Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy - ranking

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje sie ze nie uslyszysz roznicy bo sa one na poziomie miedzy 0.03% a 0.05% i to thd lampowe i niezbyt drazniace. Roznice jakie bys slyszal upadna w slepym tescie. Gwarantuje. Znajdz najpierw najgorsze ogniwo swoje systemu. Tam jest przyczyna podstawowa.

najlepiej spiac najkrotsza droga system zrodlo - reg glosnosci nawet na potku na kablu - wzm - kolumny. I bedziesz wiedzial na co cie stac. Zadeb preamp juz nic nie zrobi. No chyba ze zrobi wyciecie muzy i doda wlasnych thd no tych smacznych H2.

qrwa senicz - mam dwa preampy - jeden lampowy drugi tranzystorowy - ten drugi ma świetny bas ale nie ma tyle szczegółów, wybrzmiewań co lampowiec - tak więc reszta systemu tu nie ma nic do rzeczy - pytam o lampy to chce szłyszeć odpowiedzi na temat lamp a nie czego innego, dotarło?

tak jest pulkowniki dotarlo!! a nie ma basu? a to moze popsuty? albo kretynek go robil co? popraw tgo lampowca pod wzgledem znieksztalcen liniowych i juz. na tych lampach co je masz. Jak sam nie lumiesz to znajdziesz tu dlubka co to zrobi kargul albo kto? sama wymiana nic nie zrobisz. Prawdopodbnie masz zbyt male kondy sprzegajace a nowa nauka kondologia mowi wyraznie nie sama lampa czlowiek zyje a kondy sa najwazniejsze!

hornet, 11 Gru 2006, 02:22

>przeciwienstwie do niego nie chleje caly weekend przed monitorem

Pewny jesteś?

Sprzedałeś mi lampę z pokrzywionymi nóżkami to raz. Dwa- na nóżkach widoczne są ślady (odcięcie barwy) jaka następuje w wyniku dłuższego przebywania lampy w podstawce. Trzy- lampa nie uległa uszkodzeniu lecz nie spełnia w moim cd. funkcji jaką ma spełniać.

Prosiłem byś ją wziął (w komis) celem odsprzedaży skoro zajmujesz się handlem lampami i od tego czasu jak równiez stwierdzenia że inna lampa tego typu zadziałała poprawnie. Zachowanie się więc jest nie handlowe przypominające biznes bazarowy podobnie jak twoje uwagi pod adresem klienta- ŻENADA!

Lampę wyślę do paru fachowców od lamp w celu sprawdzenia i potwierdzenia lub wykluczenia autentyczności odnośnie jej nowości (bo taką miała być). Kupiłem ją świadomie i nie mam pretensji czy pasuje do układu czy nie. Nie zjadłem jej, nie uszkodziłem, nie rozbiłem, nie spaliłem. Solidnemu i wiarygodnemu sprzedawcy to bedka taka transakcja tym bardziej że i tak wyraziłem chęć kupna lampy "właściwej" zadając tobie pytanie.

Poprzednio nabyłem lampę od innego forumowego kolegi- sam zaznaczył ze mogę potestować a jeśli nie spełni oczekiwań odesłać. Lampa była dwukronie droższa i sprzedający nie robił problemów. Podobnie zawsze transakcje wyglądały z innymi lampami i innymi rzeczami. Dziwny wie masz zwyczaj ale cóż. Pozostaje mi tylko unikać takich zakupów. Niech mój przykład będzie innym przestrogą.

hornet, 11 Gru 2006, 02:22

>przeciwienstwie do niego nie chleje caly weekend przed monitorem

Troszkę muszę odejść od tematu wskutek takich nieścisłości.

Mam prawo w powyższej kwestii rzucić również zdanko,ponieważ zdarzyło mnie się nie raz z Zydelkiem alkoholizować.

Wiem również jak Zydelek tej szlachetnej czynności dokonuje w samotności.

I publicznie mogę stwierdzić,że Hornet łże jak najgorsza soviecka sobaka.

Alkoholizowanie w Zydelkowym domu odbywa się dokładnie jakieś trzy metry od kolumn ( 2 sztuki-czyli stereo ),oczywiście przy włączonym systemiku.

No ,a jak czasami nadejdzie Zydelkowi ochota na klepanie w klawiaturę,to musi biegutkiem aż na piętro zapier....ć ,by parę słów na kompie skreślić.

Przed monitorem wiele czasu nie spędza,mogę natomiast stwierdzić ,że go prawie nigdy nie wyłącza.

:-))

Seniczu, czy ja naprawde mam przyjechać z Poznania i Cie tam zawieźć?

Obowiazki domowe OK, życzę wszystkiego dobrego. Ale dojazd? Proszę sie tak nie tłumaczyć:)

Można sie chyba umówić z jakimś kolegą klubowym i poprosic o transport?

Pozdrawiam

ja nigdy zle o nikim nie pisze no chyba ze o kargulu. Ale i to sa zarty. Zauwazyliscie jak Kargul sie poprawil inetelektualnie? jemu pottrzebny byl wlasnie taki impuls zdrowego szyderstwa. No i dzielnie walczy z ukladami. tak trzymac kargul. Tylko zeby pisal o zrodlach swoich ukladow. Lub wyraznie napisal - ja to sam wymyslilem.

Senicz

Ty jednak gościu masz pokrzywiony dekiel !

Stary chłop i na dodatek troll.

Ostatnio widziałem senicza jak grzebał w kartonie z żarówkami podczas wybiegu Wolumen.

Taki niepozorny brunecik , nikt by nie powiedział że taki netowo upierdliwy.

powoli na drugie miejsce w rankingu lamp wystawia sie ecl86. I to z powodow czysto uzytecznych. gdyz ma wewnatrz banki triode 1/2 ecc83 i pentode mocy. A to jest idealna obsada do zrobienia roznych ciekawych ukladow od sluchawkowca po wyjscie z cd. Dzieki wzm tridy (100) mozna robic uklady z bardzo malym znieksztalceniem na wyjsciu wtornika i ukladu zrobionego z pentody ustawionej do paracy jako trioda z tej lampy. Dla wzm 50 zreszta typowego dla tej triody malej mocyw rzeczywisstym ukladzie mozna uzyskac uklad bardzo liniowy o thd mniejszych od 0.001% jak by co to poproscie Kargula to ten schemat ladnie namaluje.

No i....

Po pomiarach, sprawdzeniu i oględzinach przez dwóch fachowców w tym (jeden biegły sądowy z tej branży) opinia na temat tej lampy jest: lampa w 99% nie jest lampą fabrycznie nową pochodzącą ze starych zapasów NOS! Jest sprawna wykazująca znaczny stopień zuzycia naturalnego!

:) Ładnie:):)

Wniosek jest jeden- unikać bazarowych transakcji:):)

By mieć 100% a nie 99% lampę wyslę jeszcze dwa miejsca. Jesli opinia będzie taka siaaamaa:) to jako biegły sądowy:) będę wiedział co z tym zrobić. Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka :)

Póki co wiem, że opinie mogą być błędne (znam to z autopsji). Handlarze również nabywają lapmy z sobie znanych źródeł. Towar jest towarem i nie zawsze jest taki za jaki ktoś go podaje. Poza tym handlarz nie jest ekspertem i może sam dać się wrobić czy zrobić w konia.

Dziwne jednak nastały czasy mentalności handlarzy nie mające nic wspólnego ze starym kupiectwem. Nawet "przekupa" z Różyckiego Bazaru nie pozwoliłaby sobie na taki afront, ale cóż? Dzisiejsi handlarze nie umywają się starym kupcom.

te lampy nie sa popularne gdyz maja male wzmocnienie i wlasciwie to mozna je uzyc w prostych preampach czyli jedna polowka w ukladzie WK o wzm np. 5-7 a druga jako wtornik wyjsciowy. Prosto i bardzo tanio. A firmy to sam wiesz ze zachodnie nos-y.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.