Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sł. z allegro-prośba o opinie

vego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Interesuje mnie jak oceniacie ten oto wzmacniacz słuchawkowy oferowany na allegro (już 3 raz wystawiany):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są zamieszczone dość wyraźne fotki wnętrza, ale ja się na tym nie znam. Napiszcie jak oceniacie urzyte elementy i ogólnie budowe tego wzmaka oraz ile warto za niego max zapłacić. Nosze się z zamiarem kupna wzmaka do 600-700 zł. a na allegro nie ma nic ciekawego oprucz tego. Może Wy polecilibyście mi jakieś inne konstrukcje w tego typu cenie. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ciekawy wzmacniacz, dobrze wykonany, wg projektu z EP, posiada chyba dodatkową regulację prądu spoczynkowego (dodatkowy potencjometr). Co do dźwięku to nie słyszałem. Elementy raczej niezłe. Ma tylko jedno wejście. Cena "kup teraz" trochę za wysoka, ale biorąc pod uwagę pracochłonność budowy takich urządzeń można by się na jakieś 500-550zł zgodzić.

A ja Ci polecam w podobnej cenie Paradoxa w wersji standard. Na pewno bije na łeb na szyję toto z Allegro. A jako że masz Sennheiser'y to gdybyś mógł/chciał dopłacić więcej to weź Darkvoice. Tutaj masz trochę na jego temat:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam. I życzę miłego słuchania:)

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

oldbeat, 30 Lis 2006, 18:56

>Holdegrona to założyciel wątku już ma :-)

Heh... Nie zwróciłem uwagi... Mea culpa... ;)

W takim razie nie sądzę, żeby za 6-7 stów dało się znaleźć coś znacząco lepszego...

Holdegrona już nie mam od jakiegoś czasu (musiałem sprzedać z powodów finansowych), tylko w profilu zapomniałem o tym nadmienić :). Co do wzmacniacza to szkoda dla mnie wielka że kolega Piotrek zakończył produkcję Foruma, bo po przeczytytaniu opinii Piotra Ryki na jego temat strasznie się na tego typa napaliłem (na wzmaka, a nie Piotrka rzecz jasna:) ). Do tego darkvoice nie chce dokładać (wyniesie mi pewnie z 1000 zł. gdybym się zdecydował), chodź pokusa oczywiście jest nieprzeciętna (na szczęście ostatnio nauczyłem się trzymać ją "w ryzach). Znacie może jeszcze jakiś konstruktorów DIY, którzy mogliby w granicach 600-700 zł. zrobić jakąś w miarę zacną lampkę, bo ku niej się raczej skłaniam (ehh ta poświata wieczorową porą :) )?

Wow widze, że w profilu zapomniałem także napisać, że technics poszedł w odstawkę (i chwała Bogu - świeć Panie nad jego duszą nieczystą :) a jego miejsce zajął Marantz 75 MK2 SE, z którego dziurki teraz słucham i muszę powiedzieć, że zaskakująco przyzwoity wzmacniacz tam jest, co sprawia, że gra to o dziwo całkiem sympatycznie (ale wiadomo iż więcej się chcę).

a co myślicie o tym wzmacniaczu, bo pojawił się dzisiaj na allegro. Ile to warte i jak dobrze może zagrać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.