Skocz do zawartości
IGNORED

Czyszczenie winyli

nobik8

Rekomendowane odpowiedzi

To nie dobrze,ma małą penetrację i czyści tylko górę rowków według mnie powinien być bardzo rzadki i niestety capić bo musi szybko odparować żeby móc zastygnąć

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ciekawe, swoją drogą, co się dzieje, jak tym korytkiem "jeździć" nad krzywym (pofalowanym) vinylem. Czy nie trze o grzbiety fal i nie nakłada aby za dużo maseczki w "dolinach" ? Sam pomysł byłby fajny, pod warunkiem, że tak dobrano szerokość szczeliny, aby maseczka o określonej lepkości spływała na vinyl tylko cienką, równomierną "kurtyną". Za tym powinna iść szeroka na całą płytę szczotka, która mogłaby wcierać maseczkę delikatnie w rowki. Jedno "objechanie" vinyla i mamy gotową warstwę.

Trudny problem, najlepiej pewnie było by napylać elektrostatycznie pistoletem malarskim, wtedy warstewka była by super cienka i penetracja głęboka, no ale kto ma takowy pistolet np. przyzwoitej firmy Kremlin ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widziałem tego Loricrafta w akcji. Pięknie czyści, zachowuje się elegancko i rzeczywiście ciuchutko. Sądzę, że 1x to znaczy, że płyta obraca się 33 1/3 obr/min. Ale ramię ze ssawką przesywa się (od środka płyty na zewnątrz) przesywa się nie w rowku, tylko szybiej. Szczotkę trzyma się w ręku.

>>>Papamek,

".... Szczotkę trzyma się w ręku....."

Ouu... Za taką cenę to myślałem, że dodają gratis jakiegoś niewolnika do trzymania tej szczotki. Rozczarowałem się - nie kupuję ! Śmierć kapitalistom !

hmmm... skoro ramię przesuwa sie szybciej to ciekawe jak zapewnione jest wyczyszczenie 100% płyty..no ale pewnie jakoś to działa... powiem szczerze - dla mnie moje Nitty Gritty nawet w cenie allegrowej 1800zł jest już ekstrawagancją....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.