Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + amplituner czy dpbry wybór?

krisiss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jest to mój pierwszy post na forum co nie oznacza że jestem tu pierwszy raz, bo forum śledzę od dłuższego czasu.

Zamierzam na święta zmienić sprzęt audio i oto moje pytanie.

Zastanawiam się kupić kolumny + amplituner kina domowego.

Jęsli chodzi o kolumny to mają być takie które zagrają w stereo jak i w kinie domowym na przodzie.myślę o większych kolumnach podłogowych aby bas był mocny poniważ nie zamierzam dokupywać suba.

Moim zainteresowaniem podły Magnaty 1000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub troszkę mniejsze:

Ukryta Zawartość

Czy jest to dobry wybór???

Jeśli chodzi o amplituner to zastanawiam się nad dwoma modelami,:

Yamaha RXV-459

Ukryta Zawartość

Pioneer VSX-516

Ukryta Zawartość

Doradźcie też który jest lepszy jeśli chodzi o dynamikę, lepszy bas, czystość dzwięku i czy wydolą z tymi Magnatami mocniejszymi.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Krzysztof.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Raczej będzie używany do kina domowego bo dużo oglądam filmy ale to nie oznacza że muzyki nie słucham i nie będzie grał w stereo.

Myślałem też o Jamo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , podobno mają potężny bas ale czy ogólnie lepiej zagrają od Magnatów?

Ukryta Zawartość

witam, dzis dostalem kolumny Jamo s 708,i to co moge o nich napisac to ze graja wspaniale, naturalny i czysty dzwiek, a bass naprawde potezny i mocny, a ich wykonanie cechuje najwyzsza jakosc!!!posiadam kode sw 1000 i wogole jej nie sluchac przy tych kolumienkach!!!!!!!!!wczesniej mialem altusy i powiem ze nie moga sie porownac z tymi co teraz mam, jestem zadowolony z zakupu i goraco polecam!!!!jesli ktos szuka kolumn do stereo to jest to wybor znakominy!!!!!!!!

krisiss>>>

jak bez suba to zapomnij o basie w kinie domowym, regulacje tonalne w nowych amplitunerach nie działają z efektami KD - , tylko w stereo możesz sobie pokręcić i jakiś bas z tych kolumn uzyskać. Jakiś czas temu miałem rxv450 do sprawdzenia i niezła lipa wyszła bo też bez suba gram (a w moim te regulacje działają), w 459 niesprawdzałem, ale wątpię żeby to dołożyli... tylko starsze amplitunery miały tą opcje.

pzdr

123... test

W moim Philipsie ustawienia sopran i bas działają w kinie, no ale to stary sprzęt którego chcę wymienić.

Czyli co, bez suba się nie obejdzie nawet z kolumnami z potężnym basem?

Słyszałęm że te Magnaty też ładnie "grzmią" ale pytam bo może je ktoś ma i coś by więcej powiedział.

A jeszcze jedno pytanie, który z tych amplitunerków byłby lepszy jeśli chodzi o jakość dzwięku, dynamiki i funkcjonalności?

Krzysztof.

wyzeruj pokrętła w philipsie to będziesz wiedział czego mniej więcej możesz się spodziewać...

W amplitunerach starszych zalecają aby te regulacje wyzerować w KD... (tyle że jak suba nie masz to jest to jak znalazł... ale też trzeba uważać żeby nie przesadzić, bo film - jego ścieżka dzwiękowa ma duże wachania głośności i można uszkodzić przez chwilowy impuls końcówkę mocy lub kolumny jeżeli system zabezpieczeń nie zadziała - ampli yamahy mają zabezpieczenie i wyłączą sprzęt).

W nowych tą funkcje (regulację tonalną) wycieli (co pozwoliło znacznie obniżyć koszt nowych klocków)

pzdr

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.