Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwany - wzmacniacz do 8kzł

kris_k

Rekomendowane odpowiedzi

Krell KAV-400x z drugiej reki i jeszcze zostanie w kieszeni pare stowek na plyty. Ten wzmak pokaze wszytsko co dostanie ze zrodla, inna sprawa czy ci sie to spodoba...

>senicz

a ty dalbys 2 tysiace zadatku na cos czego sie nie slyszalo ani nawet widzialo a oczy i w dodatku bedzie praktyczie nieodsprzedawalne nawet za 30% ceny kupna? chyba kpiny sobie robisz...

seniczu drogi

dlaczego nie załozysz firmy , nie zrobisz wzmaka deklasujacego konkurencje i nie wyslesz go do gazetki na test, na poczatek w p[rasie polskiej a po ochach i achach do brytyjskich i amerykanskim. Świat stoi otworem. Co wiecej jak jestes takim geniuszem to wchodze wten wagon i pomoge wypromowac to cudo. ale zrobimy kase ........

graff o co ci chodzi z tym T=Ampem ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Kup McIntosha 6500 z drugiej ręku,powinieneś go wyrwać z 9-10kzł,trochę przekracza budżet ale w tej cenie to dobry zakup, bo cena katalogowa to żart,choć porównując ją do cen ,które proponował Audioholic to i tak miłosierdzie.

Niesamowite, jeden budżet, a ludziska proponują od kiepskiego hi-fi do gazetowego hi-endu, niezły rozrzut.

Ciekawe tym bardziej, że jak dobrze się rozejrzeć to za tę kwotę można już prawdziwy hi-end nabyć.

Re: babatular, 29 Lis 2006, 06:57

> graff o co ci chodzi z tym T=Ampem ?

o - to proste!

po pierwsze kolega Kris dysponuje zadeklarowanym budżetem ok. 8 kzł

po drugie między sugerowanymi przeze mnie przykładowo Zoller Expression a posiadanymi przez niego AA Thetys II jest przepaść kilku klas cenowych i także jakościowych

po trzecie kolega Kris mógłby wejść na ten wyższy poziom "prawdziwnego" hi-endu przy swoim budżecie gdyby tylko chciał

bo - po czwarte - umożliwia mu to T-amp, który kosztuje ok. 100 zł i z łatwymi do wysterowania kolumnami gra naprawdę hi-endowo

jest to zgodna opinia praktycznie wszystkich którzy spróbowali

po piąte - jest dla mnie naprawdę kuriozalne, że reakcja tutejszych audiofilów na T-ampa to najczęściej wzruszenie ramion

jest dla mnie zadziwiające że ludzie, którzy kochają dobry dźwięk nie są w ogóle zainteresowani wypróbowaniem czegoś podobno rewelacyjnego co mogłoby wywrócić ich systemy i przenieść je na wyższy poziom jakościowy a co kosztuje jedyne i marne 100 zł!!!

choć jednocześnie przebierają w te i we w te w wielokrotnie droższych kablach :-/

to jest po prostu CHORE

tak jakby podświadomie obawiali się, że T-amp zburzy im światopogląd, w którym dobry wzmacniacz=nieprzytomnie drogi wzmacniacz a dobra kolumna=kolumna trudna dla wzmacniacza

to jest chore

T-amp to tylko 100 zł

każdy normalny audiofil chciałby spróbować, kupujesz, instalujesz baterie, jedziesz do salonu lub do klegi, który ma skuteczne wysokoimpedancyjne kolumny i sam sprawdzasz

jeśli Ci nie podpasuje to i tak zostaje Ci rewelacyjny wzmacniaczyk do dźwięku z komputera

to raczej ja powinienem zapytać - O CO KOLEDZY WAM CHODZI z tym T-ampem??!

boicie się go?!!

miejcie odwagę! spróbujcie! nie pogryzie Was!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>>>NADik

A kto Ci wmówił,że MA 6500 to hajend?Proponuję koledze Krisowi przyzwoity wzmacniacz klasy hi-fi to coś złego?

Co konstruktywnego wniosłeś swoim wpisem?Skoro znasz ,jak piszesz niezły hajend w tej cenie,dlaczego tak skrywasz go przed światem?

Pomogłeś komuś tym co napisałeś?

Nie?

-->tymówię ;-)

OK, skąd te nerwy? Czyżby nasi w siatę właśnie przegrywali?

Piszę właśnie, że taki np MA 6500 to hajend gazetowy.

A hi-end prawdziwy znam, nówka mieści się w budżecie. Wzmacniacz produkowany w Polce.

Nuda Veritas WI-4. A jeszcze parę groszy zostanie i do kabelków głośnikowych Nuda Veritas będzie można się przymierzyć bo te VdH Clearwater to nie dają rady.

W każdym razie temat wzmacniacza byłby zamknięty na zawsze, no chyba, że pojawi się model NV WI-5 ;-)

W dalszej kolejności można będzie skupić się na kolumnach a panowie z NV też mieliby tu coś do powiedzenia :-D

poprzedni mój wpis to był oczywiście ps. do wa-lo-dii

Re: Snajper, 29 Lis 2006, 09:18

>Gdzie można się z nim spróbować? Można to jakoś kupić/pożyczyć/etc.?

kupic mozna na E-bayu

wersja podstawowa za 150 pln:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest wersja full size za 400 pln:

Ukryta Zawartość

liczne recenzje uzytkownikow obu wersji w sieci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tymi rabatami za wpisy na forach to ostatnio jakaś epidemia. Każdego chwalącego klocek krajowy podejrzewa się o jakieś "materialne" pobódki, bo co producent Krella nie płaci za lobby na polskim forum? Ale dystrybutor to może już płaci, a może należałoby sprawdzić, kto sprzedaje T-Ampa na allegro. Nie rzucam żadnych oskarżeń, tylko podaję przykład, że wszystko można sprowadzić do próby manipulacji. Nic z tych rzeczy.

Mam wzmacniacz NV, słuchałem w wielu systemach i nie znalazłem alternatywy w sprzęcie markowym niezależnie od ceny. Dlatego sądzę, że jak kris_k chce wydać 8kzł, a ja wiem jak może to zrobić dobrze i o tym piszę na forum. Chyba po to jest forum i dlatego Kris_k załóżył ten wątek. Chyba, że chodzi o to , żeby ktoś napisał krell jest super a drugi, że sonneter. To nie za dużo wnosi. A na temat T-Ampa było już kilka wątków i co z tego.

Witam,

niestety, T-ampa nie można już dostać za 100zł. Na ebay'u sprzedają za 59$, ale to "pre-order".

Licytacja pojedynczych używanych egzemplarzy kończy się też w tych okolicach cenowych. Taka sytuacja trwa już parę miesięcy.

Pozdrawiam

Ptyś

P.S. Wzmacniaczyk ten to największe zaskoczenie, jakie mnie spotkało od kiedy interesuję się sprzętem audio (kilkanaście lat).

Re: Ptyś, 29 Lis 2006, 10:01

>Witam,

>

>niestety, T-ampa nie można już dostać za 100zł. Na ebay'u sprzedają za 59$, ale to "pre-order".

>Licytacja pojedynczych używanych egzemplarzy kończy się też w tych okolicach cenowych. Taka sytuacja

>trwa już parę miesięcy.

ale co to za różnica 100 czy 200 zł przy budżecie 8000 zł?

:-))

Re: NADik, 29 Lis 2006, 09:46

>Dlatego sądzę, że jak kris_k chce wydać 8kzł, a ja wiem jak może to zrobić

>dobrze i o tym piszę na forum.

a ja wiem lepiej i też piszę :-)

>A na

>temat T-Ampa było już kilka wątków i co z tego.

no właśnie, (prawie) wszyscy nabrali wody w usta

to jest zadziwiające jak audiofile boją się nowości ;-)

Re: buble_corp, 29 Lis 2006, 10:09

>-> Ptyś

>Nie ma sensu kupować t-amp'a za 59$ jak można mieć Charlize diyparadise.com za 90$ :)

też dobry pomysł, ale równie dobrze można powiedzieć odwrotnie - nie ma sensu kupować Charlize jak można mieć T-ampa

chyba że chce się dopłacić 30 USD za "aurę audiofilskości" ;-)

Re: NADik, 29 Lis 2006, 10:18

>-->graaf

>Sądze, że wiesz lepiej jak wydać kilkaset zł ;-)

a co masz do przykładowych Zollerów?

bo ja sugeruję koledze Krisowi by jako wzmacniacz kupił T-ampa i max kasy zainwestował w pasujące łatwe do wysterowania kolumny

nie sądzę by Zollery Expression oferowały dźwięk niższej klasy niż Totemy Model 1 ;-)

No nieźle - 10W przy 10% THD. Rewelacja ;-) Jak ktoś zauważył - do głośniczków komputerowych jak znalazł.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

-->graaf

Nie proponuję Krisowi Totemów, tylko wzmacniacz.

Kris_k napisz jak odsłuchy bo temat zaczyna iść w las, czyli dyskusje, dyskusje, może jakieś interpelacje, czy przerwa w obradach? ;-))

Re: NADik, 29 Lis 2006, 10:34

>-->graaf

>Nie proponuję Krisowi Totemów, tylko wzmacniacz.

a ja nie proponuję samego wzmacniacza tylko wzmacniacz i odpowiednie kolumny

bo sam wzmacniacz nie gra ani same kolumny, zawsze trzeba patrzeć łącznie

wzmacniacz mocy i kolumny to jest pewna całość, w praktyce rozdzielana ze wzgledów komercyjno-handlowych

Re: Misfit, 29 Lis 2006, 10:27

>No nieźle - 10W przy 10% THD. Rewelacja ;-) Jak ktoś zauważył - do głośniczków komputerowych jak

>znalazł.

jak masz kolumny 94 dB/8 omów to nie potrzebujesz więcej niż 2W chyba że chcesz sobie muzyką uszy czyścić ;-)

graaf

ale z ciebie oryginał, wiesz nawet trudno w jakikolwiek sposób z tobą dyskutowac, he he he T-Amp. wiesz ja go nie kupie i nie dlatego że sie boje tylko przerabiałem juz temat tanich, genialnych wzmaków, szczególnie domorosłych geniuszy i jak dotad mam jak najgorsze zdanie o tych wszystkich cudach. po prostu kupa i tyle. Można sie oszukiwać-jak najbardziej to kazdego prawo.

Niestety w audio jest jak w motoryzacji i innych dziedzinach zycia, za wysoką jakość trzeba zapłacic.

owszem mozna mówic ze przrobionym i stuningowanym maluchem jeżdzi sie lepiej niż nowym ML-em merca...

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

graaf, 29 Lis 2006, 10:44

>jak masz kolumny 94 dB/8 omów to nie potrzebujesz więcej niż 2W chyba że chcesz sobie muzyką uszy

>czyścić ;-)

Czyli idąc tym tropem dla normalnych, ba, nawet mało efektywnych głośników 88dB powinno wystarczyć 8W mocy. Ciekawe, ciekawe...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Re: babatular, 29 Lis 2006, 10:55

>graaf

> ale z ciebie oryginał, wiesz nawet trudno w jakikolwiek sposób z tobą dyskutowac

hehe rozumiem

trudno jest dyskutować RZECZOWO, nieprawdaż?

nie będę namawiał Ciebie, broń Boże, z Cremoną T-amp raczej by nie zagrał

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.