Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

wciagnalem dzis jednego naka - pa7e2

wlasnie slucham - bas jest cacy ale gora jest slaba a to dziwne bo mam stosunkowo ostry pre...

kolo od ktorego nabylem popychal sobie tym ushery b20 i tez problemow nie mial z basem ale gore mial lepsza

macie jakes proste pomysly jak ta gore wyciagnac?

hmmm u mnie góra i średnica właśnie jest MEGA przejrzysta, wykończona i namacalna :) właśnie te rzeczy mnie przekonały do Naka na Tle rotela bo bass to bym chyba z Rotela wolał :), ale to nie znaczy że naka ma go złego bo również jest fajny i czuć, że końcówka tylko czeka na podkręcenie Volume, ale ilość + nad - zdecydowanie przemówiło na korzyść naka.

Może masz taki pokój ??, ciemne kolumny ?? a wcześniejsza końcówka była bardzo jasna ??

Ps. Ja zauważyłem, że po paru dniach grania piec się u mnie ułożył i wszystkiego było więcej, musiał trochę stać, może twój długo stał, podłącz go i zostaw na jakieś 2-3 dni niech się "formuje"

Ile dałeś jak to nie tajemnica ??

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szanowni koledzy. Czy macie doświadczenia ze współpracy ASR Emiter-a I z naszymi paczkami. Mogę go mieć za 4500zł. Cena super. tylko jak z dźwiękiem?

Ktoś tu już się wypowiedział że on z Infinity nie gra. Na pewno? W necie pełno pieśni pochwalnych na jego temat.

Witam serdecznie, Michał z Wawy z tej strony.

Moja przygoda z Infinity jest krótka, ale dość burzliwa - poszukiwałem budżetowego, taniego rozwiązania do łagodnego grania. Po kliku tygodniach przeglądania rożnych stronek, odwiedzania salonów audio zostawałem powalony przez koszty które moim zdaniem absolutnie nijak się miały do jakości (no może poza polskimi kolumnami Pylon Pearl za mniej niż 1000 pln, które wśród nowych jako jedyne jako-tako dawały radę w relacji cena/jakość).

Wtedy też zacząłem szukać wśród używek, a po pewnym czasie dobre wiatry przygnały mnie do kolegi Jacka zwanego tutaj Zukzukzuk. Polecił mi podstawki RS 3000, kosztowały mniej niż 500 pln. Niestety kolumny mimo solidnego zapakowania zostały uszkodzone przez kuriera - obtłuczony został jeden róg. Nie chciałem mieć takich kolumn, odesłałem do sprzedawcy. Podłączyłem je przed tym i okazało się, że graja naprawdę przyjemnie, lepiej niż niejedne nowe w cenie kilka razy większej. Basu co prawda wiele nie miały, ale było czysto i melodyjnie.

Po tej przygodzie nabrałem ochoty na sprawdzenie jak grają większe Infnitki. Poszperałem posłuchałem, Kapp 70 u sprzedającego w okolicy. Też dawały radę, ale chciałem coś zamkniętego.

Kolega Zukzukzuk wyszperał swoim sposobem Kappy 7a i zorganizował ich transport z zachodnich krańców Niemiec za co mu jestem niezmiernie wdzięczny!

Wczoraj kolumny dotarły do mnie. Są piękne! Wczoraj wieczorem szukałem choć jednej ryski, draśnięcia bo ich stan wydał mi się aż za dobry. Wyglądają jakby trafiły z maszyny czasu prosto do mnie :) Zresztą dostałem do nich dokumenty od Pana od którego zostały kupione - był pierwszym właścicielem, kolumny były serwisowane.

Podłączone są pod tymczasowy wzmacniacz Nakamichi Reciver 2. Grają świetnie! Nie potrafię pisać stron o dźwięku, ale jak dla mnie grają melodyjnie, czysto, wokale są piękne. I te męskie i kobiece. Bas w tych moich 20 metrach jest przyjemny, szybki i jest :) I da się ich słuchać cały dzień bez zmęczenia - a połowę nowych które testowałem miałem ochotę po 5 minutach wyłączyć. Ciekawy jestem jak będzie grał na lepszym wzmacniaczu.

Kolega Zukzukzuk wrzucił już fotki, ale nie mogę się powstrzymać i jeszcze dwa zapodam:

kappy7a2J_rxrasqn.JPG

kappy7a1J_rxrassa.JPG

jakby kolega chciał się ich pozbyć to proszę w pierwszej kolejności o kontakt :)

PS. Polydomy są z Kapp "X".1/2 :), ale to nie szkodzi membrana i cewka są dokłądnie te same co w kappach "X"

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

>>>lukasz

w przeliczebniu na polskie wyszlo 3600. transport odpadl wiec wyszlo mysle spoko

jest troche porysowany ale tak z 2 metrow nie widac:)

kontrola basu swietna, miesa sporo, dzwiek pelny ale sopraniki mogly by byc lepsze. dzis pokombinuje troche z kablami - w miare mozliwosci tym co mam. najdziwniejsze jest to ze przy hitachi nie bylo tego problemu. dzis jest ostatnia mozliwosc - jutro musze rozkrecic kolumny bo jada do lakierni

Walcz :) wzmak jest raczej równy, może twój torche przejaśnia górę ??. Mi w naku podoba się to, że w tej górze jest wszystko co potrzeba a nic nie próbuje tam się wybić, może posłuchaj TYLKO naka kilka dni a potem podłącz starego pieca i porównaj.

pzdr. Łukasz

no wlasnie chce takie tylko ze biale....

juz wszystko dogadalem musze tylko je dotransportowac do stolarza\lakiernika

hitachi zmiazdzyl nakamichi - pozamiatal po prostu :)

podpiete wszystko na szybko - polutowalem z czego mialem ale w tej konfiguracji (podpiete oba) graja niezle

nak ma cale gorne pasmo wycofane w tej kofiguracji. mozna by rzec ze po podpieciu hitachi konfiguracja zabrzmiala jak by ktos zdjal z kolumny koc.

fakt faktem ze wiele zalezy od nagrania. jesli producent skopal nagranie to nic nie pomoze a IR90 tylko uwypukla kazdy szczegol. przy takim podejsciu nak zagra "bezpieczniej" - bardziej wycofana gora. podejrzewam ze z jakimis diamentowymi lub berylowymi kopolkami nak moze zagrac cudownie.

oczywiscie sporo mozna wyciagnac kablami ale czy warto sie bawic?

jak na razie zostaja oba a w zasadzie jedno hitachi zmieni wlasciciela

przeczytalem chyba na audiogonie ze IR90 lubia lampe na gorze i tranzystor na dole - u mnie jest to prawie lampa (wszyscy tak opisuja dzwiek z hitachi)

moze wyjsciem jest faktycznie dedykowany pre. ma pokretla srednich oraz wysokich i w zaleznosci od nagrania plyty mozna podciagnac to i owo

post-983-0-84864800-1329857018_thumb.jpg

Szanowni koledzy. Czy macie doświadczenia ze współpracy ASR Emiter-a I z naszymi paczkami. Mogę go mieć za 4500zł. Cena super. tylko jak z dźwiękiem? Ktoś tu już się wypowiedział że on z Infinity nie gra. Na pewno? W necie pełno pieśni pochwalnych na jego temat.

Powtarzam kiepski jest ASR Emiter w zestawieniu z Infinity "nie gra"

Pozdrawiam Jacek

Dziwne trochę to u mnie jest zdecydowanie inaczej, a Kappy nie należą do jasnych kolumn. Może coś z tym nakiem nie halo jest ??

Skąd jesteś MAteuszek ? Dedykowane Pre to ja mam nie jedno :), w sumie jak dojdzie ostatnie to mam 7szt :D

Podłącz naka do prądu niech sobie chodzi bez grania parę dni.

pzdr. Łukasz

No to proszę jeszcze piękniejsze, marzenie:

Infinity RS II

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szanowni koledzy. Czy macie doświadczenia ze współpracy ASR Emiter-a I z naszymi paczkami. Mogę go mieć za 4500zł. Cena super. tylko jak z dźwiękiem? Ktoś tu już się wypowiedział że on z Infinity nie gra. Na pewno? W necie pełno pieśni pochwalnych na jego temat.

Powtarzam kiepski jest ASR Emiter w zestawieniu z Infinity "nie gra"

Pozdrawiam Jacek

Dzięki za odpowiedź. Ale jeszcze Cię pomęczę. Możesz rozwinąć Swoja wypowiedź. Co jest głównie źle? Jakie aspekty Twoim zdaniem są skopane?

jakby kolega chciał się ich pozbyć to proszę w pierwszej kolejności o kontakt :)

PS. Polydomy są z Kapp "X".1/2 :), ale to nie szkodzi membrana i cewka są dokłądnie te same co w kappach "X"

pzdr. Łukasz

Póki co nie mam zamiaru sprzedawać. Może kiedyś, kiedyś zobaczę jakby się R90 sprawdzały, bo wizualnie jasna, a szczególnie piano wersja jest śliczna.

Ale jakby co to dam znać:)

A Polydomy oba faktycznie wymienione w 2011, z innych rzeczy zrobionych w 2011 mam zapisane wymianę terminali, sprawdzenie zwrotnicy i wymienione pianek.

Z ciekawostek sprzedawca tych kolumn używał do nich Akai reference master am 95, jak twierdził dobrego sprzętu za mała kasę - od ok. 300 E

Póki co nie mam zamiaru sprzedawać. Może kiedyś, kiedyś zobaczę jakby się R90 sprawdzały, bo wizualnie jasna, a szczególnie piano wersja jest śliczna.

Ale jakby co to dam znać:)

A Polydomy oba faktycznie wymienione w 2011, z innych rzeczy zrobionych w 2011 mam zapisane wymianę terminali, sprawdzenie zwrotnicy i wymienione pianek.

Z ciekawostek sprzedawca tych kolumn używał do nich Akai reference master am 95, jak twierdził dobrego sprzętu za mała kasę - od ok. 300 E

Witam Kolegę w KLUBIE!

Jest mi niezmiernie miło z powodu, że "jakoś" gra, to co Ci poleciłem:)

No i wygląda jak trzeba.

Aczkolwiek nie wiem czy wokół Infinity nie robi się za wiele zamieszania?

Bo coś szybko R90 w piano ZNIKŁY! Choć cena była dość spora to i tak niższa od tych z Wrocławia.

Ciekawe czy wypłyną...

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Aczkolwiek nie wiem czy wokół Infinity nie robi się za wiele zamieszania?

bez jaj - znajdz mi kolumny grajace chcociaz podobnie do starych infinity (w tej samej cenie)

trzeba bylo brac razem z nim - to bialy kruk

najtrudniej bylo wyjac niskotonowca - przykleil sie skubany do obudowy. nie bylo go latwo wypchanc

potem juz poszlo calkiem gladko

tandetna oslona do duzego sredniego zrobiona z... tektury!!! no zenada

zwrotnice sa montowane w mexico :) - czyli juz dobry wujek Sam oszczednosci szukal...

mozna tez przeczytac jaka jest to wersja zwrotki - rewizja 3. ale niektore przetworniki sa opisane i widac ze zostaly wyprodukowane w grudniu 1995 roku.

ale co najgorsze - byly grzebane. zlamamy uchwyt do przylutowywania kabli w watkinsie - nienawidze partaczy

wymieniony jeden wysokotonowiec - tez jakis pajac lutowal.

tak czy inaczej dalem rade - jutro jada do stolarza

post-983-0-78288900-1329950475_thumb.jpg

post-983-0-97183600-1329950493_thumb.jpg

post-983-0-60225400-1329950501_thumb.jpg

post-983-0-33839400-1329950509_thumb.jpg

post-983-0-22186200-1329950521_thumb.jpg

post-983-0-72981100-1329951147_thumb.jpg

Edytowane przez mateuszek
W dniu 22.02.2012 o 05:25, gość napisał:

Dzięki za odpowiedź. Ale jeszcze Cię pomęczę. Możesz rozwinąć Swoja wypowiedź. Co jest głównie źle? Jakie aspekty Twoim zdaniem są skopane?

Mialem okazje wspolnie z Jackiem posluchac tego pieca z Omegami...

Wraz z bardzo skromnym zrodlem (CD - juz nie pamietam producenta, chyba Meridian w kiepskim stanie technicznym, okablowaniem QED (gdyby ktos zwracal na to uwage).

Nie bylbym az tak surowy jak Jacek - trudnosc oceny tego zestawu to oprocz przecietnego zrodla, bardzo specyficzny pokoj, w ktorym sluchalismy tzn. b.duze okna plus gola podloga (parkiet), krotko mowiac akustyka pomieszczenia pozostawila sporo do zyczenia.

W takim ukladzie bas byl mocno wyeksponowany, scena stereo "zabałaganiona".... w porownaniu do IR90 sluchanych w pomieszczeniu o zdecydowanie lepszej akustyce Omegi zabrzmialy nieco ostrzej i wlasnie ze zbyt wyeksponowanym basem.

Sadze, ze warto posluchac tego wzmacniacza po pierwsze z innym modelem Infinity a juz na pewno w nieco lepiej przystosowanym pomieszczeniu odsluchowym - taka ocena bylaby pewnie bardziej miarodajna.... no nie przekreslalbym tak jednoznacznie tego pieca, potencjal ma - moim zdaniem warto posluchac w swoim pomieszczeniu i wlasnymi klockami ...

W dniu 22.02.2012 o 23:49, mateuszek napisał:

najtrudniej bylo wyjac niskotonowca - przykleil sie skubany do obudowy. nie bylo go latwo wypchanc

zwrotnice sa montowane w mexico :) - czyli juz dobry wujek Sam oszczednosci szukal...

mozna tez przeczytac jaka jest to wersja zwrotki - rewizja 3. ale niektore przetworniki sa opisane i widac ze zostaly wyprodukowane w grudniu 1995 roku.

ale co najgorsze - byly grzebane. zlamamy uchwyt do przylutowywania kabli w watkinsie - nienawidze partaczy

hmm ... mam takie same odczucia jesli chodzi o tandetnosc wykonania po otwarciu aktywnego suba z zestawu Infinity Modulus.... powiem tak, laminat (plyta drukowana) jest tak podlej jakosci, ze obecnie spotykana chinszczyzna bije ja na glowe..

reszty podzespolow nie oceniam (wzmacniacz byl naprawiany) ale patrzac na instrukcje serwisowa to moge powiedziec, ze wszyscy zwracajacy uwage np. na elektrolity zlapali by natychmiast za lutownice celem dokonania upgrad'u.... :-) ;-) ;-)

Qurcze ta tektura jako komora dla glosnika faktycznie nieco smiesznie brzmi i wyglada ;-) ;-) ;-) no ale moze jest bardzo gesta i dobrej jakosci i nadaje sie do takiego zastosowania...?

W dniu 22.02.2012 o 23:49, mateuszek napisał:

Przy okazji - jak juz wszystko 'wybebeszyles" sprawdz kondycje elektrolitow (sporo ich jak na konstrukcje wysokiej klasy) po tylu latach moze trafic sie wyschniety...

W dniu 22.02.2012 o 15:23, mateuszek napisał:

bez jaj - znajdz mi kolumny grajace chcociaz podobnie do starych infinity (w tej samej cenie)

trzeba bylo brac razem z nim - to bialy kruk

Bialy kruk jest do wziecia (nawet po obnizonej cenie) :

http://www.ebay.de/itm/Akai-AM95-AM-95-Reference-Master-Digital-Vollverstarker-/230742954599?pt=DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item35b95a1267

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 23.02.2012 o 10:17, bbking napisał:

Po raz trzeci powtórzę ASR Emiter jest kiepski w zestawieniu z kolumnami Infinity.

Pozdrawiam Jacek

No ale bbking prosze rozwiń trochę Swoją wypowiedź. Co było źle? Z czym porównywałeś? Wreszcie jaki model Infinity miałeś podpięty pod Emittera?

Gość do którego jadę po Emittera ma m.in. Brystona 4B ST i twierdzi że Emiter jest z Kappami 8.2i(które też zresztą ma) lepszy. A gość ma doświadczenie bo obecnie ma na stanie m.in. końcówki Krell MDA-300. Krell KAS-2, Mark Levinson 20.5. Wiec laikiem nie jest. W sobotę biorę od niego Emittera do siebie na odsłuch. Jak będzie lepszy od Pionerra M-91 to zostanie. M-91 pójdzie wtedy do kina domowego gdzie bedzie zasilał RSIIIb na frontach a HK990 pójdzie do ludzi. Mam już chętnego który go słuchał z moimi Kappami i nie chce lepiej.

Więc ten Emitter 1 w moim przypadku rozpatruję jako zamianę za HK990. Parę złotych tylko dopłacę.

Visto dzięki za odpowiedź. Zobaczymy jak sobie poradzi z Kappami 8.2i.

Qurcze ta tektura jako komora dla glosnika faktycznie nieco smiesznie brzmi i wyglada ;-) ;-) ;-) no ale moze jest bardzo gesta i dobrej jakosci i nadaje sie do takiego zastosowania...?

no wlasnie nie bardzo - tak jak by ktos udkroil kawal tekturowej tuby. grubosc scianki nie przekracza 5 mm. no chyba ze to jest zastosowanie audiofilskie :)

ale mam pewien problem - potrzebuje zatrzaskow do maskownic - w moich mam czesc polamanych trzpieni a te z obudow beda zniszczone podczas wyjmowania (zostaly wklejone na stale)

macie jakies zrodlo tcy mocowan - na allegro sa ale o duuuzo mnieszej srednicy...

Witam.

Czy jest ktoś na wątku kto ma kappy 8 lub 9 z województwa zachodniopomorskiego i byłby w stanie umożliwić ich odsłuch ze swoją elektroniką??? Swego czasu chorowałem na takie to kolumny i kto wie czy nie zapoluje na takie, ale wolał bym nie w ciemno.

Pozdrawiam.

W dniu 23.02.2012 o 10:29, gość napisał:

No ale bbking prosze rozwiń trochę Swoją wypowiedź. Co było źle? Z czym porównywałeś? Wreszcie jaki model Infinity miałeś podpięty pod Emittera?

Gość do którego jadę po Emittera ma m.in. Brystona 4B ST i twierdzi że Emiter jest z Kappami 8.2i(które też zresztą ma) lepszy. A gość ma doświadczenie bo obecnie ma na stanie m.in. końcówki Krell MDA-300. Krell KAS-2, Mark Levinson 20.5. Wiec laikiem nie jest. W sobotę biorę od niego Emittera do siebie na odsłuch. Jak będzie lepszy od Pionerra M-91 to zostanie. M-91 pójdzie wtedy do kina domowego gdzie bedzie zasilał RSIIIb na frontach a HK990 pójdzie do ludzi. Mam już chętnego który go słuchał z moimi Kappami i nie chce lepiej.

Więc ten Emitter 1 w moim przypadku rozpatruję jako zamianę za HK990. Parę złotych tylko dopłacę.

Visto dzięki za odpowiedź. Zobaczymy jak sobie poradzi z Kappami 8.2i.

HQ - sluchalismy z bbking razem - zestaw wlasciwie opisalem (no nie jestem pewien tego CD - ale to byl chyba Meridian) - wlasciwie to masz dwie rozne oceny - sadze, ze wybrales najlepsza opcje - posluchasz sam i zadecydujesz jak to gra dla Ciebie - a o to przeciez chodzi.. ? ? ?

W koncu liczy sie Twoje upodobanie i gust a nie bbking'a czy moje...

Napisz kilka slow jak zestaw wypadnie u Ciebie - ciekaw jestem, bo ten, w ktorym mialem okazje posluchec emitter'a trudno bylo ocenic z powodu lichego pomieszczenia odsluchowego i podobnie slabej elektroniki towrzyszacej..

Czy jest ktoś na wątku kto ma kappy 8 lub 9 z województwa zachodniopomorskiego i byłby w stanie umożliwić ich odsłuch ze swoją elektroniką??? Swego czasu chorowałem na takie to kolumny i kto wie czy nie zapoluje na takie, ale wolał bym nie w ciemno

kappa 9 to do tej pory najlepsze pudla ktore slyszalem z tym tylko ze zona sie nie chce zgodzic na takie wielkie krowy.

Edytowane przez mateuszek
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.