Skocz do zawartości
IGNORED

zmiany w limitach dodawanych zdjęć

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrek608, 2 Gru 2006, 00:50

>lukar masz moje 100% podziekowania!!! zyj długo w dobrym zdrowiu!!-a te bocznice cała to usuń toto

>w cholere to ma byc forum audio a nie jakis kurvidołek!!

No też się zastanawiam po co na forum audio bocznica - ile to przecież więcej miejsca byłoby na posty typowo związane z tematem forum gdyby się tej bocznicy pozbyć...

LUKAR wielkie dzieki za zwiekszenie formatu, w końcu przestane sie męczyć z tym pomniejszaniem foto, w koncu nie kazdy jest biegły w sztuce kompresji

natomiast bocznica, moim skromnym zdaniem, niech zostanie, bo kanalizuje dyskusje o przysłowiowej dupie Marynii

Gość

(Konto usunięte)

...le to przecież więcej miejsca byłoby na posty typowo związane z tematem forum gdyby się tej bocznicy pozbyć...

A jak Ci się objawia brak tego miejsca ?

Może większy monitor pomoże ?

Zastanawiam sie tez, po co Nam taki - Iceman, nadpalony gitarzysta od smut jazzu,

wychowanek Marka Niedzwieckiego, wychowanka dyskoteki i PRL-u ?!

Wypieprzyc dziada, bedzie wiecej miejsca na Bocznicy !

Lukar, 1 Gru 2006, 08:18

>Nowe limity:

>

>dla BOCZNICY: maksymalna waga pliku: 40kB

>dla pozostałych zakładek: 100kB

Widzę, że admin kontynuuje dyskryminacje bocznicy. Cóż, niektórzy najwyraźniej nie pojmują, że są tacy, których interesuje więcej niż jedna rzecz... Nie pojmują, jak tworzy się społeczność...

Wydaje mi się że zwiększenie limitu zdjęć do 100kB to siedmiomilowy krok w przód w ostatnich czasach na forum. Duże kolorowe zdjęcia (po 50% kompresji) mają ok 125kB. Zastanawia mnie natomiast czy wielkość obrazka (bez zmiany jego rozmiaru na dysku) wpływa na szybkość serwera? Jeśli nie to można spróbować (wtedy to nic nie boli ani nie kosztuje) zwiększyć go np do 1200x1200 - wątpię żeby dał radę "ścisnąć" zdjęcie o większym rozmiarze przy 100kB. IMHO 100kB to już dosyć przyzwoicie.

Na MySpace jest - 140 MILIONOW uzytkownikow (!), kazdy dostaje wlasna strone internetowa,

oraz moze zamieszczac nieograniczone ilosci fot, po 600 kb. kazda, uploadowanych na specjalnych

serverach, nawet bez koniecznosci rejestracji ! Nie ma tam zadnych nachalnych, wyskakujacych reklam !

Przykladowo, moja strona, na razie prawie pusta ! (bez filmow i zdjec, procz tych w : Pict - pod avatarem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli Lukar nie potrafi nic porzadnie zorganizowac, to niech z Jazzem wezma sie raczej za uprawe kalafiorow !

Pieprzenie ze czyjes PISANIE na Bocznicy "zabiera miejsce na serwerze" jest bredzeniem - debila !

Pieniadze kasowane za tyle agresywnych reklam pozwolilyby stworzyc RAJ na tym forum,

w miejsce tego post-socjalistycznego baraku !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam lepszy pomysl na bocznice. Ta koncepcja stanie sie w pierwsze fazie absolutna histeria pasozytow, nastepnie po pierwszych atakach bedzie dzialala bardzo zniechacajaco wrednoscia swojej formy do w/w. Otoz bocznicy nie nalezy likwidowac, ale ja czyscic np co tydzien, lub nawet lepiej co 10 dni, tak, zeby cyckl MPO nie byl zbyt wygodny z kalendarzowym tygodniem i faktycznie ladnie wszystko zaklocil.

Zasada jest prosta: co 10 dni Lukar kompletnie wyczyszcza bocznice, kasujac na zawsze wszystkie w niej wpisy. Bocznica pozostaje pusta i przygotowana do nastepnych wpisow. Itd, itd. powtarzajac likwidacje co 10 dni. Moze sie to okazac porywajace interusujaca nawet jezeli ma trwac krotko. Dla np matola atopsa-dropsa bedzie to swiadoma smierc co dyche. Rodzac sie, juz bedzie wiedzial, ze za chwile umrze. LOL. Lukar, zastanow sie nad tym. To moze okazac sie bardzo zabawne.

Saczek_xtrm, 3 Gru 2006, 01:31

>Wydaje mi się że zwiększenie limitu zdjęć do 100kB to siedmiomilowy krok w przód w ostatnich

>czasach na forum.

Owszem, ale zmniejszenie do 40kB na bocznicy to dwunastomilowy krok w tył.

>Duże kolorowe zdjęcia (po 50% kompresji) mają ok 125kB.

Kompresja 50 to bardzo dużo. Wiewiórka, którą wrzuciłem niedawno do "strzałów" ma kompresje 83 i tak widać artefakty. Chyba że inaczej rozumiemy (lub nasze programy inaczej rozumieją) poziom kompresji.

> Zastanawia mnie natomiast

>czy wielkość obrazka (bez zmiany jego rozmiaru na dysku) wpływa na szybkość serwera

Nie sądzę, konwersja z jpg na bitmapę zachodzi lokalnie.

> Jeśli nie to

>można spróbować (wtedy to nic nie boli ani nie kosztuje) zwiększyć go np do 1200x1200

Hm, a po co by to miało być? Ja i tak uważam, że przy bocznicowym limicie 40 kB rozmiar większy niż 400-500px skutkuje zauważalnymi artefaktami kompresji.

Vlad: nie marudź bez sensu, nie porównuj myspace do małego prywatnego serwisu.

Jazz: głupota Twojego pomysłu dotyczącego bocznicy chyba przebija głupotę ostatnich pomysłów Lukara (godzinnego odstępu i 40 kB).

>pq

Nie porownuje Audiostereo z MySpace,

a tylko INDOLENCJE i WCISKANIE KITU - "Wlasciciela" AS,

z kreatywnoscia, dynamizmem, otwartoscia i rozmachem - wlasciciela MS ! :)

>Jazz :-)

A nie lepiej, abys to Ty, raz dziennie przeczyscil sobie muzg szczotka do butow,

z tych wszystkich osadow powstalych z zakrzeplych plynow ustrojowych,

ktore nie znajduja wyraznie naturalnego ujscia ? Przy mizernym i plytkim pofaldowaniu

Twej kory, kilka ruchow reka i juz Twa mieszczanska mentalnosc odzyskuje blask

i pozory ekskluzywnosci ! Wiecej seksu, Jazz, bo nadmiar plynow uciska Ci muzg !

Zacznij zmieniac pudle jak rekawiczki, a nie rekawiczki tak jak pudle !

Btw. Jestem NIESMIERTELNY, LOL-ek, to Wy nie wiecie, co stanie sie za chwile ! :)

Prawdziwa (szczera !) zabawe, mam WYLACZNIE - ja ! :))

>dla BOCZNICY: maksymalna waga pliku: 40kB

>dla pozostałych zakładek: 100kB

>maksymalne wymiary...

A nie lapiej POSZERZYC format - UMYSLOWY,

oraz postarac sie ZWIEKSZYC WAGE wlasnego muzgu, do przynajmniej - 0.6 kG. ?

>Jazz :-)

>...swiadoma smierc co dyche.

>Rodzac sie, juz bedzie wiedzial, ze za chwile umrze. LOL.

>Lukar, zastanow sie nad tym.

>To moze okazac sie bardzo zabawne.

Ty tez, swiadomy jestes Jazz, ze - umrzesz ?

Doprawdy Cie to - bawi ? :)

Myslisz, ze Lukara, tez ? :))

Zabawny z Ciebie LOL-ek ! :)

jacch, 2 Gru 2006, 09:05

>Piotrek608 plecie kable i plecie trzy po trzy , taki wogle chopok poplątany jest.

>A może byś założył wątek sponsorowany ? Jeżeli nie z czystej przyzwoitości to chociaż z 100%-towej

>lojalności

sam sie koles ciagnij na watki sponsorowane a ty disco amoniak jestes gupi jak niewytrzepana grucha:):)

dołaczam do atoposa i reszty głupich buraków teraz tez sie bede na maksa wyzywał i obrzucał błotem widze ze na tym forum to najlepsze co mozna napisac..szkoda gadac panowie

>>pq, 3 Gru 2006, 02:10

>Owszem, ale zmniejszenie do 40kB na bocznicy to dwunastomilowy krok w tył.

Też tak sądzę, ale od tego jest ankietowany temat, gdzie każdy może sam wyrazić własną opinię i to kolejny krok w dobrą stronę. Naprawdę takie ankiety to super pomysł!

>Kompresja 50 to bardzo dużo. Wiewiórka, którą wrzuciłem niedawno do "strzałów" ma kompresje 83 i tak

>widać artefakty. Chyba że inaczej rozumiemy (lub nasze programy inaczej rozumieją) poziom

>kompresji.

Fakt, jest to sporo, ale powiem szczerze że już przywykłem do tego "standardu" na forum. Ja używam Irfan View i jest to chyba jeden z lepszych programów. Przy 75% kompresji artefakty są widoczne ale nie jest jeszcze źle, poniżej 50% już kiepsko z czytelnością zdjęcia

>>można spróbować (wtedy to nic nie boli ani nie kosztuje) zwiększyć go np do 1200x1200

>

>Hm, a po co by to miało być? Ja i tak uważam, że przy bocznicowym limicie 40 kB rozmiar większy niż

>400-500px skutkuje zauważalnymi artefaktami kompresji.

Ano np po to żeby w zakładce DIY był widoczny CAŁY schemat i w dodatku wyraźny i czytelny!

>saczek_XTRM

Tylko zwróć uwagę że rozdzielczość monitora 1280X1024 jest jeszcze mało popularna jeżeli ktoś używa CRT (chyba że 19' bo przy 17' czy 15' literki są mikroskopijne) i strona będzie się rozjeżdżać w przeglądarce .

>>wszystkowiedzący_pajac, 3 Gru 2006, 17:11

ja mam stary model monitora, żadne tam nowości typu CRT - Hyundai DeluxScan 5870 i mam ustawioną rozdzielczość 1280X1024. gdyby chcieć wszystkim dopasować to zrobiłby się bałagan. Może zaraz ktoś tu wyskoczy i powie że on ma ustawioną rozdzielczość 18xx x 2xxx i że chce jeszcze więcej mieć na ekranie. Wątpię żeby ta rozdzielczość była używana na codzień - nie wkleisz takiego rozmiaru zdjęcia i w dodatku 100kB, chyba że skompresujesz 80% tylko dalej nic nie będzie widoczne więc gdzie będzie tego sens? Ale sens jest... jest w schematach, które są monochromatyczne ale np przekonwertowane do skali szarości. Po co Ci tam 32 bity? Chodzi o to by było widać całą logikę schematu, tylko po to potrzebny jest taki rozmiar zdjęcia i w zakładce DIY sprawdzi się idealnie. Kto to widział żeby zamiast 1 zdjęcia dzielić go na 3, które ustawią się na stronie "niewiadomo jak" a dochodzenie która kreska to która kreska jest cholernie męczące. Mnie nie raz szlag trafiał.

>Lukar

>Proszę o odpowiedź na następujące pytania:

>1. Jestem za ograniczeniami (limit wpisów) na bocznicy: TAK/NIE/NIE MAM ZDANIA

>2. Jestem za całkowitym zlikwidowaniem bocznicy: TAK/NIE/NIE MAM ZDANIA

>Pod odpowiedziami można dopisać ewentualne uwagi. Prosze trzymać się formatu odpowiedzi:

>1. TAK

>2. NIE

Ale z Ciebie Lukar - JAJCARZ !!! :))

Wiec mamy trzymac sie formatu :

Odpowiedz na pytanie pierwsze : TAK !

Odpowiedz na pytanie drugie : NIE !

Buaaaaahahahahahaha ! : )))))

Toz to rewolucja prawie na miare Reformy Rolnej, Manifestu PKWN i 3 X TAK ! :)

Chyba znowu zle zrozumiales moj wpis o poszerzeniu FORMATU - UMYSLOWEGO ! :)

I w dodatku glosowanie ma byc TAJNE, aby nikt nie widzial na co glosuja SZANOWANI

i LUBIANI forumowicze, tylko mial samotne poczucie, ze Swoim : NIE, sprzeciwia

sie woli - "Wlasciciela" !!! No fajnie !

Mysle, ze to kontynuacja tej samej strategii MANIPULACJI i ZMYLEK, ktora stosowales

do tej pory ! Jak zwykle brak konsultacji i kolejna, bezsensowna - "Zupelnie nowa nowosc na forum" ! :)

Twoja strategia jest prosta : ZATOMIZOWANIE TEJ SPOLECZNOSCI !

(te same praktyki stosowalo - UB !)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.