po czasie, o ile pamiętam - przyznałem sobie tytuł zaszczytny tytuł Prezesa Klubu. Sądziłem, że nie będziecie mieli nic przeciwko temu (tak myślą wszyscy prezesi)...

Honorowy tytuł Prezesa klubu należy Ci się zasłużenie :-) !

"Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu. To ja dartman . . . :D "

Jacku, naprawdę, Twoje osłuchanie jest godne szacunku.

Pozdrówka,

Edytowane przez dartman

Honorowy tytuł Prezesa klubu należy Ci się zasłużenie :-) !

"Łubudubu, łubudubu, niech nam żyje Prezes naszego klubu. To ja dartman . . . :D "

Jacku, naprawdę, Twoje osłuchanie jest godne szacunku.

Pozdrówka,

Chyba kpisz?

Jakie mam osłuchanie?

Prawie żadne...

Opuściłem co najmniej rok odsłuchów (tj. ok. 100 różnego rodzaju rodzaju sprzętów) w lubuskim:(

Mam coraz mniej ochoty (i czasu - wbrew temu, co sądzą inni) na owe "zabawy"...

Spójrz, ilu wokoło różnej maści "testerów", znawców DAC-ów, transportów, końcówek i kablisków wysokiego szczebla!

Tymczasem ja od lat tłukę te same, wredne dla wielu wzmacniaczy, nieaudiofilskie skrzynki.

Pozdrawiam!

Chyba kpisz?

Jakie mam osłuchanie?

Prawie żadne...

Opuściłem co najmniej rok odsłuchów (tj. ok. 100 różnego rodzaju rodzaju sprzętów) w lubuskim:(

Mam coraz mniej ochoty (i czasu - wbrew temu, co sądzą inni) na owe "zabawy"...

Spójrz, ilu wokoło różnej maści "testerów", znawców DAC-ów, transportów, końcówek i kablisków wysokiego szczebla!

Tymczasem ja od lat tłukę te same, wredne dla wielu wzmacniaczy, nieaudiofilskie skrzynki.

Pozdrawiam!

Drogi Prezesie !

jakze by to bylo, gdyby prezes odsluchiwal przy uzyciu czegokolwiek innego niz Infinity..? ;-) ;-)

a jesli chodzi o odsluchy to nie 100 a conajmniej 1000 przed Toba !

I jestem pewien, ze nikt tutaj nie kpil.

Zapomnialem wkleic linki z aukcjami :

http://cgi.ebay.com/INFINITY-RS1B-REFERENCE-AUDIOPHILE-2500-EXTRAS-READ-/160474364720?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item255d047b30

http://cgi.ebay.com/Original-INFINITY-RS-1bs-NO-MODIFICATIONS-STOCK-/280588415560?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item41545f7248

http://cgi.ebay.com/BG-NEO-8-INFINITY-RS-1bs-w-SERVOAMPED-Woofer-Columns-/280560234917?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item4152b171a5

http://allegro.pl/infinity-rs-1b-kolumny-i1360354011.html

No coz u nas handlarze oferuja za prawie 2x wieksza cene.....no ale to Europa, inny rynek... inne ceny.

W kazdym razie, gdyby ktos za oceanem przebywal to ciekawe oferty sa.... mozna do kontenera zapakowac, modly do celnikow odprawic i.... pewnie byloby taniej niz w PL.... :-) ;-)

Zapomnialem wkleic linki z aukcjami :

http://cgi.ebay.com/INFINITY-RS1B-REFERENCE-AUDIOPHILE-2500-EXTRAS-READ-/160474364720?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item255d047b30

http://cgi.ebay.com/Original-INFINITY-RS-1bs-NO-MODIFICATIONS-STOCK-/280588415560?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item41545f7248

http://cgi.ebay.com/BG-NEO-8-INFINITY-RS-1bs-w-SERVOAMPED-Woofer-Columns-/280560234917?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item4152b171a5

http://allegro.pl/infinity-rs-1b-kolumny-i1360354011.html

No coz u nas handlarze oferuja za prawie 2x wieksza cene.....no ale to Europa, inny rynek... inne ceny.

W kazdym razie, gdyby ktos za oceanem przebywal to ciekawe oferty sa.... mozna do kontenera zapakowac, modly do celnikow odprawic i.... pewnie byloby taniej niz w PL.... :-) ;-)

Nieźle kadzicie!!!:)

Co nieco sprowokowało mnie to do pewnego (nieco szalonego) pomysłu. A mianowicie - zorganizowania COROCZNEGO spotkania klubowiczów!

Samą formułę uzgodnilibyśmy razem.

Co WY NA TO?

Byłby to chyba pierwszy taki zjazd w kraju! Mają takie samochodziarze i motocykliści. Miłośnicy pewnych marek, trendów.

Może i My?

Co do linków...

Mnie się podobają najbardziej RS-y z tego pierwszego.

Ciekawe rozwiązanie zastosował gościu, który zmienił oryginalne towery basowe na nowsze suby Infinity - SSW 10. Po 4 sztuki na wieżę, zamiast oryginalnych 6 woferów na polipropylenach. Poza tym Emimy dostały jakieś dziwne "osłony"? Niewiadomego działania i celu... Do tego dodatkowy crossover. W sumie, cała konstrukcja cokolwiek nie pasuje wzorniczo i nieciekawie kolorystycznie wygląda. Pomieszanie starego z nowym:(

Niby taniej. Ale doliczyć do 4,5 tys. dolców jakieś 1,5 tys. za transport + ew. cło lub wyjazd do portu w Niemczech. Dodatkowo sporo oczekiwania, niepewność w jakim stanie sprzęt przyjedzie i czy w ogóle?

Szczerze? Jeśli miałbym wolne 20 kzł i poddasze 70-100 m (takie jak na zdjęciu) - pojechałbym obadać te z Wrocławia!

Cholera. Może jechać choć posłuchać? Jeśli zima nieco odpuści - kto wie?

Ze swej strony mocno zainteresowanym, proponuję nieco bliższe i tańsze linki:

http://cgi.ebay.de/INFINITY-RSIIa-Bestzustand-kalif-Eiche-neue-Sicken_W0QQitemZ280593685684QQcategoryZ75778QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548326687959834259

http://cgi.ebay.de/INFINITY-RS-2-5-Kalifornische-Eiche-Masiv_W0QQitemZ300502327527QQcategoryZ75778QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548582344595040931

Te szafy miałem w 16 metrach!!! Średnica i góra znakomite (do wiadomości kogoś, kto wątpi w jakość starszych wstęg). Bas, grając jakby od niechcenia - kruszy mury! Ale u mnie był nieco rozwlekły. Polecam na 30-50 m.

I do mniejszych pomieszczeń - śliczne R80:)

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-80_W0QQitemZ150529674590QQcategoryZ113414QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548602644220499179

Pozdrawiam!

Co nieco sprowokowało mnie to do pewnego (nieco szalonego) pomysłu. A mianowicie - zorganizowania COROCZNEGO spotkania klubowiczów!

Co WY NA TO?

Byłby to chyba pierwszy taki zjazd w kraju! Mają takie samochodziarze i motocykliści. Miłośnicy pewnych marek, trendów.

Może i My?

Co do linków...

Ciekawe rozwiązanie zastosował gościu, który zmienił oryginalne towery basowe na nowsze suby Infinity - SSW 10. Po 4 sztuki na wieżę, zamiast oryginalnych 6 woferów na polipropylenach. Poza tym Emimy dostały jakieś dziwne "osłony"? Niewiadomego działania i celu... Do tego dodatkowy crossover. W sumie, cała konstrukcja cokolwiek nie pasuje wzorniczo i nieciekawie kolorystycznie wygląda. Pomieszanie starego z nowym:(

Niby taniej. Ale doliczyć do 4,5 tys. dolców jakieś 1,5 tys. za transport + ew. cło lub wyjazd do portu w Niemczech. Dodatkowo sporo oczekiwania, niepewność w jakim stanie sprzęt przyjedzie i czy w ogóle?

Szczerze? Jeśli miałbym wolne 20 kzł i poddasze 70-100 m (takie jak na zdjęciu) - pojechałbym obadać te z Wrocławia!

http://cgi.ebay.de/INFINITY-RSIIa-Bestzustand-kalif-Eiche-neue-Sicken_W0QQitemZ280593685684QQcategoryZ75778QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548326687959834259

http://cgi.ebay.de/INFINITY-RS-2-5-Kalifornische-Eiche-Masiv_W0QQitemZ300502327527QQcategoryZ75778QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548582344595040931

Te szafy miałem w 16 metrach!!! Średnica i góra znakomite (do wiadomości kogoś, kto wątpi w jakość starszych wstęg). Bas, grając jakby od niechcenia - kruszy mury! Ale u mnie był nieco rozwlekły. Polecam na 30-50 m.

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-80_W0QQitemZ150529674590QQcategoryZ113414QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5548602644220499179

Pozdrawiam!

Spotkanie to fajny pomysl - jestem ZA - jesli nie bedzie chetnych to mozemy sie w 2 spotkac... ;-) ;-) ;-) ;-) i tez bedzie sie liczylo...

Spotkanie to fajny pomysl - jestem ZA - jesli nie bedzie chetnych to mozemy sie w 2 spotkac... ;-) ;-) ;-) ;-) i tez bedzie sie liczylo...

Witam !

Tak MY już nawet spotykaliśmy się w ramach tej formuły :):):) .Więc to bardzo dobry pomysł.

Pozdrowiena Jacek

Co WY NA TO?

Może i My?

Co do linków...

Pozdrawiam!

Prezesie - no to gdzie i kiedy..... bo rozumiem, ze mile widziani sa posiadacze i sympatycy....

Czy ktoś z szanownych klubowiczów słuchał/posiada Infinity RSb ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Czy ktoś z szanownych klubowiczów słuchał/posiada Infinity RSb ?

Nie sprecyzowałeś - których RS wersja B?

RS-ów było kilka modeli.

http://www.infinity-classics.de/infinity/models/Reference-series-1+b-2-10+A+B-1981-86/index-Reference.htm

Spodziewam się, że chodzi o wystawione w tym momencie we Wrocławiu olbrzymie towery RS IB...

Nie miałem:( Miałbym ciemno w pokoju:)

Aczkolwiek spodziewam się, że BAS łeb urywa. A jeśli brzmienie reszty pasma jest kilka razy większe jak w RS 2,5 (te same przetworniki w konfiguracji: 2 EMIMY-y + 2 EMITy, a w RS IB - 14+8!!!) - to całą filharmonię można mieć w chałupie:)

Po Nowym Roku wybieram się do Wrocławia - jeśli zdążę - posłucham:)

Chyba, że słuchałeś?

Pozdr.

Nie sprecyzowałeś - których RS wersja B?

RS-ów było kilka modeli.

http://www.infinity-classics.de/infinity/models/Reference-series-1+b-2-10+A+B-1981-86/index-Reference.htm

Spodziewam się, że chodzi o wystawione w tym momencie we Wrocławiu olbrzymie towery RS IB...

Nie miałem:( Miałbym ciemno w pokoju:)

Aczkolwiek spodziewam się, że BAS łeb urywa. A jeśli brzmienie reszty pasma jest kilka razy większe jak w RS 2,5 (te same przetworniki w konfiguracji: 2 EMIMY-y + 2 EMITy, a w RS IB - 14+8!!!) - to całą filharmonię można mieć w chałupie:)

Po Nowym Roku wybieram się do Wrocławia - jeśli zdążę - posłucham:)

Chyba, że słuchałeś?

Pozdr.

Jacku to chyba chodziło o te RSb

http://allegro.pl/infinity-rsb-wyjatkowa-okazja-i1359053782.html

:):):) Pozdrowienia

Konkretnie o te :-) : http://link.marktplaats.nl/403957655 Mają trochę inny woofer.

cyRXuLTsdbN1X8R2B4I5Lw==.jpg

p.s Reference Standard 2.5 kiedyś "prawie" kupiłem, niestety okazało się że zamiast EMITów były Fostexy, może nie gorsze ale wiadomo że to już nie oryginał.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Konkretnie o te :-) : http://link.marktplaats.nl/403957655 Mają trochę inny woofer.

cyRXuLTsdbN1X8R2B4I5Lw==.jpg

p.s Reference Standard 2.5 kiedyś "prawie" kupiłem, niestety okazało się że zamiast EMITów były Fostexy, może nie gorsze ale wiadomo że to już nie oryginał.

A no tak!

To ja pomyliłem...

Te z obrazka mają zgoła nowoczesny bas.

Ciekawe jak to gra w starych pudłach i ze starymi głośnikami?

Co do RSb - jeszcze niedawno widziałem takowe na ebay.de Nie przypominam sobie, żeby były w tak wysokiej cenie - 600-700 euro. Raczej było to ok. 150-200.

Zresztą - RSb są wystawione na innych aukcjach po 150-180 $.

Cena tych na allegro wydaje się więc być 2-3 razy zawyżona...

Oczywiście, to moja subiektywna opinia.

Pozdrawiam!

P.S.

Dla Piotra.

Na ebay.de pojawiły się kolejne (w "normalnej" ciemnej okleinie) IRS Sigma.

A no tak!

To ja pomyliłem...

Te z obrazka mają zgoła nowoczesny bas.

Ciekawe jak to gra w starych pudłach i ze starymi głośnikami?

Co do RSb - jeszcze niedawno widziałem takowe na ebay.de Nie przypominam sobie, żeby były w tak wysokiej cenie - 600-700 euro. Raczej było to ok. 150-200.

Zresztą - RSb są wystawione na innych aukcjach po 150-180 $.

Cena tych na allegro wydaje się więc być 2-3 razy zawyżona...

Oczywiście, to moja subiektywna opinia.

Pozdrawiam!

P.S.

Dla Piotra.

Na ebay.de pojawiły się kolejne (w "normalnej" ciemnej okleinie) IRS Sigma.

Dzieki Jacek !

to chyba "stare znajome" - sprzedawca wystawia je juz po raz kolejny... nie pamietam ostatniej ceny ale chyba obecna zostala troche obnizona.

Przy okazji - podeslij prosze adres mailowy na "priva" - wyszukalem pare ciekawych plikow n/t IR 90 i Nakamichi (tutaj ciekawostka dla Jacka z Krakowa)- powinny Cie zaintersowac.

Prezesie - to kiedy zlot...?? - moze Wroclaw - mozna by posluchac IRS'ow przy okazji....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.