Skocz do zawartości
IGNORED

Silver sound SS 300B

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zydel,

Zapomniałem napisać, że obok diodek "czerwono-zielonych' sygnalizujących stam wzmacniacza, sa diody "peak", sygnalizujące czerwonym światłem, osiągnięcie max amplitudy sygnału wyjsciowego, gdy wzmacniacz oddaje 300w/ 4 omiki do obciążenia. Wraz z ich zaświeceniem, moga pojawić sie klasyczne efekty przesterowania.

Dla wszystkich:

wzmacniacz ma 2 x 280W / 4 omiki, mocy ciągłej RMS, i 2 x 300 W muzycznej dla impedancji obciążenia 4 omy.

Bezpieczniki elektroniczne sa ustawione na prąd ok 20 A, a max prąd dla mocy 300w/ohm, to ok 13 A, zatem wzmacniacz jest w stanie wysterowac obciązenie ok 2,7 oma, oddając ponad 400W mocy do takowego obciążenia.

jk

Najczulej wspominam te ciężko zdobyte Agfa MeIV na których na magnetofonie mono bez BIASU do cr czy fecr nagrywałem Requiem W.A, Mozarta i korzystam z tej kasety nawet w dniu dzisiejszym. Zdaję sobie świetnie sprawę z faktu źe są nagrania znacznie lepsze z doskonałą obsadą świetnym dyrygentem i bezbłednie nagranę .

To samo dotyczy UHER-ów miałem pożyczonego Nagrę Aresa i czułem się z nim jak facet w długich gaciach do połowy opuszczonych przy paniach, był zbyt lekki a przez to jakiś taki pedalski i nie byłó w nim na dnie wszystkich dźwięków tego białego szumu.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Nie wiem jakim cudem po przepuszczeniu analogowego zapisu przez dcc panienki beczące do mikrofonu jak nie wydojone kozy zaczynają nienajgorzej śpiewać.

To kto ma to ,, cudo " ? niech prześle . Porównamy w ślepym teście z końcówkami Drakuli w 5-o osobowym gronie i jeśli drakula polegnie to kolega SS dostanie tytuł Megakonstruktora :) i nagrode pieniężną :) .

Czy też odsłuchów mogą dodkonywać tylko zaprzyjaźnione lizodupy ? ;)

Niestety aparat pozyczyłem kuzynowi, którego pracownik pojechał na reklamacje robić fotki. Wróci może jutro lub pojutrze czyli wtedy kiedy wzmak bedzie juz u następnej osoby.

Natomiast z gramofonem wypadł wzmak równie korzystnie co z cd.

Jego wielkim atutem w mojej ocenie jest bardzo silny obecny bas, który w odpowiedniej konfiguracji jest bardzo przyjemny i dobrze się prezentuje z całą resztą czyli średnicą i górą.

Witam

Wprawdzie nie powinienem sie wypowiadac w kwestii ocen mojego 'wynalaku", ale chciłabym skomentowac ostatnia wypowiedx Zydelka, odnoście basu, który emituje mój wzmacniacz.

Jak pamietacie z moich wypowiedzi, lub awanturek... zawsze twierdziłem, iz wzmacniacze które nie posiadaja kondziołów w petli ujemnego sprzęzenia zwrotnego, lepiej gadaja basikiem, a jak widac na rysunkach, ten projekcik jest bez kondensatora w petli, co powoduje iz od ok 10 Hz wzmacniacz przenosi z minimalnymi zniekształceniami sygnał, i na dodatek a prawie zerowym przesunięciem fazy zakresu okawy subbasowej, i jeszcze niższej...

Oczywiście solidne wysterowanie tranzystorów mocy, i odpowiednio mocne zasilanie tez robi swoje...

Dlatego wydaje mi sie, ze ten wzmacniacz oddaje własciwe proporcje poszczególnych zakresów czestotliwości miedzy soba, i z poczatku, w porównaniu z innymi wzmacniaczami może wywoływac wrażenie zbytniej ilości basu w spektrum syganału.

Ale może to byc tylko pozorne wrazenie, a prawde mówiąc oddające autentyczność treści utworu..

jk

Witam

Zydelek, chyba wyciągasz za daleko idace wnioski...

Zapewne nie ma jeszcze, go u niego, bo pocztowcy chca najpierw go posłuchac...

i dlatego strajk ogłosili, coby sobie dac wiecej czasu ...

jk

Wiatm,

Wzmacniacz dotarl, ale jestem chwilowo w Katowicach, a wiec z odsluchem poczekamy do przyszlego tygodnia.

Z tego co slyszalem piekielnie ciezkie pudlo bylo, az sie kurier zasapal wnoszac do mnie na 3 pietro :)

Witam

Fajnie że dotarł, bo miałem obawy, że z powodu tego strajku gdzies Ugrzeźnie....

Oczywiście, można rozkręcić, i porobic fotki.

Mam nadzieję, ze wybaczyci na prędce, czyli prowizorke, ekran na trafko...

Takie małe płytki drukowane, przy zasilaczu to sa wskaźniki "clip", i sa tez prowizorką, zywcem wycieta z innej płytki drukowanej...

Resztę będe wyjasniał po zapytaniach (ewentualnych) po wystawieniu fotek przez Profes-a.

jk

Dla takich jak ty.... stmaniak odzył wątek o megaskonstruktorze- oszuście. Łajdaku przywłaszczającym sobie czyjes pierniądze. Jest winny kupę szmalu ludziom i ma to w dupie. Rok czasu szui nie na uczył niczego. Nadal jest butny i zarozumiały, a to za sprawą Was oszukanych i okradzionych :):)

Wątek na bocznicy odświerzony :):)

Na dodatek ten dupek wasz Darkul- to tchórz, który bał sie wystawić do uczciwego porównania swego wzmaka :):)::):):):)

Przede wszystkim matole po zawodówce. Nazwiska i imiona pisze sie z WIELKEIJ litery czy się kogos sznuje czy nie.

Dwa długi a zwłaszcza te honorowe czyli obietnice dawane publicznie się dotrzymuje. Zero jakim jesteś zawsze pozostanie ZEREM!!!!

zydelku

Matołek to ty jesteś , co gorsza podszyty dwulicowcem dla mnie jesteś z małej litery .

Jak potrzebowałeś sie cos poradzić to byłem super gość , nawet pielgrzymki zrobiłeś.

Podlizywałeś sie obrzydliwie , a fe , są wpisy tu na forum.

Co gorsza dla ciebie samego dużo one mówią o twojej dwulicowej i płytkiej naturze.

Był czas że mnie zwiodłeś , a że nie jestem pamiętliwy to i się nabrałem.

Ale juz tego błędu nie popełnię , teraz za wszelakie info co z czym u każdego normalne będziesz bulił.

Czy tobie naprawdę nie szkoda czasu ?

Kiedy ty słuchasz muzyki ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.