Skocz do zawartości
IGNORED

ekran do projektora Bena 5120

anabol

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nowego ekranu do swojego Benq 5120, podstawa myślę że wystarczy 180cm (odległość widza od ekranu tylko 3m, pokój 12m2), mam teraz ekran z podstawą 210cm i jest za duży jak na taki pokój, 180cm powinno mi wystarczyć. Zastanawiam się nad takim ekranem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ewentualnie taki sam tylko z czarnymi pasami:

Ukryta Zawartość

miał ktoś do czynienia z tymi ekranami?

Będzie w 80% wykorzystany do filmów z komputera (przez dvi), więc z czarną ramką według mnie nie ma sensu kupować bo i tak każdy film będzie wyświetlany w innym formacie. Pozostałe 20% to PS2, podłączone przez component.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29650-ekran-do-projektora-bena-5120/

Do benqa proponuje szary. Cena okolo 900-1000zl. Osobiscie wolalbym sprzedac Benq i kupic Panasonica Pt700 za 3400zl nówka. (porownywalem na tym forum roznice)

A jesli ekran ma byc w granicach 500zł to tylko slicinema okolo 500zl. 16:9 z obwódką czarną i duzym paskiem u góry (najlepszy do filmow)

Pokrywa ekranu tak samo najlepiej czarna.

Duzy wybór i dobre ceny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wymiana projektora odpada, musiałbym dopłacić conajmniej 2000zł..

Slimcinema nawet mi się podoba (180x102 16:9), ale do jakiej wysokości on się rozwija? ekran będzie powieszony na suficie, więc musiałbym mieć ekran który by się rozwijał na conajmniej 150cm. Rozumiem te co na początku wkleiłem sobie darowac?

Przy oglądaniu divxów w innym formacie niż 16:9 pomaga coś ta czarna obwódka i pas u góry?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

mam jeszcze jedno pytanie, zanim kupię nowy muszę sprzedać stary ekran, ten co na zdjęciu, z materiału Glass Beaded, czym mogę taki ekran wyczyścić bo jest strasznie brudny? w opisie materiału Glass Beaded jest napisane że szczotką z delikatnym włosiem, ale jest on tak brudny że sama szczotka nie pomoże, jest jakiś płyn do czyszczenia ekranów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.