Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, kalko napisał:

Piękne - jak udało się uzyskać taki kolor drewna?

Chodzi o ten brąz?

39 minut temu, mariusz2165 napisał:

Screenshot_20241005_161256_Chrome.thumb.jpg.f8280b4feec48f165f908157e0ac8079.jpg

Kolumny stworzone przez fana marki Infinity. Ciekawe jak zagrają.

Sam jestem ciekaw🙂

Godzinę temu, adamek_68 napisał:

Chodzi o ten brąz?

Sam jestem ciekaw🙂

Tak, brąz. Z tego co pamietam, byly tylko jasne. Rzadki model z takim kolorem?

To wyglada jak drewno z irs v

Edytowane przez kalko
53 minuty temu, kalko napisał:

Tak, brąz. Z tego co pamietam, byly tylko jasne. Rzadki model z takim kolorem?

To wyglada jak drewno z irs v

He he, Re90 były tylko czarne i jasne.

Kupiłem już takie, pewien Włoch postanowił zmienić ich kolorystykę...

Pewnie jestem jedynym posiadaczem Re90 w takim kolorze🙂

He he, Re90 były tylko czarne i jasne.
Kupiłem już takie, pewien Włoch postanowił zmienić ich kolorystykę...
Pewnie jestem jedynym posiadaczem Re90 w takim kolorze
Genialnie zrobione.
Oryginalny lakier lubi się łuszczyć na bokach. Tak powinny one wyglądać, a do dziś byłyby dobrem pożądanym.

Wysłane z mojego SM-G990B2 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
12 godzin temu, adamek_68 napisał:

Słuchał ktoś tego na AVS?

Kolega @mariusz2165 miał tam być, czekamy na info 🙂

Ja na razie znalazłem 2 opinie z relacji:

wieczorzanalogiem-relacja-z-audioshow-2024

soundrebels audio-video-show-2024-cz-2

Ano byłem, widziałem, a nawet sluchalem🫡.Z wyglądu kolumny robią mega wrażenie.Czarne piano zawsze jest eleganckie ,do tego duzy sredniotonowy i basowy robią wrażenie tego ,że te kolumny to nie popierdułki do plumkania.Brzmienie mocne,duży dźwięk.Fajna równowaga tonalna,bas mocny ,niskoschodzący.I powiedziałbym, że kolumny uniwersalne.Odnajduja się z różnym repertuarem .Puściliśmy swoją muzyke,inni goście jeszcze inna i było naprawdę dobrze.Jakbym miał porównać do Re90 to dzwiek bardziej poukładany, pelniejszy za sprawą basu ,który zawsze wybrzmiewał i był pełny i mocny.Chlopaki zrobili Kawał porządnej roboty.

65000zl za parę tych kolumn. W tej cenie to można 5.1 zrobić z r90 ;)

Przy odrobinie szczęścia 9.1 :)

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

• 2 tygodnie później...

Koledzy, wiecie może gdzie naprawić głośnik EMIM - średnio tonowa wstęga w Infinity Renaissance 80 (o ile się da)? A może ktoś ma na zbyciu? 🙂

emim2.png

emim1.png

Kolumny kupiłem już z tą wadą (świadomie ale cena była taka, że się zdecydowałem). Był podobno wcześniej naprawiany ale nie znam historii. 

emim3.png

• 3 tygodnie później...
W dniu 15.11.2024 o 17:25, Adasza napisał:

Koledzy, wiecie może gdzie naprawić głośnik EMIM - średnio tonowa wstęga w Infinity Renaissance 80 (o ile się da)? A może ktoś ma na zbyciu? 🙂

emim2.png

emim1.png

Kolumny kupiłem już z tą wadą (świadomie ale cena była taka, że się zdecydowałem). Był podobno wcześniej naprawiany ale nie znam historii. 

emim3.png

Tego to już się niestety nie naprawi...

Edytowane przez kalko
  • 4 tygodnie później...

Ktos gra na kappa 100?...jakie opinie, duze gorsze od 9.2?

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

• 3 tygodnie później...

Witam, jakiś czas temu pisałem o tym, że chciałbym kupić Kappy 8a, ale nie miałem za bardzo czym ich napędzić. Aktualnie posiadam Krella KST100. Czy ktoś z was próbował go łączyć z Kappami 8. Czy takie połączenie mogłoby dobrze zagrać ?

2 godziny temu, hellios napisał:

Witam, jakiś czas temu pisałem o tym, że chciałbym kupić Kappy 8a, ale nie miałem za bardzo czym ich napędzić. Aktualnie posiadam Krella KST100. Czy ktoś z was próbował go łączyć z Kappami 8. Czy takie połączenie mogłoby dobrze zagrać ?

Optymalnie byłoby mieć 2xkst100 ale jeden też da radę 

Czołem. Nie miałem nigdy KRELLa, ale miałem Kappa 8a w zestawieniu z Nakamichi PA5 i CA5II. Długo się na KRELLa czaiłem, a to dlatego, że wielu użytkowników chwali owe zestawienie. U mnie przypadkiem wylądował Accu E-305, który wyparł Nakamichi PA-5 i CA-5II i poszukiwania wzmacniacza zakończyłem, bo grało to zacnie. Z tym zestawieniem 2xKST100 do 8A bym nie przesadzał, chyba, że ktoś ma zamiar dogrzewać pomieszczenie radiatorem 🙂 - co innego 9a 😉

Edytowane przez Mateunio
5 minut temu, Mateunio napisał:

Czołem. Nie miałem nigdy KRELLa, ale miałem Kappa 8a w zestawieniu z Nakamichi PA5 i CA5II. Długo się na KRELLa czaiłem, a to dlatego, że wielu użytkowników chwali owe zestawienie. U mnie przypadkiem wylądował Accu E-305, który wyparł Nakamichi PA-5 i CA-5II i poszukiwania wzmacniacza zakończyłem, bo grało to zacnie. Z tym zestawieniem 2xKST100 do 8A bym nie przesadzał, chyba, że ktoś ma zamiar dogrzewać pomieszczenie radiatorem 🙂 - co innego 9a 😉

Dlatego napisałem optymalnie 😉i że jeden też da radę 👍

Rozważyłbym poważnie do Kappa 8a - 2x monoblok Fosi Audio v3 (2 ohm oficjalnie w specyfikacji, klasa D, 300W) za 1400zł mamy komplet nowych 2 sztuk o wielkości większych pudełek do zapałek, zamiast wielkich i drogich staruchów Krella czy Naka. Mamy 2025 rok 🙂

Edytowane przez don111
6 godzin temu, don111 napisał:

Rozważyłbym poważnie do Kappa 8a - 2x monoblok Fosi Audio v3 (2 ohm oficjalnie w specyfikacji, klasa D, 300W) za 1400zł mamy komplet nowych 2 sztuk o wielkości większych pudełek do zapałek, zamiast wielkich i drogich staruchów Krella czy Naka. Mamy 2025 rok 🙂

Do starych Kapp klasa D ? To trochę tak jakby Lincolna z 88r chcieć napędzać hybrydą 1,5l  - może to nawet pojedzie, ale to taka lekka profanacja chyba byłaby 🙂  Pewnie kiedyś wypróbuję jakiś wynalazek w klasie D, ale póki co klasa "A" z Krella brzmi dla mnie jak 8 litrowe V8 🙂 i miło grzeje zimą hehe

Witajcie stalem sie posiadaczem kolumn Infinity Renaissace 90 niestety sa bez oryginalnych pokladek, kolcy. Gwint jest w calach mozecie podac jaki gwint oraz gdzie mozna takie kupic . Oraz co stosujecie pod te kolumny. U mnie teraz stoja na plycie z mdf-u a ta z na kolei gumowych podkladkach stoi na kaflach. Z jakimi ustrojami brzmia najlepiej wg waszych doswiadczeń. Kolejne pytanie czy warto robic jakues modyfikacje w zwrotnicy. Zakupilem je od goscia z Niemiec  ktory tylko serwisuje i handluje marką Infinity. Dal mi na nie rok gwarancji mowiac ze sa po pelnym przegladzie i serwisie. Na koniec dodam ze posiadam wzmacniacze Sansui 907MR oraz 907NRA i z nimi grają. Jeszcze czy sa wrażliwe na kable glośnikowe.

Edytowane przez Krisat
W dniu 9.02.2025 o 22:48, Krisat napisał:

Witajcie stalem sie posiadaczem kolumn Infinity Renaissace 90 niestety sa bez oryginalnych pokladek, kolcy. Gwint jest w calach mozecie podac jaki gwint oraz gdzie mozna takie kupic . Oraz co stosujecie pod te kolumny. U mnie teraz stoja na plycie z mdf-u a ta z na kolei gumowych podkladkach stoi na kaflach. Z jakimi ustrojami brzmia najlepiej wg waszych doswiadczeń. Kolejne pytanie czy warto robic jakues modyfikacje w zwrotnicy. Zakupilem je od goscia z Niemiec  ktory tylko serwisuje i handluje marką Infinity. Dal mi na nie rok gwarancji mowiac ze sa po pelnym przegladzie i serwisie. Na koniec dodam ze posiadam wzmacniacze Sansui 907MR oraz 907NRA i z nimi grają. Jeszcze czy sa wrażliwe na kable glośnikowe.

Dobrze, dobrze kolce, podkładki, kable ja wiem to wszystko ważne, ale ty napisz jak grają :).  Opisz swoje odczucia jeśli łaska. Sam o nich myślałem. U mnie jednak stanęło na kappach 8. Jestem ciekawy czy dobrze zrobiłem 

W dniu 9.02.2025 o 22:48, Krisat napisał:

Witajcie stalem sie posiadaczem kolumn Infinity Renaissace 90 niestety sa bez oryginalnych pokladek, kolcy. Gwint jest w calach mozecie podac jaki gwint oraz gdzie mozna takie kupic .

Nie kupisz, może jakiś Janusz biznesu znajdzie i będzie sprzedawał za 500zł ;)

Poszukaj sobie na Allegro - DIN 914  albo wkręt dociskowy stożkowy, tylko dopasujesz średnicę gwintu, np M10x50 albo M12x50 czy coś takiego, możesz sam nawet zmierzyć, albo kupić pare sztuk z przybliżonym gwintem, po jakiejś złotówce. Masz i czarne i srerbne, do tego poszukaj sobie pod rozmiar gwintu pasującej nakładki kołpakowej czy czegoś podobnego

1 godzinę temu, hellios napisał:

Sam o nich myślałem. U mnie jednak stanęło na kappach 8. Jestem ciekawy czy dobrze zrobiłem 

Kiedyś miałem Kappy 7.2, 8.2, RE90, a jak się zbiorę za jakiś rok czy dwa to będę odrestaurowywał w końcu moje Kappy 8, nie ukrywam że spodziewam się mniej neutralnego ale efektowniejszego i dużo cieplejszego dźwięku :)

Robił ktoś upgrade zwrotnic w Kappa 8 pod kątem upgrade lub przyjaźniejszej impedancji ? Macie coś sprawdzonego, godnego polecenia ?

• 2 tygodnie później...

Witam jestem tu nowy , całkiem niedawno przesiadłem się z Klipsch r28 na kappa 8.1 napędzam to wiim ultra plus XTZ edge a2 300 tak wiem klasa D ale na chwilę obecną tak będzie ewentualnie dorzucę drugą końcówkę ,jestem pod wrażeniem jak te kolumny grają, pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.