Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki z dobrym basem?

leptonhead

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Słucham głównie elektroniki (psytrance, dnb, progressive), potrzebuję słuchawek żeby móc słuchać na zadowalającym poziomie głośności w nocy :) testuję właśnie pożyczone AKG K501 i Beyerdynamic DT 440 i hmm nie ma rewelacji. AKG gra generalnie czyściej i bardziej responsywnie, ale tego basu to ma jeszcze mniej niż Beyer (który ma powiedzmy satysfakcjonujące minimum). Słyszałem jeszcze dużo dobrego o Sennkach 555, czy tam będzie lepiej, czy odpuścić? Czy może nie będzie lepiej, ale nie będzie też gorzej a taniej? :) Dodam, że nie mam i nie planuję raczej mieć dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego i słuchawki podłączam do normalnego używanego z kolumnami (Atoll 50). Any suggestions? :)

Pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/29713-s%C5%82uchawki-z-dobrym-basem/

ja bym tam polecil ath w5000 :) - moze niesa slynne z ilosci basu ale za to jaki to bas :) - massive attack na tych sluchawkach to jest to - co do ilosci to wszystko zalezy od sprzetu towarzyszacego

Zdecydowanie Sennheiser one mają nawet taki bas którego nie uświadczysz w naturalnej muzyce ,jeśli lubisz taki przebas będziesz zadowolony

pozdr

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No dobra, a jak z resztą w tych Zenkach? będzie taka ładna szczegółowość, przestrzenność, whatsoever jak w Beyerach? Ej, w ogóle to na Headphone.com DT 440 dostały 3/5 a K501 4.5, to ze mną coś jest nie tak czy z nimi? Bo mi się 440 lepiej słuchają raczej, chociaż wykonanie w AKG jest o wiele bardziej wyrafinowane że tak to ujmę.

Posłuchaj AKG 141 Studio. Dźwięk jest bardzo neutralny i, jak dla mnie, posiadają sporo dobrze kontrolowanego basu. Ostatnio słuchałem na nich Ramstein "Volkerball" ( koncert ) i wrażenie bardzo sympatyczne. Lubią grac dość głośno i dopiero wtedy pokazują "pazurki".

a chodzi o słuchawki z DOBRYM basem czy z WIELKIM basem?

bo to dwie różne sprawy

bo jeśli o WIELKI bas to niekoniecznie trzeba szukać wśród drogich i "renomowanych" marek "audiofilskich"

takowy bas mają ponoć np. Technics RP-F30

kolega Kasjel pisze: "potężny bas" "Przy większym natężeniu dżwięku, słuchawki te potrafią zmiażdżyć czachę" oraz "nie jest potrzebny wzmak słuchawkowy"

AKG K-501 mają szczuplutki basik (IMHO)

DT-150 są przebasowane (IMHO)

gdzies "pomiędzy" są Senns HD580/600, ale IMHO niemiłosiernie tną po uszach

DOBRY bas z tych które znam to mają Fostex T50 i Shure E2

pozdrawiam!

graaf

ps. co do wysokich poziomów - Fostexy T50 RP to najgłośniejsze słuchawki na świecie, dosłownie!

98 dB/mW i 3000 mW mocy, mas SPL >130 dB, a grają bardzo czysto przy bardzo wysokich poziomach, więc nieostrożnemu łeb urwą ;-)

->leptonhead

Nie sugeruj się ocenami na stronach www. W zdecydowanej większości przypadków do oceny używa się jednak dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego. Dźwięk "z dziurki" i ze specjalnego wzmacniacza to dwa różne światy. Jeśli obstajesz przy zasilaniu z dziurki, to raczej posłuchaj sam, bo opinie w sieci moga być mylące. Być może to jest właśnie przyczyna tego, że Twoje odczucia co do AKG są inne niż to, co piszą.

Uczciwie przyznam, że po długich poszukiwaniach słuchawek - przesłuchiwałem Sennheiser HD555/595, Beyery 990Pro, Philips HP1000 i wiele innych, znalazłem coś, co mnie zaskoczyło pod każdym niemal względem. Były to Koss UR40: pełna kultura dźwięku, super detaliczność, przestrzeń, balans tonalny, no i wreszcie bas! Bardzo precyzyjny z bogatą fakturą, a zarazem głęboki, rozciągnięty i mięsisty. Po prostu miodzio! Poza tym stosunek jakość/cena jest po prostu wybitny.

Przeczytaj opinie na forum, to nie może być przypadek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Owszem UR-40 są świetne szczególnie w relacji do ceny. Choć grają innym dźwiękiem niż rodzina KOSSa - jaśniej, mniej ilościowo basu, ale jakościowo lepszego. Bardzo udane. Mimo półotwartej konstrukcji, grają raczej jak zamknięte ( w każdym razie bliżej im do nich). Na lichym sprzęcie i przy małej głośności grają ospale i dźwiękiem w głowie. Tu swobodniej i przestrzenniej wypadają KTXPro1, ale już z czymś nieco lepszym potrafią pozytywnie zaskoczyć (bas, przestrzeń, niezła szczegółowość).

Krystian Majer>>

z tego co pamiętam Darkul narzekał na straszną kapryśność i przede wszystkim prądożerność DT-150, więc podejrzewam,że bez wzmaka lipa... Bez niego SR80 mogą się nadać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.