Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka plazma 50 do 10k zł ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Z anteny pokojowej w kształcie 5m kabla koncentrycznego :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

==> Elberoth

No to masz mala zawartosc anteny w antenie :)

I jak wyglada obraz z XX w anteny w TV z XXI ?? Bardzo czesto ludzie sie podniecaja jak to super swieci plazma/LCD z demo HD puszczonego po DVI, jednak przemilczane zostaje jak to swieci z sygnalu '''normalnego'' czyli kablowki, anteny itd.

Aktualnie moja antena wygląda tak jak na zdjęciu: 5m kabla antenowego zakończonego wygietym kawałkiem drutu. Z niewiadomych przyczyn, odbiera lepiej niż antena zbiorcza :-)

Syfry+ ani innego kabla nie posiadam. Kiedys miałem Aster ale zrezygnowałem. Nie mam czasu na TV.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam.

Elberoth proponowałbym ci jednak tylnią projekcje SONY 55". Jest naprawde rewelacyjny. Polecam ją wszystkim, komu nie zależy by telewizor wisiał na ścianie. Według jakiegoś tam czasopisma najlepszym tv jest Pioneer za 40.000zł i zdobył 52 pkt na 60 możliwych. TV Sony zdobył 51 pkt i kosztuje około 10.000zł. Mam tą Sonówkę na sklepie i zarówno obraz HDTV, jak i ze zwykłego DVD po Euro-Euro jest bardzo dobry. O obrazie z anteny się nie wypowiem ponieważ mamy kiepską instalację, ale nawet na takiej liche dobrze świeci. TV jest bardzo tani w utrzymaniu, mało prądu zrzera (połowa tego co plazma). Lampa świeci 8.000 godzin i po tym okresie zuzywa się o 50%. Także napewno jeszcze oglądasz, tylko regulujesz jasność, kontrast dopóki nie kupisz nowej lampy. Koszt nowej lampy 1500zł, ale zanim wypalisz swoją, lampa do tego modelu będzie kosztować z 700-800zł. Taka jest polityka tej firmy. Kąty widzenia dużo lepsze niż w innych RP.

Do tego polecam (zamiast 5 metrowego przewodu) Cyfrowy Polsat, chociażby z Pakietem Mini za 9,90zł miesięcznie. I gra gitara.

• 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy później...

Witam

czy ktores z plazm obecnych na rynku maja rowniez wyjscie sygnalu HDMI ?

Chodzi mi o wypuszczenie sygnału normalnej telewizji z plazmy na projektor, bez ciągnięcia dodatkowych kabli - czyli zachowując tylko kabel HDMI.

Elberoth

Z tym HDCP to nie paranoja tylko wymogi producentow filmowych.

HDCP zabezpiecza ich przed zgraniem sygnału w HD na nagrywarkę komputerową i sprzedawanie pozniej produkcji HD na rynku po 10 złotych. Zaden producent obecnie nie da CI contentu w HD jezeli wlasnie nie spelnisz bardzo dlugiej listy wymogow technicznych, w tym wlasnie przymusowej implementacji HDCP na urządzeniu koncowym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.