Skocz do zawartości
IGNORED

brak satysfakcji z odsłuchu

sam

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli juz mowa o użykach które "pomagaja" odsuchach to nieznam nic lepszego niz extasy. Zmysł słuchu staje sie nadzyczajnie wyotrzony, wyłapyanie dzieków których na sucho bys nigdy nie usłyszał. Puszczasz sój ulubiony kawałek i poznajez go na nowo. Niby srodek psychoaktyny dla dresów ja go pokochałem. Pokocha go każdy kto kocha muzykę :-). Pozdrawiam nakręconych melomanów :-)

Może ten jazz którego słuchasz Cię tak męczy? Zmień repertuar, ja ostatnio po kilkunastu płytach pod rząd z klasyką wysiadam i musze włączyć coś bardziej ludzkiego z wykopem np. elektryczną gitarą lub syntezatorem.

Alkohol to trucizna ! (pije go od dluzszego czasu pod postacia - koniaku, i sami widzicie co ze mnie wyroslo !)

Trawa i extasy to wstretne dragi, powodujace tylko dziury w zebach i w muzgu !

Uzywka PRAWDZIWEGO audiofila, jest - czyste DMT !

Trzy porzadne machy i odczowacie juz nie - Muzyke, a wprost - Harmonie Sfer !

Odbieracie to na poziomie - KWANTOWYM, z rozdzielczoscia co do jednego - fononu !

Do tego 27-mio wymiarowe wizje, rozmowy z wielowymiarowymi Istotami zbudowanymi z dzwieku (elves) etc.

Obrazki malowane po takiej "sesji odsluchowej" tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DMT to NATURALNA substancja wystepujaca w szyszynce Waszego mozgu !

Przypuszcza sie obecnie, ze "naturalne" SNY, to WIZJE pod wplywem sladowych ilosci tej substancji uwalnianej

przez szyszynke !

Pozdrawiam, ide zapalic ! :)

Ukryta Zawartość

sam, 5 Gru 2006, 18:25

>Witam,mam dość fajny system -baltlab+usher cd100+audiowave 141se od ponad roku.Jak coś w nim

>zmienię(kable,standy itp.) jest z 2 tyg . ok,potem wydaje mi się że znowu coś nie tak;przesuwam

>głosniki-starcza na parę dni; w sumie taki odsłuch z koncentracją, satysfakcją zdarza mi się

>rzadko(coraz rzadziej)nie wiem, czy słuch adoptuje się tak szybko,czy system nie taki i się go

>pozbyć ?.;napiszcie czy macie podobne problemy.

Sam,

Masz typowy problem - w systemie coś nie gra. Typuję 4 możliwe problemy 1) akustyka, lub 2) zmęczenie tranzystorowym dźwiękiem (wzmacniacza) lub 3) zmęczenie dźwiękiem CD; 4) połączenie wcześniejszych problemów.

Po diagnozie problemu, powinieneś dokonać stosownych zmian (ustroje, duże przestawienie pokoju; lub wzmak lampowy; lub przejście na winyl lub SACD) - w każdym razie wymiana standów i kabelków na pewno nie wystarczy.

Powodzenia!

fakt,dużo razy słucham tych samych płyt,głównie jazz i może za bardzo słucham jak brzmiała dana płyta np: w poprzednim ustawieniu kolumn-typowa choroba;przy codziennym odsłuchu wydaje mi się,że trzeba mieć przynajmiej jedną nową płytę tygodniowo.

>Vlad czyste Ecstasy czyli MDMA rowniez powoduje wzrost hormonu produkujacego sie z mózgu, a mianowicie serotoniny... czyste MDMA nie jest az tak szkodliwe tylko gdyz zjemy ok. 200mg przez weekend nasze zapasy serotoniny beda na tyle małe, ze zadna kolejna dawka MDMA nieda nam wiekszego efektu... serotonina regeneruje sie ok. 2 tygodnie, wiec jak juz bierzemy to najlepiej nie czesciej jak raz na miesiąc... O trawce nie bede sie wypowiadal, bo jest duzo jeszcze zdrowsze od MDMA. A z tego co wiem tolerancja na DMT rowniez rośnie bardzo szybko... pozatym jest bardzo trudno dostępne, wiec pozostaje nam to co mamy pod ręką ;) Jaralem 2.5 roku dzień w dzień, ale ostatnio coraz mniej, bo nie rajcuje i nie bawi codzienne palenie az tak jak tłusty joint raz na tydzien ofk ;)

A mnie wszystko sie znudzilo pare lat temu; trawa, kwasy, grzybki, alkohol, delirki...

No i zalapalem zajawke na trzezwosc. Ale fakt ze muzyka po kwasie lub grzybach staje sie ucielesnionym swiatkem i kolorami. Tylko czy warto?

Ja też ostatnio, siedząc przed systemem wartym blisko 400k zł (avalony, Lamm, BAT, EMM Labs), doszedłem do wniosku, że ten dźwiek mnie już nie porywa. Dlatego postanowiłem zrobić downgrade. Teraz na nowo mogę wszystko po kolei upgradować :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Funkee

"Tolerancja" na DMT trwa ok 1 godz. !!!

Po godzinie - 3 kolejne machy i ...ta sama 5-cio minutowa (subiektywnie - 5 mld. lat, jazda ! :)

Jesli chodzi o dostepnosc, to nie tylko "trudno dostepne", ale prawie - WOGOLE nie dostepne,

trzeba sobie samemu wypreparowac z Mimozy Hostilis ! :)

NAPRAWDE CZYSTEGO MDMA, tez chyba po dyskotekach nie sprzedaja !

Pozdrawiam

Ponizej - krysztaly czystego DMT.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu są krówki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czekolad i krówki nie sa najlepsze do słuchania muzyki po pierwsze zmulaja po drugie człowiek łatwo staje sie otyły a po trzecie koszt renowacjii dziurawych zębów kosztuje tyle co niejden dobry klocek..o tym ostatnim od sierpnia co nie co wiem..

Ech panowie!

Lezka mi sie kreci na wspomnienie odlsuchow po przekroczeniu bram swiadomosci. Jebac szkodliwosc. I tak tym, ktorym nie uda sie na czas prysnac na Syriusza zostanie wtulic sie na wieki w objecia matki ziemi.

Nigdy nie zapomne wiele lat temu gdy przez niebo cwalowal na mnie rydwan zaprzezony w trzy biale tygrysy wielkosci boiska futbolowego. Siedzialem sobie w nocy pod drzewkiem na plenerze w Dluzewie. A w uszy mialem wetkniete sluchawki od mojego super walkmana sony i sluchalem Requiem Mozarta.

Potem jednak wolalem zmienic nastroj gdyz Tygrysy wydaly mi sie zbyt oczywiste na rozgwiezdzonym niebie.

I wtedy zaspiewala Lourie Anderson utwor the day the devil:

"The day the devil comes getcha

you know him by the way he smiles

The day the devil comes to getcha

he's a rusty truck with only twenty miles..."

I wiedzialem, ze nareszcie bede mogl pogadac z kims normalnym :-)

I wystarczyl zestaw audiofilski walkman + kwasik :-)

Ale przy odsluchach zawsze bardziej wciagajacy byl obraz. Muzyka stawala sie ilustracja.

Dzis wystarczy muzyka + pyfko + nikotyna + (czasem) odrobina THC.

I obrazek gotowy :-)

Pozdrawiam :-)

>lancaster

Tyle, ze po krufkach nie pogadasz Sobie z wielowymiarowymi Kwantowymi Istotami,

zbudowanymi ze Swiatla i Dzwieku - fotonow i fononow !

A taka krufka, co to za partner do rozmowy ?!

Podobnie - Elberoth, nie pogadasz Sobie z Avalonami (nawet w wersii - Diamond ! :)

Uwazam Twoj krok, za poczyniony w dobrym kierunku ! WS 503, Altusy i duzo, duzo DMT,

a bedzie naprawde - DUZO, DUZO lepiej !

Pozdrawiam

Ponizej jedna ze Swietlnych Istot, zbudowana z Dzwieku !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vlad, 6 Gru 2006, 19:27

>Ponizej jedna ze Swietlnych Istot, zbudowana z Dzwieku !

Wygląda jakoś znajomo !

Czy to nie jest przypadkiem Anioł Samael we własnej osobie ?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Moim zdaniem problem tkwi w systemie w skład, którego wchodzi także pokój.To tu cos dołuje i z tym musisz zrobic porządek.

Akustyka i najprawdopodobniej brak synergii ,a moim zdaniem to piecyk, baltlab w moim odczuciu jest niestety dosc przeciętny.

z akustyki pokoju jestem raczej zadowolony -prostokąt 3.70 na 5m odległość kolumn od każdej ze ścian min.0.7m,dywan,książki,kwiaty do tego lekki skos(poddasze) ale ten baltlab z usherem-może to niezbyt szczęśliwy układ,dzwięk jakby zamulony,trochę bez emocji(słaba dynamika) bas dobrze kontrolowany ale szczątkowy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.